Ma 2023 október 01. Malvin napja van. Holnap Petra napja lesz.
Bezárása után termel nyálat a Pajtás étterem

Bezárása után termel nyálat a Pajtás étterem

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Ez igen!

Mindenki veri a nyálát azon, hogy bezár a Gyorskocsi utcában a Pajtás – aki evett már ott, az tudja, hogy a hetvenes éveket idéző konyhabútorokon és hónaljszagú konyhásnéniken kívül semmilyen kuriózum sincs.

Botrányszar kaják botrányszar árakon a Kádár-korszakot idéző díszletek között. Minden, ami miatt a magyar gasztronómia lemaradt az elmúlt ötven-hetven évben. Nulla alapanyag-kultúra, nulla ízek, csak a zsíros, panírozott, olajban vagy zsírban tocsogó, túlsózott egyenételek a barakkból. Rendkívül rossz ár/érték arány és posztkádárista nihilizmus jellemezte tehát mind az ételeket, mind a személyzetet a Pajtásban (elég csak a videón arra az igénytelenségre fókuszálni, hogy a “mosogatnivaló” ott áll toronyban az egyik asztalon, mert basztak bevinni a rendkívül leterhelt, piacképtelen tudással rendelkező konyhásnéni-dinoszauruszok).

Megérett tehát a Pajtás a bezárásra. Az a felháborító, hogy idáig létezett.

Pedig igazán fontos lenne, hogy színvonalas, megfizethető áron elérhető étkezdék legyenek a belvárosban is, ahol rengetegen dolgoznak és nem mindenkinek van lehetősége normálisan megebédelni, nem csillagászati árakon.

Mikor arrafelé dolgoztam sokszor ettem itt, mert nem volt jobb (á, nem, nem volt semmi) a közelben. Ma sem sokkal kedvezőbb a helyzet, van egy gyrosos, meg a Batthyány-aluljáró szendvicses helyei, a többi meg kávézó vagy igazi vendéglő, de menza nincs. Külön nevetséges, hogy Fónagy ÁT úr is itt parádézik a videón, mert bár “emberközeli” és híresen plebejusan-egyszerű az ÁT úr, azért a Parlament menzáján (sőt, az Iskola utcai NFM-MVM-es étkezdében) ő is jobbakat ehet, nem sokkal súlyosabb árakon.

Kérdem én: mi a faszért kell Index-videóval Index-címlapon elsiratni ezt a rakás szart?

Úgy érzem, az Indexnél nemcsak minősíthetetlenül vonalas az újságírás, hanem már kifejezetten debilis is: tegnap Kemény Zsófi a címlapon, reggel nem értik, hogy miért kell hidat építeni, most meg ez. Ez közügy vagy társadalmi ügy, vagy bármi, ami egy indexes libsi agendájába beleillik?

]]>www.tutiblog.com]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Belföld (10) Tv fotel (65) Gasztronómia (539) Tereb (145) Nagyvilág (1309) Irodalmi kávéház (529) Jobbegyenes (2684) Szépségápolás (15) Flag gondolja (34) Életmód (1) Titkok és talányok (12) Heti lámpás (276) Történelem (16) Mozi világ (440) Mozaik (83) Vetítő (30) Gazdaság (689) Alámerült atlantiszom (142) Mondom a magamét (7105) Sport (729) Autómánia (61) Politika (1581) Rejtőzködő magyarország (168) Kultúra (6) Emberi kapcsolatok (36) Egészség (50) Nézőpont (1)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>