Ma 2022 augusztus 13. Ipoly napja van. Holnap Marcell napja lesz.
69d5d7d24d41a194b998ff93db71cd3a.jpg

Bencsik András: Mint a Barca–Real-meccsen

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Közel százezren voltak a Barcelona–Real Madrid-meccsen, és egy néző durván száz euróért vett jegyet. Az annyi, mint tízmillió euró. Az annyi, mint 3 milliárd forint, meg még valamennyi.

Kétszer 45 perc alatt. Rettentő sok pénz van a fociban, ha jó a színvonal. Plusz a jogdíjak a tévéközvetítésekért, mert ezt a mérkőzést az egész világ fele (mínusz a nők) nézte. Mi kell hozzá? Remek stadion és remek foci. Mint amilyen vasárnap este volt.

Van értelme a magyar foci fejlesztésének. Remek stadionok már vannak és lesznek is, már csak remek foci kellene. Ha sikerülne a magyar labdarúgás színvonalát megközelítőleg arra a szintre emelni, ahol a magyar labdasport más szakágai, például a kézilabda, vízilabda, kosárlabda, golf állnak, ha sikerülne olyan labdarúgókat nevelni a fociakadémiákon, akik megközelítőleg olyan akaraterővel, alázattal, szorgalommal és tehetséggel rendelkeznek, mint például a magyar tornászok, öttusázók, vívók, úszók, bokszolók, birkózók, evezősök és mások, akkor a dolog nem reménytelen.

Ha nem is százezren fejenként száz euróért, de húsz-harmincezren 20-25 euróért egészen biztosan kijárnának a meccsekre, és a tévében is sokan szívesen néznék. Sok pénzt hozna az is. De itt nem arról a szánalmas botladozásról, bénázásról volna szó, amit a fiúk még manapság nyújtanak, hanem arról a fürge, már-már követhetetlenül gyors, virtuóz csatáról, amit vasárnap este láthattunk, amelyben az volt a legszebb, hogy nem is igazán a gólok nyújtották a legnagyobb élményt, hanem a küzdelem maga. Egyébként a Barcelona győzött, de a látottak alapján győzhetett volna a Real is. A legjobban persze a nézők jártak, mert a világ legszebb, latin focijában gyönyörködhettek. Amiben egykor a magyarok is jeleskedtek, nem véletlenül tekintettek bennünket Európa braziljainak… Nem, nem abban az értelemben. Hanem abban, ahogy Puskásék, Alberték brazíliai színvonalon fociztak…

És akkor egy kis politika: az Orbán-kormány jó úton jár, amikor a magas színvonalú hazai labdarúgás objektív feltételeit megteremti, egyébként pontosan úgy, ahogy a vízisport objektív feltételeit fejleszti éppen. Ez ugyanis az első és elengedhetetlen lépés. A második a szakmai szint fölemelése, amiről Dárdai Pál hazalátogatása óta tudjuk, a legkézenfekvőbb megoldás a teljes hazai fociedzői és szakértői kar szénbányákba való tartós kinevezése lenne, ami háromszoros haszonnal járna. Meg lehetne nyitni legalább egy elhagyott bányát. Az edzők és szakértők odalent a mélyben végre meglelnék a maguk színvonalát. És addig sem tudnának a labdarúgóknak ártani.

A példa nem öncélú, ebben a spanyol közjátékban, mint cseppben a tenger, benne van a teljes magyar múlt, jelen és jövendő. Mert mi a helyzet? Választásra készülünk a tapolcai választókerületben. Küzdenek a pártok, mindenki elszántan korteskedik. A tét nagy. Az ellenzék azt szeretné elhitetni, hogy kormányváltó hangulat van. Pedig isten óvjon minket attól. Magyarország ugyanis az utóbbi években elindult a hosszú távú fejlődés útján. Éppen most minősítették fel a magyar gazdaságot. A fejlesztések révén pedig egészen bizonyosan mondható, amint a fociban, úgy az egész országban, a gazdaságban, a kultúrában és mindenütt megalapozódott a szebb jövő. Amit azonban nem egy náci jelmondatot a hátára tetováltató, majd azt sunyin letagadó házmesterpárt hoz el, hanem az a kormány, amelyet sokan ütnek sokfelől, miközben tényleg felépíti szép Magyarországot.

Bencsik András -]]> www.demokrata.hu]]>

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>]]>
]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Emberi kapcsolatok (36) Mozaik (83) Rejtőzködő magyarország (168) Tv fotel (65) Flag gondolja (33) Alámerült atlantiszom (142) Politika (1581) Mondom a magamét (6240) Autómánia (61) Irodalmi kávéház (513) Sport (729) Titkok és talányok (12) Heti lámpás (260) Jobbegyenes (2382) Szépségápolás (15) Tereb (141) Egészség (50) Gasztronómia (539) Mozi világ (440) Történelem (15) Belföld (8) Nagyvilág (1464) Vetítő (30) Kultúra (6) Életmód (1) Gazdaság (667)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>