Ma 2024 április 15. Anasztázia, Tas napja van. Holnap Csongor napja lesz.
Borgula nem érti: miért tűrik még meg a magyarok Orbánt?

Borgula nem érti: miért tűrik még meg a magyarok Orbánt?

Flag

Szöveg méret

1
Átlag: 1 (1 szavazat)

Hogy micsoda?

A hivatásos értetleneket az ember leggyakrabban már mosolyogva szemléli. Akik nem tudják elképzelni, hogy miért nem lázad a magyar, mikor az újságban azt olvassa, hogy ilyen rossz meg olyan rossz a helyzet. Szerintük az embereknek már régen éhen kellett volna halni például a hatalmas infláció okozta szegénységtől és még mindig élnek. Hogy van ez?

Itt van például Borgula András, a Gólem színház Tel-Aviv-i Egyetemen végzett rendezője, aki nélkül már szinte el sem kezdődik ATV műsor, mert bizton lehet számítani arra, hogy a kormány munkájában valami éppen szúrja a szemét és ezt ő boldog örömmel megosztja a nézőkkel.

Tegnap például A nap híre című műsorban azért harapott citromba, mert a Standard & Poor’s hitelminősítő továbbra is befektetésre ajánlott kategóriában tartja Magyarországot, miközben a gazdasági kilátásokat kedvezőtlenebbnek ítéli, mint eddig. Az, hogy háború van, hogy Brüsszel elhibázott szankciós politikája, hazánkkal szembeni forrásvisszatartásai az átlagos krízisnél is nehezebb körülményeket teremtenek Magyarországnak, ez fel sem merült benne. De hogy a Standard & Poor's ilyet lépett – sugallja a jeles ember –, az a kormányzási hozzá nem értés ékes bizonyítéka. Ezért aztán a magyaroknak ettől föl kellene csattannia, s tömött sorokban a Karmelita kolostor előtt kellene követelni, hogy Orbán mondjon le. De nem teszik, ami számára nyilván teljességgel érthetetlen.

Mindezt a saját szavaival így fogalmazta meg. A jobboldali szavazók „Erős bázisai a Fidesznek, őket nem érinti. Nem utaznak, itthon elvannak, köszönik szépen. Aztán még nem minősítettek le bennünket, lássuk a jó oldalát, tehát még mindig olyan jók vagyunk, ha meg igen, akkor egyszerűen csak a harapdálnak bennünket, mint teve a kölykét. Úgyis mindenki gyűlöli a magyarokat Keletről, Nyugatról. Nem tudom, hogyan lehetne átütni azt a falat, hogy higgyétek el, hogy ez titeket is érint, mindegy, hogy hova szavaztok.”

Mert a jó Borgula szerint a magyarok olyan hülyék, hogy nem tudják anélkül eldönteni, mi érinti őket és mi nem, hogy a kiváló rendező erről ne világosítaná föl őket. Ráadásul azzal is eteti a nézőt, hogy teljesen mindegy, hova szavaz, ez a gazdasági helyzet, amit a kormány idézett elő, mindenképpen rossz neki.

Gyurcsány azt mondogatja, készülnek. Borgula pedig, hogy gyűlölnek bennünket Keletről, Nyugatról, meg harapdálnak bennünket, mint teve a kölykét. És elképed, hogy a magyarok még ezek után sem akarják átütni az értetlenség falát. Mutatis mutandis: nem lázadnak. Mintha azt kérdezné, hogy lehet még ezek után is kormányon Orbán Viktor?

Ideges túlmozgásában azonban mégis van valami megnyugtató a Karmelita kolostor elé még véletlenül sem vonuló, a magyarok érdekeit folyamatosan képviselő miniszterelnökben továbbra is töretlenül bízó magyarok számára.

Hogy micsoda?

Hát az, hogy Borgulát szemmel láthatóan nem nyugtatja meg, hogy Gyurcsány készül valamire. Mert tudja jól, eddig bármire is készült, abba eddig mindig csak belebukott.

Hogy ezek után akkor miért hergel folyamatosan a kormány ellen?

Csak nem azért, mert színház az egész világ?

Fotó: szinház.org

Horváth K. József - ]]>www.888.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Titkok és talányok (12) Gasztronómia (539) Egészség (50) Flag gondolja (36) Alámerült atlantiszom (142) Mondom a magamét (7536) Nézőpont (1) Nagyvilág (1310) Mozi világ (440) Heti lámpás (312) Emberi kapcsolatok (36) Történelem (18) Autómánia (61) Belföld (10) Kultúra (7) Sport (729) Gazdaság (704) Életmód (1) Tereb (146) Mozaik (83) Rejtőzködő magyarország (168) Politika (1582) Irodalmi kávéház (537) Vetítő (30) Szépségápolás (15) Jobbegyenes (2786) Tv fotel (65)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>