Ma 2024 május 18. Erik, Alexandra napja van. Holnap Ivó, Milán napja lesz.
9ac5eaffac75f26406f6fb4dfe5f317a.jpg

D. Tóth Kriszta - Hogy is mondják? „Minden kezdet...” milyen??

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Szóval laza hat hét múlva itt a karácsony. Az annyi, mint másfél hónap. Mivel a minden évben lelkiismeretesen kijelentett fogadalmat („idén én is októberben elkezdem a készülődést, mint a mintaháziasszonyok a Nők Lapjában, {...}

Adventi Napló 2.

{...} hogy aztán december első felében már kaján mosollyal figyelhessem a többiek közelharcát az utakon és az üzletekben”), tekintettel arra, hogy november nyolcadika van, buktam, a karácsonyi tervezést reboottal indítom.

Tehát annak a töredelmes beismerésével, hogy nem, idén sem kezdek októberben, legfeljebb novemberben. Annak is leghamarabb a közepén. Vagyis... a második felében. Izé. A vége felé. Ha szerencsém van. Mert miután konstatáltam, hogy az októberi indulásnak annyi, azonnal konzultáltam a telefonos naptárammal, hogy megbizonyosodjak róla: igen, a jövő hét elején neki tudok futni a listagyártásnak, utazásegyeztetésnek, foglalásnak, szervezésnek, menükitalálásnak, dekorátgondolásnak, beszerzésnek. Nem nyert. A jövő hetemet már telepakoltam. Sőt, egészen a jövő hét utáni csütörtökig szinte óráról órára be vagyok osztva. Vagyis november huszadika előtt esélyem sem lesz leülni és átgondolni, megtervezni, hát még megvalósítani mindent. Kellett nekem olyan szakmá(ka)t választanom, ahol az október-november az év abszolút csúcsideje?!

Miért dolgoznak az év végén januárig előre a magazinok? Miért ekkor csorog be a legtöbb adomány a civilszervezetek kasszájába? Miért ilyenkor szeretik a kiadók bemutatni és sajtótúráztatni a mesekönyveket? Persze, tudom, tudom. A karácsony a szeretet, a család, a hosszú szabadságra menés és a zsebbe nyúlás ünnepe.

Még hogy „most, hogy életemben először szabadúszó vagyok karácsonykor, és én osztom be az időmet, vagyis azt csinálok, amit akarok, tehát mindenki elmehet, ahová akar, én akkor is kellő időt hagyok magamnak, magunknak ráhangolódni az ünnepre”! Milyen nagyon nagyképűen hangzik ez most. Én naiv, buta, hiszékeny fruska...

Tehát november húszig esélytelen. Továbbgörgettem a határidőnaplót a telefonomban. 

Ühmmm... aztán jön a november vége. Zinka és Hugó könyvbemutató.

Nemzetközi gyerekjogi világnap. 

Év végi fogadás. Dupla cikkleadás. December eleje. 4, azaz négy darab családi születésnap és egy névnap. 

Apu hatvanöt éves lesz. Mikulás.

UNICEF gyerekrajzpályázat, jótékonysági árverés és kiállításmegnyitó.  Iskolai télapóünnep és ajándékozás. Jézusmáriaszentjózsef: december 20. 

Téli szünet! Márcsaknégyetkellaludni.

Jáááááj.

Most elmegyek, összeszedem magam, bepúderezem az orrom, és a jövő hétre kész haditervvel jövök. Megígérem.

Mert ez így... Nem. Mehet. Tovább.

D. Tóth Kriszta - shopline.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Rejtőzködő magyarország (168) Flag gondolja (36) Sport (729) Életmód (1) Egészség (50) Szépségápolás (15) Történelem (18) Belföld (11) Mozaik (83) Gasztronómia (539) Autómánia (61) Politika (1582) Alámerült atlantiszom (142) Mozi világ (440) Nagyvilág (1310) Irodalmi kávéház (537) Gazdaság (709) Vetítő (30) Kultúra (9) Titkok és talányok (12) Tv fotel (65) Jobbegyenes (2804) Emberi kapcsolatok (36) Nézőpont (1) Mondom a magamét (7603) Heti lámpás (313) Tereb (146)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>