Ma 2024 május 18. Erik, Alexandra napja van. Holnap Ivó, Milán napja lesz.
bencsik-andras-55.jpg

Bencsik András: De milyen Európa legyen?

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Erre józan ésszel csak egyféleképpen lehet felelni.

Jó, legyen Európa, de milyen Európa legyen? Németország hanyatlik. Nagy-Britannia éppen dezertál, Spanyolország gyengül, Görögország romokban, Ausztria önmagát keresi, Svédország megkukult, Franciaország sodródik, Törökország egy nagy ütközet előtti utolsó tornagyakorlatokat végzi, Oroszország csendben vár, a visegrádi országok, élükön Magyarországgal elszántan védelmezik belső integritásukat, bár Lengyelország mintha néha kicsit meginogna… Brüsszel pedig agresszívabb és hülyébb, mint valaha.

A most már teljes mértékben paranoiássá váló ellenzék vádjaival ellentétben a Nemzeti konzultáció kérdései nagyon is lényegbe vágnak. Brüsszel azon elképzelése, hogy egységesítse és így kivonja a nemzeti ellenőrzés alól az energiapiaci árakat, valamint az adókat, valójában az Egyesült Európai Államok felé történő, már nem is lopakodó lépések közé tartozik. A dolgot leegyszerűsítve, a modern állami létezés alapja és legfontosabb gyakorlata az, hogy az állam a különféle adókból nyer bevételt, amit az állam működtetésére, bölcsődékre, iskolákra, tanárokra, orvosokra, katonákra, rendőrökre, utakra, autópályákra, mezőgazdasági és ipari fejlesztésekre, kultúrára, gyógyításra, családtervezésre és még ezer egyéb célra fordít. A bevételek és kiadások rendszerének kiemelése az állami fennhatóság kereteiből valójában a szuverén állam létezésének felfüggesztését vonja maga után. Texas, Kalifornia, Kansas vagy Ohio úgymond állami létét értelmes ember nem veszi komolyan. Ez afféle amerikai specialitás, mint a Coca-Cola és a hamburger. Vannak is államok, meg nincsenek is. Próbálna meg csak bármelyikük önálló adó- és támogatási rendszert kiépíteni…

A Nemzeti konzultáció idevágó kérdéseire adandó válaszok tehát valójában a független nemzetállami létezés garanciáját, illetve elutasítás esetén annak megtagadását jelentik. Ugyanez vonatkozik a munkahelyteremtésről szóló kérdésre is, bár itt másról, egy nagyon veszélyes csapda elkerüléséről is szó van. Az egységes uniós szabályok bevezetése megnehezítené, akár meg is akadályozná a később csatlakozott, a volt szocialista táborból kiszabadult országok felzárkózását, miáltal a keleti-nyugati életszínvonbalbeli ellentét a Nyugat javára tartósan fönnmaradna, vagyis éppen az egységes szabályrendszerekre való hivatkozással hosszú távon fönntarthatná a keleti régió félgyarmati, kiszolgáltatott állapotát.

A felzárkózással, amely­ben az érintett államok kormányainak még hosszú ideig lesz feladatuk az okos iparteremtő és fejlesztő támogatási rendszerekkel, és továbbmenve az olyan családtámogatási akciókkal, mint például a csok, már a tragikus európai népességfogyás tendenciájával fordulnak szembe. A brüsszeli diktátummal a lehető legszélesebb társadalmi felhatalmazás birtokában szembefordulni, ez esetben szó szerint élet és halál kérdése. Ha nem születnek gyerekek, lehanyatlik a civilizáció, és a hanyatlás egy ponton túl már megállíthatatlan lesz.

A migrációnak nevezett népvándorlás jelenségének elfogadása vagy elutasítása ezért stratégiai kérdés. Vannak európai országok, amelyek már feladták a holnapot, és csak a mát akarják túlélni. Számukra a migráció szükséges jó, amely ugyan szükségesen rossz jelenségekkel is együtt jár (meg-megölögetnek itt-ott valakit), de mégsem nélkülözhető. A magyar álláspont e kérdésben a túlélés egyetlen lehetséges útját jelöli ki. Erre józan ésszel csak egyféleképpen lehet felelni.

Bencsik András -]]> www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozi világ (440) Tv fotel (65) Mondom a magamét (7603) Életmód (1) Irodalmi kávéház (537) Nézőpont (1) Mozaik (83) Politika (1582) Egészség (50) Heti lámpás (313) Történelem (18) Gasztronómia (539) Autómánia (61) Flag gondolja (36) Vetítő (30) Sport (729) Tereb (146) Rejtőzködő magyarország (168) Nagyvilág (1310) Alámerült atlantiszom (142) Titkok és talányok (12) Gazdaság (709) Jobbegyenes (2804) Emberi kapcsolatok (36) Szépségápolás (15) Kultúra (9) Belföld (11)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>