Ma 2022 augusztus 13. Ipoly napja van. Holnap Marcell napja lesz.
Brüsszel lemaradt, mint a borravaló

Brüsszel lemaradt, mint a borravaló

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
„Vakcina kell, mert az jelenti az életet”

„Vakcina kell, mert az jelenti az életet” – szögezte le Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádióban, nem sokkal azelőtt, hogy hivatalossá vált a magyar-orosz megállapodás, miszerint sikerült viszonylag gyorsan kétmillió adag Szputnyik V vakcinát beszerezni a magyar kormánynak. Az uniós szállítások továbbra is akadoznak, még a jövő héten is kevesebbet szállít a Pfizer a korábban ígértnél – hangzott el az M1 Ma este című műsorában.

Ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Századvég jogi szakértője ]]>elmondta]]>: aki látta az Európai Tanács ülése utáni tájékoztatót, annak olyan érzése lehetett,

mintha 2020 elején járnánk, és csak most kezdené az Európai Unió feltérképezni a járványhelyzetet.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke és Charles Michel, az Európai Tanács elnöke a belső piac nyitva tartásáról beszéltek, de szóba került egy újfajta úti okmány is.

Ez utóbbi már előremutatóbbnak tűnik, de brüsszeli intézmények vezetői mintha időben el lennének csúszva – jegyezte meg Lomnici.

A kivétel talán csak az volt, hogy elmondták: népességarányosan akarják szétosztani a vakcinákat, de összességében nem időszerű ügyekről beszéltek az uniós vezetők.

Az orosz vakcina, a Szputnyik V magyar beszerzése kapcsán Lomnici emlékeztetett, hogy a németek és Angela Merkel kancellár is szorgalmazta, hogy az oroszok is engedélyeztessék Európában a vakcinájukat.

El kell oszlatni azokat a tévhiteket, melyek az orosz és kínai vakcinákról szólnak és amelyeket a magyar baloldal is emleget

– vélekedett az alkotmányjogász.

]]>www.hirado.hu]]> - ]]>www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Heti lámpás (260) Mozaik (83) Gasztronómia (539) Mozi világ (440) Rejtőzködő magyarország (168) Nagyvilág (1464) Mondom a magamét (6240) Vetítő (30) Politika (1581) Életmód (1) Tereb (141) Jobbegyenes (2382) Irodalmi kávéház (513) Belföld (8) Autómánia (61) Szépségápolás (15) Tv fotel (65) Flag gondolja (33) Történelem (15) Emberi kapcsolatok (36) Alámerült atlantiszom (142) Egészség (50) Kultúra (6) Gazdaság (667) Sport (729) Titkok és talányok (12)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>