Ma 2024 február 23. Alfréd napja van. Holnap Mátyás napja lesz.
Bíróságra megy Pankotai Lili

Bíróságra megy Pankotai Lili

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Lilike, szorul a hurok!

Perfelvételi tárgyalással kezdődik a Pécsi Törvényszéken az a per, amelyet Pankotai Lili kezdeményezett a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) segítségével volt iskolája, a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnázium ellen, személyiségi jogainak állítólagos megsértése miatt – írta a ]]>Mandiner]]>.

A ma már a budapesti Alternatív Közgazdasági Gimnázium tanulója még 2022-ben hagyta ott pécsi intézményt – az október 23-i, botrányos fővárosi fellépése után nem sokkal. Itt a tanártüntetésnek nevezett, valójában kormányellenes megmozduláson mondta el azt a trágárságokkal teletűzdelt slam poetry-jét, amely sokaknál kiverte a biztosítékot. A pécsi gimnázium igazgatója, Nyisztor Zsolt Pankotai fellépésének másnapján közölte, hogy bár tiszteletben tartják a szabad véleménynyilvánítást, a középiskola elhatárolódik a felszólalástól.

 

Kettős mérce

Pankotai egy évvel ezelőtt döntött úgy, otthagyja a pécsi gimnáziumot, majd idén januárban bejelentette, hogy a TASZ segítségével beperli volt iskoláját, 

elmondása szerint ugyanis „fellépése” után ellehetetlenítették ottmaradását. Bár a baloldal kis kedvence nem a határok betartásáról híresült el, a perindításról mégis úgy fogalmazott, figyelemfelhívásnak szánta, hogy „a többi iskola, vezetőség, tankerület észrevegye, nem mindent engedhetnek meg maguknak, és a tetteiknek következményeik vannak”. 

Pankotai Lili rendszeres vendége a különböző demonstrációknak, a karmelita kolostornál kezdeményezett tüntetéseken valóságos vőfélyként menedzselte az eseményeket. A kellő hangulat megteremtése azonban sokba került végül, a malacperselyből 150 ezer forintot kellett kiráznia, gyülekezési joggal való visszaélés szabálysértése miatt.

Pankotai élet- és iskolai tapasztalatok híján is sokra, vagy legalábbis egészen Brüsszelig vitte, ahová a momentumos Donáth Anna hívta meg, hogy közösen sírják el magyar bánatukat Vera Jourovának. Legutóbb pedig a baloldali párt uniós konferenciáján is részt vett, ott már szinte szakértőként adott elő Pankotai Lili, azt ecsetelve, hogy mi a baj a magyar oktatással. A magyar oktatás helyzetét legutóbb az 1848–49-es szabadságharchoz hasonlította, a munkájukat fel nem vevő, és emiatt elbocsátott tanárokat pedig az ]]>aradi vértanúkhoz]]>. Közösségi oldalán Pintér Sándort is célba vette, a belügyminisztert Julius Jacob von Haynauval, az aradi vértanúk kivégzését elrendelő katonai parancsnokkal állította párhuzamba. 

A bírósági eljárás perfelvételi szakában a keresetlevelek értékelése után a jogvita kereteinek meghatározása történik. Ebben a szakban a bíróság perfelvételi tárgyalást tarthat, amit most meg is tesz. Ezek után következhet az érdemi tárgyalási szak a bizonyítás lefolytatásával, majd a döntés meghozatalával.

]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gasztronómia (539) Irodalmi kávéház (535) Jobbegyenes (2761) Politika (1582) Szépségápolás (15) Kultúra (6) Belföld (10) Mozi világ (440) Mondom a magamét (7420) Vetítő (30) Gazdaság (698) Titkok és talányok (12) Egészség (50) Sport (729) Alámerült atlantiszom (142) Tereb (146) Emberi kapcsolatok (36) Életmód (1) Heti lámpás (305) Történelem (17) Mozaik (83) Rejtőzködő magyarország (168) Autómánia (61) Nagyvilág (1309) Nézőpont (1) Tv fotel (65) Flag gondolja (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>