Ma 2023 október 01. Malvin napja van. Holnap Petra napja lesz.
Bencsik András: Sorsdöntő hét volt

Bencsik András: Sorsdöntő hét volt

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Ön képes volna ezt elviselni?

Ferenc pápa látogatása a baloldali és liberális média minden erőfeszítése ellenére sorsdöntő jelentőségű volt, és hatalmas lelki megerősödést hozott Magyarországnak. A szeretet és az összefogás ereje kiemelkedő eseménnyé tette ezt a látogatást.

A normalitásba és az isteni rendbe vetett hit diadalmenete is volt ez a néhány nap.

Hogy ez jobban láthatóvá váljék, íme egy fájdalmas ellenpélda Németországból.

A napokban óriási felháborodást váltott ki Berlinben a Pflege und Wohnen Schillerpark nevű idősek otthona bezárása. Az otthon üzemeltetője tavaly ősszel felmondott a mintegy 140 gondozásra szoruló idős embernek, mert nem sikerült rendezni a bérleti díj fizetése körüli vitát. Kiderült azonban, aligha ez volt a fő ok, mert amint az idősek távoztak, helyükre migránsok költöztek az épületbe. A Focus.de hírportál beszélt az ott lakókkal, akik elmondták, hogy amíg ők könnyek között búcsúztak el addigi otthonuktól, az épületbe máris 126 bevándorló költözött be. A 140 idős lakóból 28-an engedélyt kaptak, hogy ez év végéig még maradhassanak. Ha ugyan képesek lesznek elviselni az új szomszédságot.

Nem könnyű egy boldog és értelmes országban elképzelni a megalázott idős emberek fájdalmát, akiket otthonuk elhagyására kényszerítettek. Egész életükben dolgoztak, öregkorukra különféle okokból sok mással együtt egy idősek otthonában találták meg a végső menedéket, amiről most kiderült, hogy mégsem a végső, és nem is menedék. Ön képes volna ezt elviselni? Ön el tudná viselni azt a fájdalmat és szégyent, amit ezek az emberek éreznek? Ön képes volna harag és elfogultság nélkül gondolni azokra a harmadik világból jött ifjú vándorokra, akik talán szintén megjárták a maguk kálváriáját, de most miattuk el kellett veszítenie utolsó kapaszkodóját is, ami az értelmes élethez kötötte? Ön tudna még hinni valamiben?

Minden mindennel összefügg. A magyar kormány elszánt törekvése, hogy az európai civilizációt vírusként megfertőző gyermektelenség járványát megfékezze és a magyarságot növekedő pályára állítsa, és az ezzel szorosan összefüggő törekvések, mint például a gyermekek védelme, a családok támogatása ma egyedülálló Európában, ahol már vannak olyan országok, amelyekben a gyermekvállalás lassan bűnös fogalommá válik, minek következtében fiatal felnőttek százezreit kell évente befogadni, hogy az ország gazdasága működni tudjon. Magyarországon más a példa, mi a szeretet erejével küzdünk a nemzeti túlélés jogáért.

Istennek legyen hála, ebbéli törekvésünkben nem vagyunk egyedül. Ferenc pápa látogatása első napján ezüst emlékérmét adott át Novák Katalin köztársasági elnöknek. Az érmén Magyarország védőszentjének, Szűz Máriának ajánlja fel Szent Péter a magyar koronát. A háttérben a jelkép könnyebb megértése végett a Szent Péter-bazilika, a katolikus egyház vatikáni központja és magyarországi központja, az esztergomi főszékesegyház látható. A pápai intézmény megalapítója, a par excellence pápa, maga Szent Péter emeli magasba a magyarság szakrális jelképét, a Szent Koronát.

Az unió alapító atyái képesek voltak a jelenen túllépni, és képesek voltak egységet teremteni, mondta első beszédében a pápa. A békés kapcsolatokat csak úgy lehet megőrizni, hogy a pusztítóval vele egyenértékű kreatív erőt állítunk szembe. Hol vannak a békét szolgáló kreatív erők? – kérdezte pénteken. A vasárnapi szentmise mindannyiunknak megadta a választ.

Bencsik András - ]]>www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Történelem (16) Politika (1581) Alámerült atlantiszom (142) Kultúra (6) Titkok és talányok (12) Heti lámpás (276) Vetítő (30) Mondom a magamét (7105) Sport (729) Jobbegyenes (2684) Flag gondolja (34) Gazdaság (689) Szépségápolás (15) Belföld (10) Mozaik (83) Gasztronómia (539) Mozi világ (440) Tereb (145) Irodalmi kávéház (529) Egészség (50) Autómánia (61) Nagyvilág (1309) Rejtőzködő magyarország (168) Emberi kapcsolatok (36) Életmód (1) Nézőpont (1) Tv fotel (65)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>