Ma 2022 augusztus 13. Ipoly napja van. Holnap Marcell napja lesz.
c2f57343e111eea265006c5f74ef4b4a.jpg

Bencsik András: Párizs, Berlin, Trianon

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

„A románokat senki sem vette komolyan a XX. századig. Erdélyi magyar főurak hívták és telepítették le őket birtokaikon, nem látva előre (mert ugyan ki láthatta volna) Trianont” – írja Ungváry Zsolt a mai Demokratában.

A szíreket, albánokat, törököket, afgánokat, eritreaiakat és a többieket sem veszi komolyan senki Párizstól Berlinig, Stockholmtól Madridig, mert ugyanúgy nem látják előre a maguk Trianonját, azt a történelmi pillanatot, amikor máról holnapra megváltozik az a világ, amiben eddig éltek, tehetjük hozzá.

Az Arab Tavasz kiváltó okai egyebek mellett a búza árának emelkedése és az élelmiszer-támogatások megvonása volt, emlékeztet Daniel Greenfield New York-i újságíró. „Az árak az égbe szöktek, amikor pedig az utcai zavargások polgárháborúkká fajultak, kormányok buktak meg. Most képzeljünk el egy olyan Svédországot, ahol a fiatal férfiak 50 százaléka többnyire munkanélküli muszlim. Amikor majd összeomlik a gazdaság és benyújtják a számlát, Svédország egy második Szíriává válik. Képzeljük el a muszlim utcai zavargásokat Európában.

Azt, hogy a bandák nehézfegyverek birtokában vannak, hogy minden gettó egy önálló kalifátus, amelyben saját imám van, és fatwák támogatják követeléseiket…” Előbb jön el ez a szörnyű pillanat, mint gondolnánk. Az idézett szerző szerint a Hollandiában élő marokkóiak 27 százaléka, a törökök 21 százaléka, a Dániában élő irakiak 27 százaléka munkanélküli. Még és már. Attól függően, hányadik generáció tagjai.

A nyugat-európai jóléti társadalmak, melyek veszedelmes tempóban szívják el a később csatlakozott keleti tagállamok munkaképes korú lakóit, kik jó hatásfokkal integrálódnak a munka világába és termelik ki az idős korosztályok nyugdíját, ezzel együtt gyorsuló tempóban robognak végzetük felé: a harmadik világból beérkező tömeg jelentős százaléka ugyanis nem tud és nem is akar integrálódni a munkások közé, így az ő eltartásuk egyre nagyobb terhet jelent majd, ami végül a jóléti kiadások radikális csökkenéséhez, a nyugat-európai álom szétfoszlásához vezet. A végeredményt, az összeomlás következményeit, a trianoni országpusztítást többszörösen meghaladó civilizációs tragédia mibenlétét az imént idézett Daniel Greenfield már fölvázolta: polgárháborúkban pusztul el Nyugat-Európa.

A kelet-európai vendégmunkások hazame­nekülése éppen úgy lo­gi­kus következménye lesz e folyamatnak, mint az, hogy egyre többen emig­rálnak a megrontott Nyugatról a még lakható Keletre, ami tovább fogja rontani a nyugat-európai civilizáció esélyeit. E tekintetben mérföldkő a lengyelországi választás, mivel egyre markánsabban formálódik az a – nevezzük így – keresztény tengely, Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Magyarország, amelyik szembeszáll a nyugat-európai önfeladás politikájával. Szinte bizonyos, hogy a novemberi választásokat követően Horvátország is csatlakozik e körhöz.

Ezeknek az országoknak egy ma megválaszolhatatlannak látszó kérdésre kell megtalálniuk a feleletet. Ha nem a harmadik világból való vándorok befogadását alkalmazzák, akkor hogyan akarják önmagával való szembenézésre kényszeríteni e társadalmakat, mert ha nem születnek kellő számban gyerekek, akkor a végzet őket is eléri, hiszen népességük gyorsulva fogy. Viszont aki időt nyer, életet nyer. Aki fel meri tenni a kor legfontosabb kérdését – Mi változzon meg és miképpen, hogy újra szülessenek gyerekek? –, az talán még időben találja meg rá a használható választ.

Bencsik András

]]>www.demokrata.hu]]>

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Autómánia (61) Gasztronómia (539) Nagyvilág (1464) Tereb (141) Irodalmi kávéház (513) Tv fotel (65) Történelem (15) Mondom a magamét (6241) Szépségápolás (15) Mozi világ (440) Egészség (50) Emberi kapcsolatok (36) Rejtőzködő magyarország (168) Vetítő (30) Kultúra (6) Heti lámpás (260) Jobbegyenes (2383) Életmód (1) Politika (1581) Mozaik (83) Sport (729) Alámerült atlantiszom (142) Flag gondolja (33) Titkok és talányok (12) Belföld (8) Gazdaság (667)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>