Ma 2020 október 24. Salamon napja van. Holnap Blanka, Bianka napja lesz.
kavesoproni-momentum.jpg

Momentumos számonkérők

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Ezt akarjuk? Ezt eltűrjük? Ezt hagyjuk?

A Momentum Mozgalom egy új dimenziót nyitott a magyar közbeszédben.

Ők immár tesztelik, sőt interjúztatják potenciális tagjaikat. Tiszták, szépek és kellőképpen európaiak-e? Erre van nekik egy munkacsoportjuk is. Ez egy igen érdekes dolog lehet.

„Szeretném, ha a rendszerváltás után is lenne munkád!”
Ezt az igen kedves felszólítást a minap kaptam. Próbáltam megijedni, de az úristennek sem ment, reggel volt, és álmos voltam a pánikoláshoz.

Visszakérdeztem azért, hogy milyen rendszerváltásra tetszik gondolni? Jönnek a kommunisták? Proletárdiktatúra hiányzik, demcsi gyerekek? Mivel kritikusaim zöme a Thürmer nevet kéri rajtam számon, azt gondolom, hogy első kézből értesülnék ilyesmiről. Apám eddig nem szólt. De ha igénylitek…

Mindez a szófutam csak azért merült fel, mert azt hallottam, hogy a Momentum Mozgalomnak nem lehet akárki a tagja. Ott bizony szembe kell nézni egy munkacsoporttal. Csak úgy nem vesznek fel a Momentum Mozgalomba. Ezt maga Soproni Tamás alelnök mondta a minap. S mivel Kálmán Olgának mondta, ez bizony meg lett mondva.

De milyen is lehet egy ilyen beszélgetés?

Első körben mondjuk, legalább ötször kirohanok a tükörhöz, hogy megbizonyosodjak arról, elég demokrata-e a séróm. Aztán félő izgalommal Soproni Tamás bizottságára vetem a szemem. Ő szól:

– Hiszel Európában?

Ez egy igen komplikált kérdés ugyebár. Eddig én és Európa igen kevés párbeszédet folytattunk egymással, megmaradtunk abban, hogy ő is a térképen van, és én is. Hinni szeretnék benne? Hát, ha a földrajz hit kérdése… Akkor ahogy neki jólesik.

De Soproni „Inkvizítor” Tamás nem hagyja.

– Európai vagy?

És az milyen? Mert ugye ide születtem. Ergo, igen. Magyar is lennék, ha nem gáz…

– Érted az európaiságot?

Nagyon szívesen, de azt hogy kell csinálni?

– Támogatod az LMBTQ közösséget?

Kimondani sem tudom.

– Azaz a civilek ellen vagy?

A civil ez az elembétékás dolog? Az ment kóbor kutyákat?

– Szóval Orbánista vagy, nem vagy a közösségünk része?

Most mi van?

– Hiszel az összefogásban?

Ezt muszáj?

Te nem vagy demokrata!

Ez a verdikt. Innentől kezdve ez a bélyeged. Ők, és csak is ők megmondták!

Ha nem hiszel nekik, ]]>ott a reggeli Washington Post]]>, amelynek vezércikke öt pontban foglalja össze, hogy miképpen kel “rendbe tenni” Magyarországot. Nem sorolom reggeli kávét kímélve… a lényeg: meg kell minket nevelni! Demokratává kell verni!

S én most elszomorodtam. Olyan rossz az, hogy se én, se környezetem túlnyomó része nem felel meg a demokrata értékrendnek.

Nem felel meg az, aki reggel, sőt hajnalban kel fel és megy a munkába. Héven utazik, és nem a belvárosban rendel kókuszreszelékes kapucsínót. Ismeri a munka kifejezést, és nem abban az értelemben, hogy „anyu, hagyjál már békén, csetelek”.

Aztán mutter először szól, hogy vegyél vissza az arcodból, de aztán megilletődik, mert nem szeretne beletiporni a szemantikai univerzumodba, mert ez hátha megsérti jellemfejlődésed.

Ezt akarjuk?
Ezt eltűrjük?
Ezt hagyjuk?

Máté T.Gyula

]]>http://matete.pestisracok.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Belföld (5) Titkok és talányok (12) Nagyvilág (1452) Heti lámpás (244) Sport (729) Életmód (1) Mozaik (83) Rejtőzködő magyarország (171) Szépségápolás (15) Mondom a magamét (4871) Gasztronómia (539) Jobbegyenes (1874) Autómánia (61) Flag gondolja (33) Vetítő (37) Alámerült atlantiszom (142) Történelem (14) Irodalmi kávéház (491) Tereb (140) Egészség (50) Tv fotel (65) Gazdaság (653) Mozi világ (440) Kultúra (6) Emberi kapcsolatok (36) Politika (1571)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>