Ma 2022 május 29. Magdolna napja van. Holnap Janka, Zsanett napja lesz.
Gy. Németh Szent István örökségét akarja kukába dobni

Gy. Németh Szent István örökségét akarja kukába dobni

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Persze, ha hagyják nekik 2022-ben a magyarok?

Mit dobna Gy. Németh Erzsébet DK-s főpolgármester-helyettes a kukába? Természetesen a magyar Alaptörvényt.

Emlékeznek, a kamuvideóról elhíresült szoci Korózs Lajos használta azt a kifejezést hazudozó riportalanyára, hogy ez a ’nagyszerű asszony’? Nos, miután Gyurcsánynak nem riportalanya, hanem politikai alárendeltje Gy. Németh Erzsébet, ezért nyugodtan tekinthetünk mi is rá úgy, ahogy Korózs a kérdezettjére.

Szóval Gy. Németh, ez a nagyszerű asszony tegnap az ATV-ben beszélt arról, hogy szerinte cinikus magatartás, hogy a kabinet kormányrendeletbe foglalta, hogy az Alaptörvény megalkotásának 10. évfordulóján minden középületben kerüljön kifüggesztésre az Alaptörvény bevezetője, a Nemzeti Hitvallás. Cinikus magatartás, mert – hangsúlyozta a nagyszerű asszony – „azt Alaptörvényt akarják ünnepeltetni, amely nyomán 10 vagy 11 olyan év után vagyunk Magyarországon, ami tényleg elfogadhatatlan. Na, ezt nem ünnepelni kell, hanem kidobni a kukába.”

Az mindenesetre érdekes, hogy Gy. Németh a sztálinista 1949. évi kommunista alkotmányt, amely a zsarnoki uralomalapja volt, egyszer sem akarta a kukába dobni, pedig annak regnálása alatt volt a Gyurcsány-kormány országgyűlési képviselője és Demszky főpolgármester-helyettese is. Akkor nem szúrta a szemét, hogy a sztálini alkotmányt senkivel nem egyeztették, csak egyszerűen a szovjet szuronyok hegyén hatályban tartották 2011-ig, egészen az Alaptörvény megszületéséig. Pedig régi pártja, a szocik akár kukába is dobhatták volna, mert Horn Gyula idejében meg lett volna hozzá a kétharmaduk. Gy. Németh pedig éppen 1993-ban lépett be az MSZP-be, s mint ifjú titán nyugodtan fölvethette volna a zsarnoki alkotmány tarthatatlanságát egy demokráciában, de nem tette. Most pedig afölött kényeskedik, hogy egypárti az Alaptörvény, ezért aztán azzal mindent lehet csinálni, csak tisztelni nem.

Az „egypártiság” pontosan kétharmados választói támogatottságot jelent, ami az Alaptörvény megalkotásának törvényes alapja. Érdekes módon az föl sem merül benne, hogy ha nem volna ez az Alaptörvény akkor Karácsony Gergelyt meg sem lehetett volna választani főpolgármesternek, s így a nagyszerű asszonyt sem lehetne volna főpolgármester-helyettes, saját jogon ugyanis elbukta az újbudai polgármester választást. Újbudán tehát éppen Gy. Németh ment – képletesen szólva – a kukába, s ha nem lett volna az Alaptörvény, akkor nem húzhatták volna ki onnan, hogy a főpolgármester-helyettesi székbe emeljék őnagyságát.

Gy. Németh és a DK-s polgármesterek nyíltan szembe mennek a kormányrendelettel, s nem teszik ki a Nemzeti Hitvallást a Városházán, illetve a polgármesteri hivatalokban.

Gy. Németh nem büszke arra, amit a hitvallás ír, hogy „Büszkék vagyunk arra, hogy Szent István királyunk ezer évvel ezelőtt szilárd alapokra helyezte a magyar államot, és hazánkat a keresztény Európa részévé tette.”

Gy. Németh Bibó István: A szabadságszerető ember politikai tízparancsolatát teszi ki helyette, amelyben ez áll: „semmiféle anyagi visszaélést vagy panamát el nem hallgat, sem elfedezni nem segít, bármilyen hatalmas embert kell is ezzel lelepleznie.” Soroljuk a baloldal anyagi visszaéléseit, amelyeket a nagyszerű asszony úgy hallgatott el, ahogy a nagykönyvben meg van írva, kezdve Gyurcsány őszödi beszédével? A migrációt, az genderizmust, az LMBTQ-lobbi nyomulást segítve nemhogy nem támogatja Szent István öröksége megóvását, hanem egyenesen annak leépítésén mesterkedik.

Ezért akarja a kukába dobni az Alaptörvényt.

Persze, ha hagyják nekik 2022-ben a magyarok?

Horváth K. József - ]]>www.888.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tv fotel (65) Szépségápolás (15) Gasztronómia (539) Mondom a magamét (6082) Nagyvilág (1465) Mozaik (83) Életmód (1) Kultúra (6) Heti lámpás (259) Gazdaság (664) Autómánia (61) Tereb (141) Politika (1581) Emberi kapcsolatok (36) Alámerült atlantiszom (142) Mozi világ (440) Jobbegyenes (2313) Egészség (50) Rejtőzködő magyarország (168) Flag gondolja (33) Belföld (6) Titkok és talányok (12) Sport (729) Vetítő (30) Történelem (15) Irodalmi kávéház (513)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>