Ma 2022 május 29. Magdolna napja van. Holnap Janka, Zsanett napja lesz.
Bezzeg a németek...

Bezzeg a németek...

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Ezt élteti a pesti liberális burkus-világ is. Ez komoly?

Rajongd a németeket! Ők szembenéztek a náci múlttal, ők tudják, mi a holokauszt, ők dajkálják a migránsokat! Meg ők nyitottak minden iránt, legyen az meleg, gender, vagy Merkel! Ők jobbak mindenkinél, ők az übermensch! Ezt élteti a pesti liberális burkus-világ is. Ez komoly?

„Rendes fasisztoid irányba mennek a dolgok az országban” – nyilatkozta Alföldi Róbert Magyarországról az azonnali.hu-nak. A színész-rendező később hozzátette, hogy bezzeg Németország csodás, mert mocskos barna múltja ellenére is annyira, de annyira európai.

Ez nem az első, és nem is az utolsó olyan megnyilvánulás, amikor pesti entellektüel a tehetségét a liberális politika mélységébe meríti. Az eredmény is ugyanaz.

Nem írom most le azt a politikailag korrekt mantrát, hogy szerintem Alföldi Róbert jó színész és tehetséges rendező. Azért, hogy utána kifejtsem, mennyire utálom? Nem utálom. Nem szeretem. Miért tenném bármelyiket is ezek közül? Művészetében van, ami tetszett, van, ami nem. De ő sem művészetről beszélt ugye, amikor kvázi lefasisztázta Magyarországot.

Mert az sem művészeti tárgyú vita kérem, amikor romkocsmákban önkinevezett szakértők, liberálisra született kulturális rovatvezetők – mert másmilyen, ugye nem lehet? – körberajongják magukat?

Mert ők tudják, hogy jobb író-e Kertész, mint Gárdonyi? Eszterházy, mint Krúdy? Konrád György, mint Wass Albert? Utóbbi mondatot megvallom, félve írtam le. Ilyet lehet egyáltalán felvetni? S láss csodát, nem szakadt le rám a liberális ég. Sőt, kimentem a csepeli kertembe, és az eső sem eredt el fellengzősen szemrehányóan. Pedig csak kérdeztem, és nem vitathatatlan mértékadó civilizációsat villantottam.

Kertész, Eszterházy, Konrád – nagyszerű írók, akiket végigünnepelt Berlin mindenre nyitott közege. S ebből mi következik. Kabaré, ohh kabaré?

„Az élet kabaré, öreg
Vár rád a kabaré!”

És innentől akkor politika. A liberális világ imádott Németországáról.

A mai merkeli Németország nem szembenéz a múltjával, hanem a barna mocsokra hivatkozva követel magának többlet-jogokat Európában!

A holokauszt már csak ürügy! Villanypásztor, hogy elfojtson bármilyen más véleményt! Alföldi Róbertnek és barátainak fájnak a Soros-plakátok, mert szerintük ez antiszemitizmust idéz. Sorosnak ezek a plakátok nem fájnak. Őt önéletrajza szerint sohasem érdekelte, hogy zsidó. Őt kizárólag a pénz, és annak hatalma érdekli. Ezt a szakmát műveli. Izrael – amely úgy konkrétan, államilag tiltja területéről Soros ügynökeit – ezt ne tudná?

Vagy van Izraelben is rossz zsidó és jó zsidó? Erről folytassunk kulturális vitát?

Ha Izrael állam miniszterelnöke kimondhatja, hogy Soros az ő hazájára és népére törő rohadt spekuláns, akkor egy magyarnak ez tabu?

A magyar progresszív ellenzék – és igen, immár a Jobbik is erre „demokratizálódik” – az Európai Unió, azaz Németország uralmát kívánja!Úgy érzik, hogy ez az a biztosíték, amely segítségével ők uralkodhatnak.

Miközben Németország a gazdasági válságot az Európai Unió kisebb országain verte le, a mi kárunkra éltette multijait, és utána rajtunk keresztül meneteltette végig a migránsokat, hogy azoknak a selejtjét majd ránk kényszerítse.

Németország jobban él ma, mint mi. Sokkal. És ennél is sokkal jobban akar élni.

A liberálisok mondják: akkor miért nem akarunk mi is ilyenek lenni, sőt, miért nem akarunk Németország kedélyes burkus-magyar nyelvet törő tartománya lenni? Milyen cuki lenne ez! S milyen lesz?

Hát lássuk, alföldi-róbertes, látványos képekben.

Egy: Berlinben a megalkuvót várják raportra és fizetik meg. Művész is bazseválhat, annak hívhatja magát, aminek akarja, antifasiszta is lehet liberális egyen-zubbonyban.

Kettő: Magyar munkás sohasem fog annyi pénzt kapni, mint a német. Nem éri meg. Pillanatokig talán igen, sőt, keveseknek azután is, ha németekké válnak. De jön a váltás, a még idomíthatóbb migráns. Na, akkor mentek haza. Vagy belföldi lázongó kelet-európaiak lesztek. A hálátlanok. Kiutasítandóak.

Három: Magyarországon csak akkor lesznek ugyanolyan bérek, ha ugyanolyan jogokat és előnyöket harcolunk ki az EU-ban. Ezen félhülye jobbikos aláírásgyűjtés nem segít.

Négy: Magyarországon alakítsd át társadalmadat német mintára. Ez elsősorban azt jelenti, hogy a magyar értékeket felejtsd el. Európait kapsz helyére, amit ha nem értesz, majd az új kivezényelt „honfoglaló helytartók” a fejedbe vernek. Ez nem vallásháború, ez modern piacgazdaság: templom helyett kebab árus. Idővel természetesen civilizált McDonald’s színekben! Mert a gyorskezű Kemal is csak eszköz – terroristának, árusnak, jogvédőnek egyaránt.

Öt: Önfeledten ünneplik Európa megmentését. Lesz szép, új, az emberi lélek új távlatait feltáró színdarab. Goethe sasszézik Bajazid szultánnal, Mozart kacsint Hitler kancellár rózsaszínre fényezett csizmájára.

Ez a németül európai világ. Ezt nem értjük?

Értették már sokan. István, László, Mátyás… Nem burkus nevek!

Fotó: facebook.com

Máté T. Gyula - ]]>http://matete.pestisracok.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mondom a magamét (6082) Titkok és talányok (12) Gasztronómia (539) Rejtőzködő magyarország (168) Jobbegyenes (2313) Emberi kapcsolatok (36) Politika (1581) Tv fotel (65) Mozi világ (440) Nagyvilág (1465) Vetítő (30) Belföld (6) Autómánia (61) Egészség (50) Heti lámpás (259) Irodalmi kávéház (513) Alámerült atlantiszom (142) Gazdaság (664) Történelem (15) Életmód (1) Flag gondolja (33) Tereb (141) Sport (729) Mozaik (83) Kultúra (6) Szépségápolás (15)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>