Ma 2022 május 29. Magdolna napja van. Holnap Janka, Zsanett napja lesz.
e7a461d3e1a64e279c06307b03075342.jpg

Bencsik András: A centrumban rend van

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A lakásépítés áfája jövőre 27 százalékról 5 százalékra csökken, amennyiben a parlament gyorsított eljárásban megtárgyalja az erről szóló előterjesztést, és azt el is fogadja a héten.

A hírt Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be a Fidesz XXVI. kongresszusán. Ez olyan intézkedés lesz, amelynek hatására élénkül a lakásépítési kedv, és ha több lakás épül, akkor a költségvetésnek végül nem lesz adóbevétel-kiesése. A kis haszon, nagy forgalom jobb stratégia, mint a fordítottja, de nem ez a szenzáció, hanem hogy Magyarország ezzel erőteljeset lépett a növekvő népesedési arány felé.

A dolgok alfája és ómegája ugyanis az, hogy az európai népességcsökkenésre adandó válasz helyett kitört kollektív önfeladás pánikjában, melyért a német politikai vezetés az első számú felelős, a magyar kormányzat – hatalmas társadalmi támogatottságot élvezve – úgy döntött, nemcsak szembeszáll az ennek ellensúlyozására beindított jelenséggel, a migrációval, hanem határozott lépéseket tesz egy használható alternatíva kidolgozására arra nézvést, hogy szülessen végre annyi gyerek, amennyi kell. Ehhez azonban egy higgadt, magabiztos, belső feszültségektől mentes, egyetértő, de nem egysíkú politikai erőtér kell.

Erre törekedett a Fidesz kongresszusa, amely több dolgot is világossá tett. A legfontosabb, amiről egyébként ezúttal nem esett szó, hogy a Fidesz és szövetségesei elfoglalták és be is lakták a nemzeti centrumot, minek következtében – látva a közvélemény-kutatások egybehangzó adatait – a soron következő, 2018-as országgyűlési választásoknak toronymagas esélyese lévén e centrum-szövetség, jó eséllyel alakulhat ki egy bajorországihoz hasonló, stabil politikai szerkezet, ahol demokratikus választásokon megerősítést nyerve, évtizedeken át maradhat kormányon az a keresztény-konzervatív politikai tábor, amelyik nem csupán elfoglalta, de meg is tartotta a társadalmi közmegbecsülés centrumát. És amíg a társadalmi többség ezt a létállapotot fenn kívánja tartani, addig ez a centrum-nyugalom fennmarad.

Ennek megfelelően a kormánypárt kongresszusa nem a politikai viták, szenvedélyes útkeresések fóruma volt, hanem egy olyan tanácskozásé, ahol a felszólalók egy-egy mozaikkal egészítették ki azt a kohe­rens stratégiai rendszert, amit a kormányzat a továbbiakban is hivatott lesz követni. Fiatalítás, okos szövetségi politika, az uniós támadásokkal szembeni markáns fellépés, a nemzeti értékek és a nemzeti szuverenitás határozott védelme, az egyéni érdekek elé helyezett közös célok szolgálata és így tovább. Ezek persze közhelyeknek látszanának, ha nem tudná a szemlélő, hogy e megfogalmazások nem egy tespedő állapot vágyképei, hanem éppen fordítva, a közelmúlt rutinjának, illetve a szerzett tapasztalatok elemzésének összefoglalásai.

A Fidesz vezérkarában történt változások így nem irányváltást, inkább a stratégia letisztulását jelzik. Orbán Viktor, a Fidesz első embere többek között ezt mondta: „a magyar egység kulcsa a főhatalmat gyakorló szellemi és politikai mozgalom egysége, összetartása, bajtársias belső kultúrája, és azt is tudnotok kell, hogy felfogásom szerint az egység nem azonos az egyszínűséggel. (…) Igen, mi itt, a Fideszben azt gondoljuk – habár valamiféle férfias szemérem miatt nem szoktunk beszélni róla, s talán kétévente egyszer megengedhetjük magunknak –, hogy életünk súlyát, értelmét és fontosságát a szolgálat, a nálunknál fontosabb dolgok szolgálata adja."

Bencsik András - ]]>www.demokrata.hu]]>

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Belföld (6) Emberi kapcsolatok (36) Rejtőzködő magyarország (168) Szépségápolás (15) Mondom a magamét (6082) Alámerült atlantiszom (142) Tv fotel (65) Heti lámpás (259) Flag gondolja (33) Történelem (15) Autómánia (61) Titkok és talányok (12) Nagyvilág (1465) Vetítő (30) Kultúra (6) Irodalmi kávéház (513) Mozi világ (440) Sport (729) Mozaik (83) Gasztronómia (539) Életmód (1) Tereb (141) Politika (1581) Jobbegyenes (2313) Gazdaság (664) Egészség (50)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>