Ma 2024 június 18. Arnold, Levente napja van. Holnap Gyárfás napja lesz.
Bródy János ismét kimutatta a foga fehérjét

Bródy János ismét kimutatta a foga fehérjét

Flag

Szöveg méret

4
Átlag: 4 (1 szavazat)

Nem bírta ki, afféle jó liberálisként zsigerből támadta a kormányt.

 

Felhévizy Félix nagyon szereti a zenét. Főként a rockzenét kedveli,  de minden jó és kellemes muzsikát meghallgat. Nem zárkózik el a modern, divatos slágerektől sem, de azért inkább a régi zenék a kedvencei.

Ezért örömteli pillanat volt, amikor hétfő délelőtt zenészlegendák avatták fel a Magyar Zene Háza új programhelyszínét, a Nekünk írták a dalt! időszaki kiállítás klubterét. Horn Márton, a ]]>Magyar Zene Háza ]]>intézményigazgatója, a Nekünk írták a dalt! társkurátora úgy fogalmazott a kiállításról, hogy kurátortársával, Jávorszky Béla Szilárd rocktörténésszel olyan tárlatot szerettek volna létrehozni, amely egyszerre szól a fiataloknak és azoknak is, akik ezt az időszakot átélték. Mint mondta, a kiállítás 1957-től indul és a magyar könnyűzenében is alapvető változásokat hozó rendszerváltozás időszakáig tart. Félix mindenképpen meg fogja majd nézni az izgalmasnak ígérkező tárlatot. 

 

Olyan kiválóságok vettek részt a megnyitón, mint Bródy János, Deák Bill Gyula, Demjén Ferenc, Frenreisz Károly, Grandpierre Atilla, Horváth Károly Charlie, Kovács Kati, Környei Attila, Müller Péter Sziámi, Németh Alajos, Pajor Tamás, Schuster Lóránt, Szikora Róbert és Szörényi Levente. A klubtérben vetített képek segítségével idézték fel a művészek a múltat, jó hangulatú sztorizgatós esemény volt. A hírlapíró is nagyon szereti hallgatni a régi nagy zenészek szenzációs történeteit, mert ezek az anekdoták mind-mind közelebb hozzák a régi időket, igazi zenetörténeti ritkaságok. Sajnos ez a szép nap sem telhetett el politikai felhangok nélkül. 

Az Index megkérdezte a megnyitón megjelent Bródy Jánost a kiállításról, aki pár dicsérő mondatot mondott magáról a tárlatról, majd ismét kimutatta a foga fehérjét:

„Maga a lázadás nagyon sokáig a siker előfeltétele lett. A legtöbb zenekar törekedett valamilyen lázadó hangvételre. Ma nem így van. A legtöbb zenekarnak azt tanácsolja a menedzser és a környezet, hogy ne lázadjon, ne tegyen politikai gesztusokat, tartsa magát távol a kritikai megnyilvánulástól, mert akkor kapja meg a legtöbb támogatást. Akkor fogják a rádióban játszani, akkor lesznek koncertjeik, ha a jelenleg uralkodó hatalmi rendszernek nincs kifogása ellene. (…) Egy régi riportban egyszer azt mondtam, hogy egy ideig tiltották a műfajt, most már tűrik, de nagyon félek attól a kortól, mikor támogatni fogják.”

Tini nem bírt magával, oda kellett most is mondania. Afféle jó liberálisként zsigerből támadja a kormányt, ahol éri. Úgy fogalmazott, hogy attól fél, eljön majd az az idő amikor a tiltást, a tűrést a támogatás váltja fel. Ez annak fényében különösen érdekes, felér egy önvallomással, hogy pont ő mond ilyet, aki hű harcostársával, Koncz Zsuzsával a Kádár-rendszer kegyeltje, kiváltságosa volt. Azaz, pont abban az időszakban volt támogatott, amikor a valódi ellenzéki, lázadó hangokat keményen tiltotta a rendszer. Most pedig, amikor a támogatások valós teljesítmények után járnak, azonnal panaszkodik a művész úr.

Nagy Feró, aki valóban a rendszerváltás előtti, pártállami idők kárvallottja, mondhatni üldözöttje volt, nagyszerűen fogalmazta meg ezt korábban a]]> 888.hu-nak]]> adott interjúban:

„Máig rendszerellenes vagyok, de most a liberális felsőbbrendűség ellen lázadozok.”

Tehát a szélsőliberális politikai formáció, az SZDSZ korábbi fő támogatója és arca ezúttal is nagyon mellé lőtt, saját magát járatta le ezzel a megszólalásával. 
– Bródy a liberálisok archetípusa. Önmagát úgy tünteti fel, mintha ő volna a minta, a zsinórmérték, hiszen ő a haladó gondolkodású, befogadó és elfogadó művész. Azonban pontosan Bródy és a hozzá hasonló libsi megmondóemberek azok, akik nem fogadnak el soha olyan véleményt, álláspontot, ami az övéktől eltér. Ők azok, akik még egy kiállítás megnyitóján is képesek acsarogni. Felháborító ez a viselkedés, nem véletlenül került a történelem szemétdombjára az a párt és lassan már az az ideológia is, ami mögé felsorakoztak az ilyen beállítottságú emberek – gondolta magában Felhévizy, majd megnyugtatásul feltett a lemezjátszójára egy jó kis Beatrice-lemezt.

Felhévizy Félix - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Vetítő (30) Tv fotel (65) Gazdaság (711) Történelem (18) Egészség (50) Sport (729) Mozi világ (440) Heti lámpás (319) Mozaik (83) Alámerült atlantiszom (142) Politika (1582) Mondom a magamét (7657) Életmód (1) Nagyvilág (1310) Tereb (146) Kultúra (9) Flag gondolja (36) Emberi kapcsolatok (36) Szépségápolás (15) Autómánia (61) Gasztronómia (539) Belföld (11) Irodalmi kávéház (537) Nézőpont (1) Titkok és talányok (12) Rejtőzködő magyarország (168) Jobbegyenes (2815)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>