Ma 2021 január 28. Károly, Karola napja van. Holnap Adél napja lesz.
Sargentini ismét rátámadt Magyarországra

Sargentini ismét rátámadt Magyarországra

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Elég volt!

Judith Sargentini semmit nem tud Magyarországról - reagált az uniós zöldpárti képviselő videóüzenetére Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára szintén videóban.

Az államtitkár a videóban elmondta: Judith Sargentini ismét megtámadta Magyarországot. Hozzátette: Sargentini az a bevándorláspárti EP-képviselő, aki tavaly egy elítélő jelentést készített Magyarországról, ami „minősített hazugságok gyűjteménye”, és amelynek állításaira a magyar kormány pontról pontra válaszolt.

Az államtitkár úgy fogalmazott: Sargentini most a kollégáival együtt időt és energiát nem spórolva összedobott egy 15 perces videót, és most ebben a videóban támadja Magyarországot.

„Ez a videó pontosan olyan, mint a jelentése: hazugságokkal van tele, például elhangzik a videóban az alapállítás, miszerint ez a vita nem a migrációról szól. Hát dehogynem, mindannyian tudjuk, hogy arról szól” – fogalmazott az államtitkár.

Menczer Tamás szólt arról is, hogy Judith Sargentini azt állítja, „kitessékelték a külügyminisztériumból”, azonban a valóság az, hogy „amikor Sargentini asszony megjött, udvariasan bekísértük, a tárgyalás után udvariasan kikísértük, a megbeszélés során pedig végtelenül kedvesek voltunk vele”.

Mint mondta, semmi rendkívüli nem történt, a külügyminisztérium protokoll kijáratán keresztül hagyta el az épületet.

„Egyvalami derült ki: az, hogy ez a nő semmit nem tud Magyarországról” – jegyezte meg az államtitkár.

A politikus kitért arra is, hogy Judith Sargentini nehezményezi, hogy őt az utcán újságírók kérdezték.

„Ez elég furcsa, hiszen eddig ő aggódott a magyarországi sajtószabadsággal kapcsolatban. Vagy lehet, hogy a sajtószabadságba az nem tartozik bele, hogy őt is lehet kérdezni” – jegyezte meg Menczer Tamás.

Az államtitkár kifejtette: Sargentini összességében azt mondja, megvéd bennünket, magyarokat.

„Hogy kitől véd meg? Saját magunktól. Köszönjük, ebből nem kérünk, az ilyesmivel rosszak a történelmi tapasztalataink” – zárta videóját Menczer Tamás államtitkár.

]]>www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tereb (140) Jobbegyenes (1954) Mozi világ (440) Tv fotel (65) Vetítő (37) Flag gondolja (33) Heti lámpás (250) Irodalmi kávéház (503) Gazdaság (656) Mondom a magamét (5063) Szépségápolás (15) Autómánia (61) Politika (1571) Emberi kapcsolatok (36) Gasztronómia (539) Egészség (50) Életmód (1) Történelem (14) Kultúra (6) Nagyvilág (1453) Titkok és talányok (12) Belföld (5) Sport (729) Alámerült atlantiszom (142) Mozaik (83) Rejtőzködő magyarország (171)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>