Ma 2021 október 22. Előd napja van. Holnap Gyöngyi napja lesz.
Bencsik András: Európa és a jövő

Bencsik András: Európa és a jövő

Flag

Szöveg méret

4
Átlag: 4 (1 szavazat)
A mi életünkben a legnagyobb dolog, hogy magyarnak születtünk.

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a parlamentben úgy fogalmazott: „1990-ben még Európa volt a mi jövőnk, ma pedig mi vagyunk Európa jövője”. A miniszterelnök elmondta azt is, hogy a kormány, amikor a kereszténydemokrácia talaján áll, nem pusztán hitelveket védelmez, hanem azokat a létformákat oltalmazza, amelyek a keresztény hitelvekből sarjadtak. „Ezért védjük az emberi méltóságot, a családot, a hitbéli közösségeket és a nemzetet” – jelentette ki.

Az új Orbán-kormány összetétele egyszerre felemelő és nem csekély mértékben megnyugtató, mert folytatódik, ami eddig is jól működött, például a pénzpolitika, a belügy, megújul, aminek fontossága felértékelődik, például az egészségvédelem, de van benne valami nyugtalanító is, a honvédelem… és itt álljunk meg egy pillanatra.

Nem kell a sorok között olvasni tudni, hogy az ember kiérezze, kihallja e szavakból, hogy az európai létformát és benne a magyarság független létezését az erősödő népvándorlás és az ős-európai népesség gyorsulva fogyása idején komoly veszély fenyegeti. A miniszterelnök előrelátó képessége korábban is figyelmet érdemelt, most is oda kell figyelnünk rá: fejleszteni kell a honvédséget.

Egyszerre három nemzeti alappillér megerősítésére készül Orbán Viktor. A kereszténydemokrácia, ami értelmezése szerint átveszi a liberális demokrácia helyét, bár valóban nem hitelvek mentén épül föl, de szoros összefüggésben van a keresztény létfelfogással. Amiről megkockáztathatjuk, hogy a szakralitás, vagyis az élő istenkapcsolat, miszerint oka és célja, kozmikus értelme van létezésünknek, szükségképpen fölerősödik majd az elkövetkezőkben, ugyanis az idegen kultúrával beáradó idegen szakralitással szemben csődöt mondott a szekularitás.

„Nincs Isten, nincs vallás, csak az egyén van, és az egyén totális szabadsága”, amelyről a német kancellár oly lelkesen szónokolt, az egyén, amelyik megtagadván fölnevelő közegét, a családot, úgy dönt, hogy csak neki legyen jó, az utána következő nemzedékek iránt nincs felelőssége. A szellemi és lelki vákuumba beáradó idegen kultúra számára épp ez az egoizmus teremtette meg a teret. Következésképpen aki a beáradás és felolvadás pusztító tendenciájával szembe akar szállni, annak – Newton 3. törvénye szerint az erővel erőt kell szembefordítani – a maga megújult szakralitásából kell az ehhez szükséges erőt kinyernie.

Pünkösd tanulsága az, hogy Isten minden emberhez az anyanyelvén beszél, ezért az újjászülető kereszténységhez a nemzeti önazonosság szeretetén át vezet az út. Ez a második pillér. „A mi életünkben a legnagyobb dolog, hogy magyarnak születtünk” – mondta erről a miniszterelnök. Kásler professzor egyik küldetése bizonnyal éppen ez lesz, hogy a magyarság létélményét tisztává és ragyogóvá tegye. Ugyanakkor Benkő tábornok miniszteri kinevezése a harmadik pillért jelenti, mert csak az éri el a jövő partjait, aki a jelen hullámain túljut.

Ma nem fenyegeti a magyar szuverenitást külső erő, de föl kell készülni arra, hogy a dolgok könyörtelen logikája szerint ez bekövetkezhet. És ami bekövetkezhet, az be is következik. Bekövetkezhet az a pillanat, amikor a magyarok mintáját követő állam- és nemzetfelfogás garantálja csak az eredeti Európa jövőjét. Történelmi tény továbbá, hogy soha nem a nemzeti öntudatok virágzása vezetett világháborúkhoz, hanem kivétel nélkül minden esetben az ezeket semmibe vevő, globális üzleti szándék. És ez ma sincs másképp.

Bencsik András - ]]>www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Emberi kapcsolatok (36) Belföld (6) Heti lámpás (255) Gasztronómia (539) Alámerült atlantiszom (142) Kultúra (6) Mondom a magamét (5649) Politika (1578) Életmód (1) Flag gondolja (33) Szépségápolás (15) Titkok és talányok (12) Tv fotel (65) Mozaik (83) Rejtőzködő magyarország (168) Irodalmi kávéház (506) Mozi világ (440) Vetítő (30) Egészség (50) Gazdaság (662) Tereb (138) Nagyvilág (1463) Sport (729) Autómánia (61) Jobbegyenes (2133) Történelem (14)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>