Ma 2024 február 29. Anonymus napja van. Holnap Albin napja lesz.
Bolsevikok vallásüldözése

Bolsevikok vallásüldözése

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Furcsa népség a bolsevik.

Nemzetállamiságot támadó szavaik dekódolása igen könnyen megy: szerintük országunk ellensége keresztény, büszke rá, hogy keresztény, valamint magyar, s büszke rá, hogy magyar.

„Az emberek a tetteinket mérlegelik, Isten viszont a szándékainkat.”
(Kempis Tamás)

Furcsa népség a bolsevik. Akár a betokozódott baktérium, sokszor étlen-szomjan is képes az évtizedes túlélésre, hogy friss táptalajt kapván új erőre támadjon. S amikor már azt gondolnánk, hogy mindez csupán a múlt, nagyon is ránk kopogtat a jelen. Például Kunhalmi Ágnes és Dobrev Klára személyében.

Lenin-lányok

November 16-án, Horthy Miklós Budapestre történő bevonulásának kapcsán Kunhalmi Ágnes szózatot intézett a budapestiekhez, mondván, az őszirózsás forradalom kitörésének napján gúnyolódó antidemokratikus Horthy sosem lehet orbáni példakép. Tette pediglen e kijelentését azon apropóból, hogy egyetlen kormányszintű megemlékezés sem történt e napon, csupán a Mi Hazánk nevű mikropárt tartott felvonulást a fővárosban. Ezzel majdnem egyidőben, csupán néhány napos különbséggel szólalt fel Dobrev Klára az Európai Parlamentben, hogy közölje: harcolni fognak a Lengyelországból hazánkba importált vallási fundamentalizmus ellen. 

Felvetődik a kérdés: vajon Kunhalmi és Dobrev tisztában vannak-e azzal, hogy történelmi tanulmányaik óta manapság már némiképp más megítélés alá esik mind Horthy kormányzása, mind a Károlyi-kormány működése? Van-e valami rálátásuk arra, hogy a wilsonista Károlyi, ha rajta múlt volna, Magyarország túlnyomó részét önként átadta volna az antantnak? S képesek-e felfogni, hogy Horthy közbeavatkozása nélkül a vörösterror olyan pusztításokat vitt volna véghez hazánkban, amikhez foghatókat csak szovjet-orosz földön tapasztaltak az ott élők? 

Keresztényüldözés felsőfokon

A fenti kérdések csupán költőiek voltak. Azon kijelentésem azonban, miszerint a baloldali, migrációbarát pártok nyílt keresztényüldözésbe kezdtek, tény. A muszlim térhódítást eleinte a „békés segíteni akarás” álcájával magyarázó liberálisok ugyanis időközben rájöttek arra, hogy ha az európai keresztény egyházakat fundamentalistáknak állítják be, s ezzel párhuzamot vonnak köztük és az iszlám fundamentalisták között, akkor ideológiailag jól meg tudják támogatni migránsbarát politikájukat. Hiszen narratívájukban a fundamentalistáktól menekülő szegény üldözöttek így egy másfajta, ugyanannyira veszélyes közegbe érkeznek.

Csakhogy a keresztény fundamentalizmus és az iszlám fundamentalizmus között semmiféle hasonlóság nincs, hiszen a kertesztény fundamentalisták a hit védelme érdekében se embert nem rabolnak, se nem gyilkolnak, sem terrorcselekményeket nem követnek el. S ha a szó szoros értelmében Dobrev Klára rémlátásának tárgyát (t.i. a Lengyelországból hazánkba importált vallási fundamentalizmust) nézzük, nos… Kíváncsi lennék, hogy a képviselő asszony hány erőszakos lengyel keresztény terrorsejtről tud? Vélhetőleg annyiról, amennyi jelen esteben létezik: egyről se. 

Közös ellenség

Akár Kunhalmit, akár Dobrevet nézzük, mindkettő számára fontos a közös ellenség, az ős-ellenségkép kialakítása és a köztudatba sulykolása. Nemzetállamiságot támadó szavaik dekódolása igen könnyen megy: szerintük országunk ellensége keresztény, büszke rá, hogy keresztény, valamint magyar, s büszke rá, hogy magyar. Tehát az ellenség rövidebben: a vallásos patrióta magyar ember. Gúnyhatáron innen, avagy túl. S már azzal, hogy leírtam a gúnyhatár kifejezést, utaltam is rá, miszerint az ő olvasatukban a fenti attitűddel rendelkező emberek egyben irredenták, soviniszták és nacionalisták is. Még közérthetőbben: nácik és/vagy fasiszták.

Mi, gondolkodó magyarok pedig már nem egyszerűen szekunder szégyenérzetet élünk át e kijelentések hallatán, hanem olyasfajta döbbenetet, ami lebénít minket. Ez természetes reakció. Lehet küzdeni ellene, de nem érdemes. Viszont a kezdeti bénulást muszáj lesz egy olyasfajta összefogásnak, ha úgy tetszik, asztalra csapásnak követnie, amely kétséget sem hagy afelől, hogy a haza ellensége milyen megítélésre számíthat Magyarországon. Természetesen nem akasztani akarunk, akár a bolsevikok, hanem olyan felelősségre vonást, ami arányos a bűnnel. Példának okáért járhatna hazaárulásért a közügyektől való örökös eltiltás.

***

Van abban valami sátáni, ahogy a korábbi büszke moszkoviták egy sajátos metamorfózis által a szemünk láttára váltak harcos brüsszelitákká. S ahogy korábban elődeik az internacionalizmus zászlaja alatt, most ők is a hit támadásával kívánják megteremteni a globalista, felvilágosult világpolgárt. Az elődök tobzódását túl sokáig tűrtük. Nem kéne újra ugyan ebbe a hibába esnünk.

Varga-Bíró Tamás - ]]>www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tv fotel (65) Gazdaság (699) Politika (1582) Jobbegyenes (2764) Sport (729) Kultúra (6) Heti lámpás (306) Egészség (50) Mondom a magamét (7429) Nagyvilág (1309) Nézőpont (1) Mozi világ (440) Emberi kapcsolatok (36) Alámerült atlantiszom (142) Autómánia (61) Gasztronómia (539) Mozaik (83) Belföld (10) Irodalmi kávéház (535) Flag gondolja (36) Történelem (17) Életmód (1) Titkok és talányok (12) Rejtőzködő magyarország (168) Vetítő (30) Tereb (146) Szépségápolás (15)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>