Ma 2023 február 06. Dorottya, Dóra napja van. Holnap Tódor, Rómeó napja lesz.
Bencsik András: Karácsony és Dobrev

Bencsik András: Karácsony és Dobrev

Flag

Szöveg méret

1
Átlag: 1 (1 szavazat)

Egy újabb házon belüli Gyurcsány-puccs.

Tudatos a cím. Nem Karácsony vagy Dobrev, hanem Karácsony és Dobrev. Alaposan átgondolva a dolgot, csekély a valószínűsége annak, hogy Karácsony Gergelyt a Gyurcsány-klán el merje mozdítani a főpolgármesteri székből, hogy elindítsa a 2022-es országgyűlési választásokon a Vörös Horda (Egyesült Ellenzék) listavezetőjeként, mert ehhez le kéne mondania a főpolgármesteri tisztségről, amit csak közvetlen választás útján lehet betölteni, és a jelen állás szerint már erősen kétséges, hogy a horda utódjelöltjének ez sikerül. Márpedig akkor számos tanácsadói tisztség és a vele járó látható és láthatatlan jövedelmek is veszélybe kerülnének. Karácsonyt a horda aligha meri elmozdítani.

Tehát Dobrev Klára tűnik befutónak. Azt pedig felejtsük el, hogy abban a táborban, ahol a fifika- és aljasságügyi szakértelmet az alvilág legdörzsöltebb ügyvédei képviselik, ott bármit is számít a definiálatlan kamuválasztás eredménye. Van azonban egy kis gond. Klára az általános közutálatnak örvendő Gyurcsány felesége. Annyira azért a Vörös Horda szavazói sem hülyék, vagy ha mégis (ami magyarázat lenne kitartásukra), akkor sem szeretnék, hogy az asszony hordja a kalapot. Dobrevet nem lehet eladni a Vörös Horda választóinak úgy, hogy azok ne tudják, a biztos bukásra specializálódott Gyurcsány lesz a háttérben a főnök… és majd jönnek a trükkök százai, az egyéb disznóságokról már nem is beszélve. Ezt a Momentum, az LMP, a Párbeszéd és társaik finnyás liberálisai sem szívesen nyelnék le, mert lehet, hogy arra gondolnak, még ha nyernek is, és talán meg is tudnak kapaszkodni a hatalomban, végül úgy fogják őket elkergetni a hatalom közeléből, ahogy 2010-ben történt. És ez a jobbik eset, mert van rosszabbik is, egy újabb házon belüli Gyurcsány-puccs.

A Vörös Hordánál alkalmazott consiglierék, az alaposan képzett, mindenről tudó és mindennek falazó profi ügyvédek azonban feltehetően kidolgoztak néhány olyan forgatókönyvet, amelynek alkalmazásával a probléma megoldható. Azt már tudjuk, hogy a képviselőjelölti helyekért folyó harc elmarad, ugyanis a legtöbb és legesélyesebb helyeket a belső erősorrend alapján már szépen szétosztották egymás között a legerősebbek. Már csupán a miniszterelnök-jelölt személye a kérdés. 

Vajon mit találhattak ki nekünk a horda jogászai? Karácsony esélytelenségét már megbeszéltük. Dobrev problémáját is. Mégis van megoldás. Az egyik kézenfekvő lehetőség az 1994-es minta követése, a lebegtetés. Akkor az MSZP (van, aki erre a pártra még emlékszik?) nem nevezte meg miniszterelnök-jelöltjét, de azt sugallta, hogy Horn Gyula lesz az. És az lett. Jól jött a szerencsétlen, a teljes igazságot erről máig eltitkolt közúti baleset, aminek következtében Horn Gyula vaskoronát kapott, mint egy kommunista acélmártír. És a választási győzelmet követően Horn egyik pillanatról a másikra miniszterelnök lett.

Ezt most is el lehetne játszani. Karácsony és Dobrev. Dobrev és Karácsony. Lehetne akár fej-fej melletti küzdelemsorozat. Lehetne elhalasztani a végleges döntést, és folyamatosan húzni az időt, hogy csak a választási eredmény ismeretében kelljen kimondani a befutó nevét. De lehetne mégis Dobrev a győztes, vállalva minden következményt, mert Karácsony ekkor magával rántaná a nihilbe a morzsapártokat. Ám lehetne Karácsony is a győztes, hadd üsse mindenki, aztán az utolsó pillanatban mégis visszalépne. Dobrev javára… Körülbelül ennyi.

Bencsik András - ]]>www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozi világ (440) Nagyvilág (1305) Szépségápolás (15) Tereb (142) Sport (729) Életmód (1) Vetítő (30) Emberi kapcsolatok (36) Irodalmi kávéház (516) Kultúra (6) Politika (1581) Gasztronómia (539) Autómánia (61) Egészség (50) Gazdaság (675) Titkok és talányok (12) Flag gondolja (33) Mozaik (83) Mondom a magamét (6596) Belföld (8) Alámerült atlantiszom (142) Tv fotel (65) Rejtőzködő magyarország (168) Történelem (15) Jobbegyenes (2540) Heti lámpás (260)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>