Ma 2024 április 13. Ida napja van. Holnap Tibor napja lesz.
Budapesten írhatták a nyugati lap cikkét

Budapesten írhatták a nyugati lap cikkét

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Ezt nevezem lebukásnak!

Burkolt rasszizmus, nyitottság, tolerancia, emberi jogok… Mintha időutazáson lennénk. A korrupcióval teli párt bornírt szólamai köszönnek vissza.

Ha valaki azt hitte, hogy az SZDSZ nevű – Medgyessy Péter szerint „korrupciós ügyekkel teli” – garnitúra megszűnt, annak most ébresztőt fújt egy neves nyugati lap. Szinte már „unalmasan” SZDSZ-es cikk jelent meg az orgánumban.
Szellemileg bepössedt a híres szürkeállomány.    
A szélsőséges cikkíró azt füllentette, hogy a spekuláns-terv álhír, másrészt a túlélő elleni kampány úgynevezett „mögöttes” rasszizmust sugall... A kilencvenes évek elején az Antall-kormányt ezzel a váddal, ennek sulykolásával rogyasztották meg.
Üptre-puffra ismételgették a rasszista megbélyegzést.
Az SZDSZ annak idején „burkolt rasszizmust” emlegetett, így teljesen lefagyasztotta a szólásszabadságot, hókon ütötte a nyugodt gondolkodást, szétverte a szólásszabadságot, azaz a demokráciát tiltotta be.
Minden ellenvéleményt „burkolt rasszizmusnak” címkézett.
Az SZDSZ legszélsőségesebb figurája azt javasolta, hogy mivel mindenki szenvedett a pártállamtól, kárpótlásul kapjon húszezer forintot Biszku Béla is, és a forradalmat vérbe taposó martalócok által súlyosan bántalmazott, hosszú börtönt elszenvedő Hornyák Tibor is.
Aki e javaslata miatt „hülyének” nevezte az SZDSZ-est, az „burkolt rasszista” lett.

A mostani szélsőséges írás szerint a külföldről felbérelt „civil” szervezetek elleni védekezés, valamint az Európai Unióval a migrációs diktátuma miatti önvédelmi lépések „a nyitottság, a tolerancia és az emberi jogok tiszteletben tartásának európai értékeit” támadják.
A budapesti utcát, házszámot is meg lehetne jelölni.
Az eset 2006-ot idézi. Akkor egy nagy ország bornírt jelentése látott napvilágot, amelyben rasszizmussal vádolt meg egy híres magyar médiumot. A médium vezetője nyilatkozatban követelt kártérítést a rágalom miatt a „jogállam mintájaként” ünnepelt nagy országtól.
Akkor is tudni lehetett, melyik budapesti lakásban írták a „jelentés” e részletét.
A tiltakozás nem maradt hatástalan. Másnap kolumnás összefoglaló jelent meg a nagy ország szakminisztériumának förmedvényéről egy híres budapesti lapban. Ez az összefoglaló már nem említette a magyar médiumot ért bugyuta rágalmat.
És a nagy ország a későbbi évek jelentéseiben tartózkodott a jogsértésektől.
Valószínű, hogy a budapesti lakásból már nem fogadtak el további fogalmazványokat a nyugati, állam jelentéskészítői. A nagy ország e kérdésben immár jogállamként próbált viselkedni, őrizkedett médiaszemélyiségek infantilis megrágalmazásától.
A fogalmazók azonban aktívak maradtak.
Most is találtak vevőt förmedvényeikre. Az újszülöttnek minden vicc új alapon az SZDSZ szellemileg bepössedt holdudvara a régi poénokat próbálja elsütögetni, és íme: most nyugaton befürdetett egy híres szerkesztőséget.
Az újszülött nyugati szerkesztők „megvették” a lejárt lemezt.
Burkolt rasszizmus, nyitottság, tolerancia, emberi jogok… Mintha időutazáson lennénk. A korrupcióval teli párt bornírt szólamai köszönnek vissza, valószínűleg az áporodott levegőjű lakásból, annak nehéz illatú boszorkánykonyhájából.
Újdonság is van azonban a cikkben.
A napilap az Orbán-kormány uniós "megbüntetését" sürgette. A cikk szerint itt az ideje, hogy az Európai Néppárt kizárja soraiból a Fideszt. A kohéziós alapok kifizetését pedig a jogállamiság biztosításához kellene kötni…
Ez a nyílt agresszió már túllép az SZDSZ-en.
„Megbüntetés” – ennek követelése már egyértelmű hazaárulás, eddig az SZDSZ sem ment el. Ezt az agressziót a budapesti kompániáról sem lehet föltételezni, ez az ő ízlésviláguktól is távol áll. Ez a követelés más agytekervényből sistergett fel.
Valaki működni kezdett.
Egy budapesti párt nemrég felbérelt egy ismert választási tanácsadót, aki korábban – a választási eredmény befolyásolásával – már alakította a magyar történelmet. A szerzet akkor olyan stílust telepített a magyar közéletbe, amilyen előzőleg ismeretlen volt e lángoktól ölelt kis országban.

Az ecsetvonás hasonló.

Kovács G. Tibor - ]]>www.gondola.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Heti lámpás (312) Életmód (1) Sport (729) Autómánia (61) Történelem (18) Tv fotel (65) Gasztronómia (539) Egészség (50) Jobbegyenes (2786) Gazdaság (704) Nézőpont (1) Tereb (146) Mozi világ (440) Mozaik (83) Kultúra (7) Alámerült atlantiszom (142) Belföld (10) Politika (1582) Irodalmi kávéház (537) Rejtőzködő magyarország (168) Emberi kapcsolatok (36) Szépségápolás (15) Titkok és talányok (12) Vetítő (30) Mondom a magamét (7536) Flag gondolja (36) Nagyvilág (1310)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>