Ma 2024 július 21. Dániel, Daniella napja van. Holnap Magdolna napja lesz.
Boltban: Maga megenné a szagos Gyurcsány-kolbászt?

Boltban: Maga megenné a szagos Gyurcsány-kolbászt?

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Soha! Mutatjuk a legújabb Feri féle akciót! Olvassák el!

Gyurcsány most Vadaival akarja bemutatni, hogy milyen oltáspárti jó emberek a Demokratikus Koalíció tagjai, akik persze a valóságban – épp ellenkezőleg – oltásellenes rossz emberek.

Kedden már Arató András kétfenekű sajtótájékoztatója kapcsán ]]>elmondtuk]]>, hogy miféle szabad vakcinaválasztás miatt akar a DK törvényjavaslatot elfogadtatni az Országgyűléssel. Estére pedig Vadai Ágnes kezével sózta Gyurcsány az agyunkat az ATV-ben ugyanennek kapcsán.

Már a felvezető kétmondatos, DK ihlette szöveg is sokat sejtető.

  1. „A párt szerint törvényben kell kimondani, mindenki maga döntheti el, hogy mely vakcinával oltatja be magát.” Ez eddig is így volt, minek ehhez egy DK-s fontoskodó törvényjavaslat? – kérdezhetnénk joggal. Csak nem azért, hogy ezentúl ne legyen szabad a vakcinaválasztás? Aki erre igennel válaszolt, az bizony nyert. Nem mondom, hogy jutalmul megkaphatja Gyurcsány mosolyát gipszbe öntve, mert az túl gyengécske ajándék volna. Ha viszont az öntvényhez hozzátesszük azt a portréfotót is, amikor Gyurcsány a mintavétel után éppen kiemeli a fejét a még lágy gipszből, akkor már – azt gondolom – megéri helyesen felelni.

De lássuk a másik mondatot, azaz a helyes megfejtést.

  1. „Senkit sem lehet arra kényszeríteni, hogy olyan oltóanyagot kapjon, amelyet nem engedélyezett az Európai Gyógyszerügynökség.”

Na, mit szólnak? Ugye, milyen egyszerű kitalálni egy sötét lelkű politikus valódi szándékát. Nem is ő lenne Gyurcsány, ha valóban meg akarná engedni az embereknek azt – amit egyébként magáról arcátlan nagyhangúsággal állít –, hogy mindenki maga dönthesse el, mely vakcinával oltatja be magát. Mert ő valójában a második pont szerint akar cselekedtetni: azt kívánja elérni, hogy csak olyan vakcinával lehessen oltakozni – ahogy a nyelvújító Müller Cecília szokta szemléletesen mondani (hajrá, Cilike!) –, amelyet az EU hatósága engedélyez. Tehát nem olyannal, amilyet Gyurcsány az első pontban említ, azaz amit az ember szabadon választ. Ez csak a cumi. A farbával a mondat második felében rukkol elő Ferenc testvér. A törvényjavaslat szerint tehát csak azzal oltathatja be magát a polgár, amire van uniós engedély.

A mai gyakorlat szerint az a vakcina, amelyre van engedély, nincs raktáron. Keveset szállít a gyártó, például a Pfizer vagy az AstraZeneca, de amely rövidesen tömegesen rendelkezésre áll, mint az orosz vagy a kínai, arra egyelőre nem lenne engedély, mert a magát „elhivatottan” oltáspártinak feltüntető Ferenc testvér ezt megtiltatná. Könnyen elképzelhető, hogy ha a parlament törvénybe iktatná ezt a nyilvánvalóan csapdának szánt gondolati selejtet, aminek csekély a valószínűsége, akkor drámai helyzet állna elő.

A még mindig napi százhoz közelítő haláleset mellett ugyanis ott sorakoznának a betegek az oltásért. A vakcina pedig ugyan a szekrényben várakozik, de nem lehet használni, mert a Gyurcsány-törvény megtiltotta. El tudják képzelni azt a drámát, amit az érintetteknek és hozzátartozóiknak kellene átélni ebben az esetben. Ha csak egy napot késik az uniós engedély, akkor is száz életet vesztenénk. Brüsszel tempóját ismerve azonban ebből sokszor egy nap lenne, és annyiszor száz élet elvesztése. Gondolják, nem számolt ezzel Ferenc testvér? Dehogynem, ám náluk az emberélet láthatóan kevéssé számít. Százszor fontosabb nekik a hatalom mindenáron való megszerzése.

Saját, maszkkal letakart szájával is ilyeneket mondott Vadai, Gyurcsány nőnemű szélsőségese az ATV-ben: „Olyan törvényt kell Magyarországon elfogadni, hogy az emberek választhassanak.” Láttuk föntebb, hogyan. Másik: „A DK egy oltáspárti közösség.” És nem szakadt le a stúdió mennyezete. Harmadik: „Ma bejelentik, hogy még nem igazán oltották be az idősotthonokat.” Hát, bizony nem, mert elfogyott a vakcina. A nincsből pedig nehéz oltani. A bőséges utánpótlás felhasználását meg éppen ők akarják megakadályozni.

Miután Ágnes asszony, Arató mester és a többi DK-s szemlátomást összevissza beszél, Vadai nyugodt szívvel levonja a gyurcsányi konzekvenciát. Az emberek azért vannak megzavarodva, mert szerintük a kormány összevissza beszél. Világos ez is, ugye? Ha a DK-s brigád beszél összevissza, módszeresen félrevezetve az embereket, szándékosan megzavarva tisztánlátásukat, elbizonytalanítva őket vakcinakérdésben, nem ők a bizalom fosztogatói, hanem a kormány. Mintha – Krekó Péter útmutatása szerint – Orbán Viktor saját magával akarna kibabrálni. Ő kívánná aláásni az emberek oltási hajlandóságát, hogy annak politikai következményei legyenek rá és saját kormányára nézve.

Milyen politikai következményei legyenek? Hát olyanok, hogy gyengüljön a társadalmi támogatottsága, forduljanak el tőle az emberek, adják át tálcán a hatalmat az azért évek óta nyálát csorgató Gyurcsány-pártnak.

– Noormááális? – kérdezi ilyenkor Besenyő Pista bácsi.

Korábban egy momentumos Gyurcsány-katona agitált a gondolat mellett. A 31 éves Fekete-Győr András arra kérte a kormányt, hogy ne vegyen uniós engedéllyel nem rendelkező oltóanyagot. Hadd pusztuljon a férgese. Könnyen beszél, az ő korosztályában olyan ritka a halálos eset, mint a fehér holló.

Hát ilyen a szaga az ellenzéket népfrontos bélbe darált Gyurcsány-kolbásznak.

– Maga megenné? – kérdi a férfi.

– Soha! – hangzik a válasz.

Szerencsére egyre több torokból.

Horváth K. József - ]]>www.888.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gasztronómia (539) Életmód (1) Mozaik (83) Rejtőzködő magyarország (168) Mozi világ (440) Emberi kapcsolatok (36) Flag gondolja (36) Irodalmi kávéház (537) Kultúra (9) Nagyvilág (1310) Belföld (11) Gazdaság (713) Mondom a magamét (7725) Heti lámpás (322) Sport (729) Történelem (18) Szépségápolás (15) Nézőpont (1) Politika (1582) Autómánia (61) Egészség (50) Vetítő (30) Alámerült atlantiszom (142) Jobbegyenes (2825) Titkok és talányok (12) Tv fotel (65) Tereb (146)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>