Ma 2022 június 27. László napja van. Holnap Levente, Irén napja lesz.
Bangóné újévi meglepetése balul sült el

Bangóné újévi meglepetése balul sült el

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Az szocik "agysebésze" csúnyán szégyenbe maradt

Önálló egészségügyi minisztérium felállítását sürgeti az MSZP.

Bangóné Borbély Ildikó, a szocialisták országgyűlési képviselője vasárnapi online sajtótájékoztatóján úgy vélekedett: megbukott Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és tárcája, önálló egészségügyi minisztériumra van szükség Magyarországon kompetens vezetővel az élén.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumát vezető Kásler Miklós gyakorlatilag tárca nélküli miniszter lett, hiszen kiszervezték alóla az egészségügyet, a szociális ellátás egy részét, a felsőoktatást és szakképzést – jelentette ki.

A politikus azt mondta, a koronavírus-járvány rávilágított a magyarországi egészségügy helyzetére: a közvélemény-kutatások szerint az emberek kétharmada úgy véli, az egészségüggyel van a legnagyobb probléma. Decemberben 844 praxis nem volt betöltve – ebből 571 háziorvosi, 273 fogorvosi -, ami azt jelenti hogy egymillió ember nem jut hozzá a legalapvetőbb orvosi ellátáshoz. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a legrosszabb a helyzet, 67 háziorvosi és 15 fogorvosi praxis betöltetlen hónapok vagy akár évek óta – sorolta a szocialista politikus.

Szerinte a Fidesz-kormány adósa az egészségügyi dolgozóknak. Nem lehet szétválasztani az orvosbérek rendezését a szakápolókétól és más egészségügyi dolgozókétól; továbbá a kormányzati ígéretekkel szemben a megfertőződött, karanténba került pedagógusok, egészségügyi dolgozók nem, vagy csak nehezen kapták meg a 100 százalékos táppénzt, és ugyanígy jártak a többletjuttatásokkal a kórházak Covid-osztályain dolgozók is – mondta Bangóné Borbély Ildikó.

Hangsúlyozta, nyilvánosságra kellene végre hozni az egészségügy átalakításáról szóló, 10 évre titkosított tanulmányt, amelyet Pintér Sándor belügyminiszter rendelt meg 325 millió forintért.

Az MSZP javasolja, hogy legyen az egészségügy nemzeti prioritás, Magyarország legyen az Európai Egészségügyi Unió tagja – azaz a magyarok is ugyanolyan szolgáltatásokat kapjanak, mint az unió más polgárai -, kapjon kiemelt garanciákat a betegbiztosítás, legyen az egészségügyben tisztességes béremelés, technológiai fejlesztés, digitalizációs program, továbbá nyilvános központi várólista, hogy végre csökkenjen a várakozási idő – mondta Bangóné Borbély Ildikó.

]]>www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Emberi kapcsolatok (36) Belföld (7) Autómánia (61) Történelem (15) Nagyvilág (1465) Sport (729) Flag gondolja (33) Alámerült atlantiszom (142) Vetítő (30) Tereb (141) Rejtőzködő magyarország (168) Szépségápolás (15) Politika (1581) Titkok és talányok (12) Gasztronómia (539) Tv fotel (65) Egészség (50) Kultúra (6) Mondom a magamét (6144) Mozaik (83) Jobbegyenes (2340) Heti lámpás (259) Mozi világ (440) Életmód (1) Irodalmi kávéház (513) Gazdaság (665)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>