Ma 2020 december 02. Melinda, Vivien napja van. Holnap Ferenc napja lesz.
Bazi nagy gyurcsányi hazugság

Bazi nagy gyurcsányi hazugság

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Most az egyszer igaza van a 2006 őszi nemzetveretőnek.

Meglepőnek tűnhet, de kivételesen egyet kell értenünk Gyurcsány Ferenccel, ami a legutóbbi megszólalását illeti. A megtévesztési céllal demokratikusnak nevezett koalíció elnöke ugyanis sokak őszinte megdöbbenésére azt ]]>mondta egy csevegős-dumcsizós balos műsorban,]]> hogy a 2006-os őszödi szónoklata ]]>a kor legnagyobb beszéde volt]]>. Nem precizírozta ugyan, hogy ezt pusztán a nagy magyar rónaságra értette, avagy kiterjesztően, világviszonylatban is a legeslegnagyobb retorikai teljesítményként kell értékelni 2006 tavaszán, zárt MSZP-s körben elmondott hosszas, feltáró önvallomását, de később hátha erre is okos iránymutatással fog szolgálni az akkori miniszterelnök, a baloldal bölcs vezére.

A lényeg azonban nem is ez, hanem az, hogy most az egyszer igaza van a 2006 őszi nemzetveretőnek: tényleg a legnagyobb beszéd volt az azt követő jó pár évben – a legnagyobb hazugságbeszéd. Zárt körben, elvtársai gyűrűjében tényleg őszintén bevallotta, hogy mindenben hazudtak – még a hazugságaikról is –, és ezekkel az ordas hazugságokkal etették a népet. Gyurcsánynak tehát most kivételesen igaza van még abban is, hogy igazságbeszédnek tartja akkori maratoni monológját: hisz igazat mondott a hazudozásaikról: hogy hazug ígéretekkel kábították előre megfontolt szándékkal a népet, s trükkök százait vetették be, csak hogy megnyerjék ily módon csalással, törvénytelen eszközökkel, ámítással a 2006-os országgyűlési választásokat.

Kétségtelen persze, hogy a DK-führer egy kicsit másként érti a „legnagyobb” jelzőt is, hisz az őszödi beszédről az említett műsorban úgy fogalmazott szokott dupla fenekű zagyvaságával: „A legerősebb erkölcs, hogy nem értitek, meg kell változtatni!” Hát nem tudni, mit akart ő annak idején és milyen erkölcs nevében megváltoztatni, de egyben sikeres volt: a baloldalt alaposan megváltoztatta – azzal, hogy teljesen a padlóra küldte. A néha álcázásképpen liberálisnak is mondott baloldalon akkor ugyanis kötelező pártfeladattá vált az őszödi beszéd kimosdatása és feldicsőítése, hiába is mondott ez a manőver ellent minden épeszű megfontolásnak. Nem véletlen, hogy azóta egyetlen választáson sem tudott győzni a hazai baloldal. Az emberek ugyanis – hiába mantrázzák hisztérikusan bérpolitológusok az ellenkezőjét – nem felejtenek. Pontosan el tudják különíteni a hazugságot az igazságtól.

Van azonban egy másik, máig tartó következménye az akkori legnagyobb hazugságbeszédnek. Az, hogy a baloldal viszont képtelenné vált azóta az igazság és a hazugság megkülönböztetésére. A gyurcsányi modellt követve, saját legordasabb hazugságaikat is igazságként akarják kommunikálni. Csak hogy friss példát említsünk: Donáth Anna momentumos EP-képviselő egyszer azt mondja, hogy nem egyeztet Věra Jourová EU-biztossal, aztán egy kiszivárogtatott felvételen maga henceg azzal, hogy három naponta telefonál vele. Összességében tehát elmondható: Gyurcsány trágár őszödi beszéde nemcsak a legnagyobb hazugságbeszéd volt, hanem a baloldal legnagyobb, mondhatni bazi nagy öngólja is.

Megyeri Dávid - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Politika (1571) Tv fotel (65) Történelem (14) Gasztronómia (539) Sport (729) Autómánia (61) Alámerült atlantiszom (142) Flag gondolja (33) Rejtőzködő magyarország (171) Irodalmi kávéház (492) Mozaik (83) Jobbegyenes (1910) Nagyvilág (1452) Emberi kapcsolatok (36) Heti lámpás (247) Mondom a magamét (4941) Belföld (5) Tereb (140) Egészség (50) Életmód (1) Titkok és talányok (12) Gazdaság (655) Kultúra (6) Szépségápolás (15) Vetítő (37) Mozi világ (440)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>