Ma 2023 március 24. Gábor, Karina napja van. Holnap Irén, Irisz napja lesz.
3ee6894f91595b4d3f4bf0bac11c8383.jpg

Brazilos cselek

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A vén kontinens mostani ostroma – s az orbáni karakánság – az európai baloldalt is színvallásra készteti: valóban lehetőségnek, s nem veszélynek tartja-e a kontrollálatlan (túlnyomórészt muszlim) migránsáradatot?

Orbán Viktor tusnádfürdői beszéde alaposan feladta a leckét a baloldalnak. A kormányfő ezúttal nem tette meg azt a szívességet ellenlábasainak, mint tavaly: kiforgatható ideologizálás helyett jobbára a pragmatikus térfélen maradt. Mondandóját (fő témáját, a népvándorlásnak gátat vető elhatározást) illetően pedig adatokra, statisztikákra és mérsékelt jobboldali politikustársakra: Nicolas Sarkozyre, David Cameronra, áttételesen Angela Merkelre hivatkozott. A végeredmény mégis hatásosabb lett, miközben a szónok nem került ellentmondásba az egy évvel korábbiakkal. Az idő, sajnos, azt a „jóslatot” igazolta, hogy a világban, sőt Európában is valóban minden váratlanság megtörténhet: burkolt vallási és nyílt világi háború, agresszív tömeges migráció, s olyan titkosszolgálati modortalanságok az elvileg legszorosabb szövetségesek között, amelyek az észak-atlanti érdekegyezést is kérdőjelessé teszik. (Noha „nem szakad le az ég”.)

Nem mintha ne lettek volna azért ebben az előadásban is brazilos cselek – bár a saját lábban való elbotlás ezúttal a jelek szerint elmarad. A „versenyképes inzultus” hiánya ugyanis azt is jelenti, hogy a tényekből kiinduló gondolatmenet kevéssé éri el a nemzetközi fórumok ingerküszöbét (kivéve a filozófusokét, akik eltűnődhetnek a tételen: „a jövő nincsen kész, sőt nincsen”). A hátrafelé evezők metaforájával is nehéz vitatkozni, miszerint a jelen az eddig történtek tudásából épül fel: a futurológusok mostanában rendre felsülnek, s csak az ötlettelen honi balellenzék tudja ezt múltba révedésnek látni.

Merthogy a beszéd mégiscsak a baloldalt hozta leginkább kínos helyzetbe: beállnak-e az orbáni sorba, hogy „Európa arcvesztése” során segítsenek megőrizni Magyarországot magyarnak (ez részükről az eddigi frontlogika feladását jelentené); vagy bevándorláspárti dogmáikkal végképp felszámolják maradék szavazóbázisukat is. A kijelentéssel, hogy a baloldaliak nem szeretik (vagy kevésbé szeretik) a magyarokat, lehet vitatkozni, de a 2004-es népszavazási politikájukhoz „hű” mostani állásfoglalásaik ismeretében eléggé reménytelen. Ha az „honvédő” jelmondat szerint Európa az európaiaké, akkor Magyarország vajon kié? Erre nehéz a lényeget megkerülő választ adni a szokott politikailag korrekt, internacionalista lózungokkal. Ezért maffiázik a Fidesztől annak idején eltanácsolt Ujhelyi István, s ezért mondja kínjában Gréczy Zsolt is, hogy „őrült beszéd, és nincs benne rendszer” (amit pár éve épp az ő mostani gazdájáról írtam le, s ezek szerint klasszicizálódott). Török Gábor szerint Orbán épp a balellenzéket próbálja infúzión tartani – ez olyan szép, hogy nem is szabad kommentálni.

A vén kontinens mostani ostroma – s az orbáni karakánság – az európai baloldalt is színvallásra készteti: valóban lehetőségnek, s nem veszélynek tartja-e a kontrollálatlan (túlnyomórészt muszlim) migránsáradatot? Tényleg azt gondolja-e, hogy ezek a friss jövevények fogják évtizedek múltán előzékenyen fenntartani az uniós nyugdíjrendszert? S ha a jóléti szisztéma összeomlik, ki garantálja a brüsszeli jogrend biztonságát? Ki idomul kihez? Ha a túlélés ára a keresztény kultúra, a nemzeti keretek és szuverenitások teljes feladása, miért érné meg nekünk „Európa Marseille-évé” válnunk? (Megjegyzem: nem erről szól a „Marszejjez”.) Szellemi ámokfutásuk sem a köztörvényes bűnözés, sem a növekvő munkanélküliség, sem a terrorizmusveszély dolgában nem képes észérvekkel előállni az kori népvándorlás előtti önfeladás, a feltett kezek védelmében. Tusnádon kötényt kaptak a prófétái, de a brazilos cselek nem elegendőek: ezt a történelmi meccset is gólra játsszák…

Csontos János - ]]>www.napigazdasag.hu]]>

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Rejtőzködő magyarország (168) Tereb (142) Nagyvilág (1305) Flag gondolja (33) Jobbegyenes (2572) Gazdaság (676) Életmód (1) Kultúra (6) Sport (729) Mondom a magamét (6698) Mozaik (83) Emberi kapcsolatok (36) Politika (1581) Heti lámpás (261) Irodalmi kávéház (518) Szépségápolás (15) Titkok és talányok (12) Történelem (15) Egészség (50) Vetítő (30) Alámerült atlantiszom (142) Mozi világ (440) Autómánia (61) Tv fotel (65) Belföld (8) Gasztronómia (539)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>