Ma 2023 június 02. Kármen, Anita napja van. Holnap Klotild napja lesz.
Csúcsra járatják az ostoba rombolás politikáját Karácsonyék

Csúcsra járatják az ostoba rombolás politikáját Karácsonyék

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Köszönjük főpolgármester úr! Az üzenet átjött.

Eljött az a pont a fővárosi politikában, amelyre minden komolyan vehető elemző számított, amennyiben Karácsony Gergely és bandája kerül Budapest élére: a megszerzett hatalmat nem a polgárok jólétének fokozása érdekében használják, hanem a kormány csesztetésére. Ez mostanra teljesen világos lett.

A 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság eseményének tervezett megfúrása ugyanis a fővárosiak számára semmiféle haszonnal nem kecsegtet, csupán Karácsony Gergely remélhet tőle rövid távú politikai hasznot azzal, hogy az előválasztás kezdetén úgy pózolhasson a kamerák előtt, mint aki keresztbe tett a kormánynak – és ezzel egyébként a fővárosnak, meg Magyarországnak is. Ismert: Karácsony ma arra kérte a baloldali többséggel rendelkező Fővárosi Közgyűlést, hogy az vonja vissza a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság megrendezéséhez szükséges hozzájárulását. Ez nem más, mint az ostoba rombolás politikája, de annak is valószínűleg az egyik csúcspontja. A személyes politikai sértettség megtorlásán és a kormány csesztetésével járó esetleges népszerűség-növekedésen kívül semmi nem indokolja ezt a lépést.

Azért nem, mert egy sikeres világesemény megrendezéséből egyaránt profitálna a kormány, de valószínűleg még többet profitálna a Fővárosi Önkormányzat. A Covidtól megroppant turizmus joggal várhatja el egy ilyen eseménytől, hogy növekedjen a vendégéjszakák száma, emelkedjen az éttermek forgalma. Ebből a helyi vállalkozások, szórakozóhelyek sem maradnának ki. A járvány által szintén megtépázott szakma a taxisoké, akik úgyszintén több utassal számolhatnának. Mindemellett az is joggal feltételezhető, hogy a Budapestre érkezett turisták elutaznak az ország különböző szegleteibe és ott is költenek.

De mindez nem számít. Karácsony ezzel lépéssel azt üzeni: „Kapja be a kormány és kapják be a Budapestiek is! Akkor is megválasztatom magam kormányfőjelöltnek!”

Köszönjük főpolgármester úr! Az üzenet átjött.

Bácskai Balázs

]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Titkok és talányok (12) Egészség (50) Tereb (142) Szépségápolás (15) Alámerült atlantiszom (142) Nagyvilág (1306) Autómánia (61) Történelem (15) Flag gondolja (33) Mozi világ (440) Politika (1581) Emberi kapcsolatok (36) Rejtőzködő magyarország (168) Életmód (1) Vetítő (30) Gasztronómia (539) Sport (729) Mondom a magamét (6844) Kultúra (6) Heti lámpás (264) Mozaik (83) Gazdaság (681) Belföld (9) Tv fotel (65) Jobbegyenes (2621) Irodalmi kávéház (521)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>