Ma 2023 április 02. Áron napja van. Holnap Buda, Richárd napja lesz.
Bangóné és a felesleges szocialisták

Bangóné és a felesleges szocialisták

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Meg kell állítani őket!

Bangóné útszéli, kocsmai szintű beszólásáról már szinte mindenki elmondta, amit el kell ilyenkor mondani. A magyarázatok keresésekor talán csak egyetlen, lélektani szempont maradt ki: a feleslegesség gyötrő érzete, amelytől Bangóné és a szocialisták szenvednek lassan egy évtizede.

Nincs rosszabb annál, mint ha valaki feleslegesnek érzi magát. Ilyenkor kétségbeesik az ember, majd igyekszik felhívni magára a figyelmet, látványosan, harsányan, erőszakosan. Túllicitál mindenkit, megpróbál nagyokat mondani, pózolni, eljátszani a neki nem adekvát szerepeket is. Kiabál, hangoskodik, igyekszik magára irányítani a figyelmet. Egyszóval: torzulnak a vonásai, valójában kibírhatatlanná válik.

Bangóné és a szocialisták immár egy évtizede feleslegessé váltak a magyar társadalom döntő többségének. Ezt talán ők is érzik, de valójában nem tudnak szembenézni vele. El akarják hitetni a magyar közvéleménnyel, hogy ők még léteznek. Hogy vannak, dolgoznak, cselekednek, politizálnak. Csak halkan jegyzem meg: leginkább megbízóiknak, a neoliberális-globalista uniós köröknek, valamint a Soros-féle hálózatoknak igyekeznek megfelelni.

Jómagam az év elején írtam meg e lap hasábjain, hogy a baloldali ellenzék – kiegészülve a cuki Jobbikkal – egyetlen célja, hogy láthatóvá váljon a magyar közéletben, s mivel valójában légüres térben mozognak, ezért újra és újra emelni fogják a tétet, s egyre torzultabb, szánalmasabb, ostobább és bunkóbb dolgokkal fognak próbálkozni.

Így is lett: parlamenti obstrukciók, köztévé székházában hasra vágódás a la Bangóné (a jó CNN-es vágóképekért, amelyeket a pénzforrás Soros is biztosan értékelni fog), azután a Kossuth téri őrjöngések, s végül így jutottunk el – a tétet tovább emelve – Bangóné Borbély Ildikó ATV-s aljasságáig.

Nyilván nagyon nehéz szembenézni azzal, hogy egy politikus, illetve egy párt nem kell a kutyának sem széles e hazában.

Bangóné és még jó néhány ellenzéki politikustársa képtelen ezt feldolgozni. (Mindez igaz a „liberálisokra” is: nem véletlen, hogy Tordai Bence gyakorlatilag megvédte baloldali elvtársnőjét, hiszen ő is hasonló provokatőr.) Ezért kezdenek rombolni, törni-zúzni maguk körül, mint a rossz gyerekek. Viszont ennek óriási veszélyei vannak: bepiszkítják, meggyalázzák, lealjasítják a magyar közélet ellenzék szeletét, ám ez sajnos mindannyiunk közérzetét rombolja. S mindez rossz vért szül, mert lealjasítja a közbeszédet.

Ezt pedig tényleg nem szabad engedni! Meg kell védeni a magyar közerkölcsöt az ilyen személyek ellen. Ez ugyanis nem Bangóné magánügye: mindannyiunk ügye, hogy mit engedünk meg, mit tolerálunk és mit nem.

Nem akarok a saját szállóigévé vált mondásomra hivatkozni, ezt már megtették mások. Csak annyit jegyzek meg: a kommunisták talán akkor a legártalmasabbak, amikor már régen megbuktak, de nem tudnak róla. Azt hiszik, hogy még léteznek, képtelenek belátni, hogy túllépett rajtuk az idő és a történelem. Erőlködésük a fennmaradás érdekében viszont romboló, pusztító erejűvé válhat. Építeni már nem, de tönkretenni még tudnak.

Ezért kell megállítani őket. Még egyszer és nagyon határozottan. Remélhetőleg utoljára.

Fricz Tamás - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tv fotel (65) Gazdaság (676) Emberi kapcsolatok (36) Politika (1581) Belföld (8) Tereb (142) Egészség (50) Heti lámpás (261) Életmód (1) Szépségápolás (15) Mozi világ (440) Történelem (15) Gasztronómia (539) Jobbegyenes (2581) Alámerült atlantiszom (142) Autómánia (61) Kultúra (6) Rejtőzködő magyarország (168) Mozaik (83) Mondom a magamét (6715) Sport (729) Irodalmi kávéház (520) Vetítő (30) Flag gondolja (33) Titkok és talányok (12) Nagyvilág (1306)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>