Ma 2024 július 15. Henrik, Roland napja van. Holnap Valter napja lesz.
Bencsik András: Hallod, keresztény Európa?

Bencsik András: Hallod, keresztény Európa?

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Nem kéne lassan ébredezni?

Nem kellene például meghallani egy fekete bőrű guineai bíboros atya intelmeit?

Ma sokan vitatják vagy egyenesen tagadják a kereszténység és Európa sorsának összefonódását. Azonban mi, magyarok úgy tartjuk, hogy a keresztény kultúra nemcsak egy, hanem minden erő forrása. Az a szegletkő, amely az európai civilizáció építményét egyben tartja. Nélküle nincs szabadság, és nincs európai élet sem, mondta Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Pesterzsébeten, a Klapka téri református templom felszentelésének hálaadó ünnepén. A kormányfő szerint ma különösen fontos emlékeztetni arra, hogy kétezer év óta Európa minden jelentős megújulása valamiképpen a kereszténységből indult el, „az eredetileg kereszténynek tervezett” Európai Unió megalakítása is. Félelmetes erejű mondatok, ha összevetjük például a fekete Robert Sarah bíboros szavaival.

Miért? Ezért: a múlt héten bevallotta egy 33 éves olasz férfi meggyilkolását egy marokkói migráns. Azért ölte meg, mert túl boldognak látta. A 27 éves Said Machaouat a hétvégén adta fel magát, és bevallotta, hogy ő ölte meg még februárban a 33 éves Stefano Leót, akinek holttestét a Pó folyóban találták meg. „Én vagyok Stefano Leo gyilkosa, fel kell adnom magam. Érzem, hogy a rendőrség vadászik rám” – mondta a gyilkos, majd így folytatta: „Az előttem elhaladó emberek közül pusztán azért választottam ki ezt a fiatal férfit, mert boldognak tűnt. Nem tudtam elviselni a boldogságát… Azon a reggelen eldöntöttem, hogy valakit meg fogok ölni. Vettem egy késkészletet, amiből csak a legélesebbet tartottam meg, majd elmentem a helyszínre, és vártam. Amikor megláttam ezt a férfit, nem bírtam elviselni a boldog kinézetét. Rám nézett, én pedig azt gondoltam, hogy ugyanúgy kell szenvednie, ahogy én szenvedek. Elvágtam a torkát a késsel.”

A kihallgatáskor kiderült, hogy Machaouat azért akart egy önmagához hasonló férfit meggyilkolni, hogy „elvegye a jövőjét, a gyerekeit, a barátait és a családját”. Hogy vajon mi válthatott ki Machaouatból ilyen mély gyűlöletet és gonoszságot? A marokkói ezt is elmondta. Azért ölt meg egy teljesen ártatlan, fiatal olasz férfit, mert depressziós lett amiatt, hogy szétmentek a volt feleségével. És ölnie kellett.

Hallod, keresztény Európa? Nem kéne lassan ébredezni? Nem kellene például meghallani egy fekete bőrű guineai bíboros atya intelmeit? Ő aztán igazán tudhatja, miről beszél. Robert Sarah bíboros, aki a Vatikán Istentiszteleti és Szentségi Kongregációjának Ferenc pápa által kinevezett prefektusa, mélységesen elítéli a migrációt. Szerinte a keresztényeknek inkább ellenezniük kellene a tömeges bevándorlást.

A mandiner.hu által szemlézett cikkben a bíboros elmondja, hogy téves szentírás-magyarázat Isten szavát a bevándorlás reklámozására használni, majd élesen bírálja azokat a püspököket, akik „homályos és pontatlan dolgokat mondanak, hogy elkerüljék a kritikát”. Az egyház szerinte nem asszisztálhat a rabszolgaság ezen új formájához, amivé a tömeges bevándorlás vált. „Ha a Nyugat továbbra is ezen a végzetes úton jár, akkor a születések hiánya miatt el fog tűnni, és elfoglalják az idegenek, mint ahogy egykor Rómát is megszállták a barbárok” – jelentette ki Sarah bíboros, majd hozzátette, hogy az ő hazája musz­lim többségű, így tudja, miről beszél.

És ekkor jön a csattanó: „Ha Európa eltűnik, és vele eltűnnek az öreg kontinens megfizethetetlen értékei, akkor az iszlám lerohanja a világot, és teljesen megváltoztatja a kultúrát, az antropológiát és a morális elképzeléseket is.”

Bencsik András - ]]>www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Emberi kapcsolatok (36) Belföld (11) Heti lámpás (322) Tereb (146) Politika (1582) Egészség (50) Flag gondolja (36) Mozi világ (440) Vetítő (30) Mondom a magamét (7712) Nagyvilág (1310) Rejtőzködő magyarország (168) Történelem (18) Gasztronómia (539) Jobbegyenes (2824) Tv fotel (65) Gazdaság (713) Mozaik (83) Életmód (1) Irodalmi kávéház (537) Nézőpont (1) Titkok és talányok (12) Autómánia (61) Szépségápolás (15) Kultúra (9) Sport (729) Alámerült atlantiszom (142)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>