Ma 2020 november 27. Virgil napja van. Holnap Stefánia napja lesz.
bekepipa.jpg

Mert van az az embertípus, aki hivatalos beugatónak született

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Van aki labdát, van aki logarlécet, van aki traktorkormányt kap a születése előtt a teremtőjétől a nagy sorbanálláskor.

És van, aki a nagy fejére kap egy nagy pofát, hozzá a teknős gyorsaságát és szellemi képességeit, viszont nagy öntudatot és anyagi igényeket. Nem túl sokan vannak ezek, de azt a jedi-képességüket, hogy minden értékeset elmérgeznek maguk körül, azt jól használják.


]]>Itt van például ezeknek az embereknek a gyűjteménye]]>, akik mind a kormány oktatáspolitikáját kritizáló, és az ominózus 12 pontot megfogalmazó Civil Közoktatási Platform köré csoportosultak. Mint az alábbi összegzésből is kitűnik, rongyosra keresték magukat szakmai tanulmányok készítésével, majd az ezek felhasználásával bevezetett vagy elindított reformokat nekiálltak kritizálni. Hagyományos értelemben a liberális oldalon ezt nevezik alkalmazott kettősmércének, de mi a libnyaf suttyóságot idevágóbb leírásnak véljük. Tehát:

  • A Civil Közoktatási Platform (CKP) vezetője Radó Péter oktatáskutató összesen csaknem 200 millió forintért kapott megbízást 2011 és 2015 között az Oktatási Hivataltól és az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézettől. Radó ezzel egy időben Bajnai Gordon alapítványának a Haza és Haladás Közpolitikai Alapítványnak is dolgozott. Hol máshol, ugye.
  • Setényi János Radóval közösen vezetett cége az Expanzió Humán Tanácsadó Kft. közpénzből végzett elemzést és kutatást a kormány megrendelésére, amelyeket ezzel párhuzamosan egy ma már inaktív blogon mindketten élesen kritizáltak. Esti unaloműzésből nyilván.
  • Aztán itt van még Nahalka István is, akinek cége 31 millióért vett részt a pedagógus minősítési rendszer kidolgozásában, sőt tovább is fejlesztette volna. Nemsokkal később Nahalka már a rendszer megszüntetése mellett korteskedett. Inkább Nahalka Gerinc István.
  • A CKP-és Puskás Aurél cége több millió forintért tartott képzéseket és végzett szaktanácsadást 2010 és 2011 között az Educatop Kht. megbízására.
  • Krémer Ferenc szociológus cége, a Merkel Konzulent Zrt. félmilliárdos oktatási pályázatot nyert az Orbán-kormánytól, eközben számtalanszor bírálta azt.

Íme, hát a liberális értelmiség krémje. Tevékenységük lényege, hogy soha nem történjen semmi, maradjon minden valahogy, amiről ő folyamatosan véleményt tudnak alkotni, jó sok pénzért. Csinálják ezt már liberálisék jó 25 éve, nyilván előtte is, azért volt olyan versenyképes és kellemes a szocializmus.

Ezeknek az hasznos embereknek köszönhető, hogy kétségbe vonjuk a civil kontroll szükségességét, holott erre mindig is szükség lesz az új szemlélet, szempontok képviselése miatt, és hogy megakadályozzanak nyilvánvaló faszságokat, vagy legalább felhívják erre a figyelmet. Mára ott tartunk, hogy vannak a jó civilek, meg a rossz civilek, utóbbiak valahogy folyamatosan beszüremkednek mindenhová, ahol véleményt lehet pénzért alkotni, holott nincs elég zsenijük valódi problémák megoldásához, mert magához a problémához, illetve a probléma generálásához értenek.

Ugyan hogyan lehet bárki neves oktatáspolitikus, háttéranyag-készítő évtizedeken, kormányokon keresztül, aki a büdös életben semmit nem ért el a tanulmányaival, csak azt, hogy mindig alkalmazzák, és mindig problémákról beszélhet. Emellett képes a saját tanulmányaiban megfogalmazott véleménye ellen is az utcára vonulni. Igen, létezik ilyen ember. Konferencián lehet velük találkozni, ahol egymás mellett ülnek, egymással beszélgetnek előadások alatt, majd kávéznak, és bezabálják az összes pogit.

Unalmas, öntudatos, hangos népek, akik szeretnek egymásra hivatkozni.

Természetesen élünk a gyanúperrel, hogy öt éven keresztül nem véletlenül voltak ám ezek a Sehallselát Dömötörök pénzelve kormányzatilag. Be kellett fogni a szájukat pénzzel. De még ez sem jött össze a lúzer emberminisztériumnak. Közpénzből.

Ezek a háttéremberek tulajdonképpen nem léteznek a társadalom számára, nem is jelentősek. Csak miattuk álldigálunk, húzzuk-nyúzzuk az ügyeket, lehetőleg ezermilliárd évig boldogtalankodunk az általuk hamis könnyekkel fellocsolt tehetetlenség mocsarában. A toronyházból üzenjük, köszönjük az értékes munkátokat, a jövő semmire sem fog belőletek emlékezi, csak mint egy általatok generált fizikai állandóra, a tehetetlensége.

]]>www.tutiblog.com]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Nagyvilág (1452) Heti lámpás (245) Tereb (140) Flag gondolja (33) Mozaik (83) Történelem (14) Emberi kapcsolatok (36) Politika (1571) Jobbegyenes (1905) Vetítő (37) Gasztronómia (539) Életmód (1) Egészség (50) Kultúra (6) Mozi világ (440) Szépségápolás (15) Mondom a magamét (4934) Gazdaság (655) Rejtőzködő magyarország (171) Titkok és talányok (12) Alámerült atlantiszom (142) Irodalmi kávéház (492) Sport (729) Tv fotel (65) Belföld (5) Autómánia (61)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>