Ma 2022 augusztus 13. Ipoly napja van. Holnap Marcell napja lesz.
Botka a naftalinból újít (Frissítve)

Botka a naftalinból újít (Frissítve)

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Tóbiás József ex-elnököt nevezte ki kampányfőnökének Botka László

, ezzel az egy szavazóra jutó bukott pártvezérek versenyét már biztosan megnyerte az MSZP. A naftalinból előkerült Baja Ferenc, a Horn-kormány vodkagyárosa is.

Rémülten hívta Molnár Gyula az MSZP miniszterelnök-jelöltjét, Botka Lászlót:

– Lacikám, kapaszkodj meg! Nagy baj van!
– Mi a gond, Gyuszi? Kifogytunk a piros lufikból?
– Nagyobb a gáz: júniusban még nem újultunk meg, pedig lassan itt a hónap vége!
– A szentségit! S így akarunk választást nyerni? No, majd én csinálok valami megújulást!

S Botka László állta a szavát! Senki se mondhassa, hogy egy szocialista politikus a levegőbe beszél! Ő megígérte, hogy megújulnak, hogy friss arcok határozzák meg a progresszív, 21. századi baloldali jövőt! Botka nem gatyázott, nem kertelt!

Kinevezte kampányfőnökének Tóbiás Józsefet, az MSZP volt elnökét (képünkön Botkával éppen a baloldali értékeken elmélkedik). Őt a választó már legalább egy hónapja nem látta, meg egyébként is, országos haver. De, hogy ezért ne érje szó a ház elejét, keresett egy igazi fiatal, üde arcot.

Kampányigazgatóságába – ilyesmi nélkül rendes MSZP-vezér nem kezd neki a választásoknak – ]]>behívta magát Baja Ferencet.]]> A 61 éves ősz loboncú szocialista nagy megújulás-szakértő. Először 1989-ben az MSZMP-ből reformálta ki „elvtársaival” a pártvagyont. Majd 1994-ben a Horn-kormányba hozott nóvumot környezetvédelmi és területfejlesztési miniszterként.

Mert a megújuló energiaforrások elszánt kutatásán kívül aligha indokolhatta más, hogy a zöld-minisztérium a nyírségi Zsurkon miért pont egy vodkagyár építését finanszírozta. A Kulcsár-ügybe pedig csak azért keveredett, hogy friss gondolatokkal adjon új lendületet a sikkasztásba belekényelmesedett brókernek.

Aztán négy év ellenzéki alámerülés után 2002 és 2010 között már a Medgyessy-, Gyurcsány- és Bajnai-kormányok miniszterelnöki hivatalait újította államtitkárként. Így Baja Ferencnél aztán valóban nincs jobb káder annak a szemléltetésére, hogy az MSZP szakított a 2010 előtti időkkel.

Illetve legfeljebb néhány ember: Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje, Molnár Gyula pártelnök, Hiller István választmányi elnök, két-három alelnök, tucatnyi képviselő és úgy lényegében: az egész párt. ]]>Ők ilyen-olyan poszton]]>, miniszterként, pártvezetőként, parlamenti kézemelőként mindenben benne voltak, amiért most Gyurcsányt szidják.

De hát ilyenre nem kell adni, meg egyébként is, Botka azt mondta, hogy a múlttól el van határolódva, és punktum! S ki tud jobban elhatárolódni annál, mint aki tényleg benne volt?!

S ha ez nem elég, az MSZP semmi perc alatt tud prezentálni az ATV-ben egy raklapnyi hitelesebbnél hitelesebb elhatárolódót. Ott van például az ex-pártelnökök kommandója: Kovács László, Hiller István, Lendvai Ildikó, Mesterházy Attila és a már említett Tóbiás József. Bukott pártvezérből az MSZP jelenleg jobban áll, mint belterjességének legszebb időszakában az SZDSZ. Ami aztán tényleg nagy szó, mert a liberálisoknál enyhe túlzással nem volt tag, aki a pártban és magánéletben ne lett volna valakinek az exe, „valakije”…

Mindez persze tényleg belügy, családban, pártban egyaránt – azt csinálnak, amit akarnak. Csak jó lenne, ha végre nem néznék totális hülyének és amnéziásnak a magyar választót.

Tulajdonképpen nem is a párt-bürokraták szocialista vetésforgójával, a kabaréba illő személyi „megújulással” van baj. A rendszerváltás óta generációk lettek első választóvá, nekik minden vicc új.

Az MSZP visszataszító kétszínűsége a szervezet igazi valójában rejlik.

Abban a hazugságban, amelyben a párt néhány évente menetrendszerűen újjászületik. Abban, hogy választások előtt baloldalról, dolgozó emberről, népről és nemzetről beszél. Aztán ha nyer, jön a beléje kódolt fordulat: a liberális politika, a multik kiszolgálása, az ország totális kiárusítása.

S ennek fényében teljesen mindegy, hogy éppen ki és miért kerül elő a naftalinból.

U.I.: Tegnap délután a jelek szerint Botka rájött arra, hogy Baja elvtárs mégsem eléggé jó elvtárs. Természetesen nem tetté ki a Kampányigazgatóságból, ilyesmit egy megbízható káderrel nem tesz az ember. Inkább megszüntették a tulajdonképpen meg sem alakult igazgatóságot. Ja, és Botka közölte, mostantól hiába Molnár a pártelnök, még a lufi beszerzéseket is neki kell jóváhagynia. Ez nem vicc, ez komoly!
Fotó: hetek.hu

Máté T. Gyula -]]> http://matete.pestisracok.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Belföld (8) Jobbegyenes (2383) Gazdaság (667) Életmód (1) Mozaik (83) Politika (1581) Mondom a magamét (6241) Titkok és talányok (12) Gasztronómia (539) Rejtőzködő magyarország (168) Irodalmi kávéház (513) Alámerült atlantiszom (142) Történelem (15) Tereb (141) Emberi kapcsolatok (36) Nagyvilág (1464) Heti lámpás (260) Egészség (50) Autómánia (61) Sport (729) Szépségápolás (15) Kultúra (6) Mozi világ (440) Flag gondolja (33) Vetítő (30) Tv fotel (65)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>