Ma 2022 január 17. Antal, Antónia napja van. Holnap Piroska napja lesz.
Baleset, milliók, Amerika – érdekes kapcsolatok Márki-Zay mozgalma körül

Baleset, milliók, Amerika – érdekes kapcsolatok Márki-Zay mozgalma körül

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Márki-Zay lebukott! Ezt olvassák el!

Egyre inkább egy politikai krimihez hasonló történet kezd kirajzolódni annak a súlyos balesetnek a nyomán, amely szeptember második felében történt az M3-as autópályán. A hírekben 18 millió forint, rengeteg előválasztási szavazólap, valamint a Jobbik és Márki-Zay Péter mozgalma is felbukkan. Végül pedig néhány lépésben Soros-szervezetekhez is eljuthatunk…

Súlyos baleset történt szeptember 22-én az M3-as autópályán: egy BMW a sávokat elválasztó betonelemeknek ütközött Gödöllő közelében. A beszámolók szerint a luxusautó sofőrje kiesett a járműből.

Alig két nappal később azonban kiderült, hogy sokkal többről van szó, mint egy (sajnos) mindennaposnak nevezhető közlekedési hírről: ]]>az Origo írta meg]]>, hogy az autóban „előválasztási” szavazólapokat szállítottak, amik szétszóródtak az úton – ez egyébként a balesetről megjelent fotókon is látható. Sőt, a portál szerint ráadásul jelentős összegű készpénz, 18 millió forint is volt az autóban.

Az MMM-től a Jobbikig

Újabb három nap múlva további részletekre derült fény: ]]>a PestiSrácok.hu megtudta]]>, hogy a BMW-t Barta László vezette, aki nem más, mint a botrányok által övezett ózdi előválasztási bohózat koordinátora.

„A szakállas, fiatal férfi több fotón is látható azok közül, amelyeket a PestiSrácok.hu hozott nyilvánosságra annak kapcsán, hogy ózdiak állítása szerint napokon keresztül idegen romák egy csoportja akadályozta az embereket szavazatuk leadásában az előválasztási sátornál” – írta a PS.

 

Egy ózdi, korábban jobbikos önkormányzati képviselő, Fidrus Péter a Facebookon tett közzé egy privát levelezést, amiben azt kifogásolta, hogy a balesetet szenvedett BMW vezetője, Barta László szerinte romákat szállított Ózdra annak érdekében, hogy befolyásolja a szavazást. Állítólag a romákat nemcsak elrettentésre használták fel, hanem szavazataikat is megvásárolták.

Fidrus később a Mediaworks Hírcentrumának arról beszélt, hogy szerinte választási csalás történt. Hozzátette, a botrány Jobbikhoz köthető, azon belül is a karlendítésével a figyelem középpontjába kerülő Farkas Péter Barnabáshoz, Ózd (a karlendítés miatt azóta lemondott) alpolgármesteréhez.

Tegyük azonban hozzá: a balesetet szenvedett Bartának nem csupán a Jobbikhoz, hanem Márki-Zay Péterhez és a Mindenki Magyarországa Mozgalomhoz is van kötődése. A férfi ugyanis, bár most az ózdi jobbikosoknak segített az előválasztás koordinátoraként, de korábban Hódmezővásárhely polgármesterének szervezetében, az MMM-ben politizált, sőt, annak operatív igazgatójaként dolgozott – ezt Márki-Zay is elismerte a baleset után. Bartáék ózdi akciója egyébként nem volt sikeres, Farkas Péter Barnabás ugyanis kikapott az előválasztáson.

Konfliktusok Barta László körül

„Szétesőben Márki-Zay Péter mozgalma”]]>írta 2019 júliusában a Népszava]]> annak kapcsán, hogy Ábrahám Júlia távozása után Hadházy Ákos is lemondott a Mindenki Magyarországa Mozgalom alelnöki pozíciójáról.

„A háttérben húzódó problémák egyszerre személyiek, szervezetiek és ideológiaiak. Többen például azt mondták, hogy Márki-Zay Péter, Kész Zoltán és Lukácsi Katalin egyre inkább egy »belső kört« alkot az elnökségen belül, és visszatartanak információkat a többiektől” – írta a baloldali napilap, amelynek cikkében Bartát is megemlítették. 

„Barta László operatív igazgató munkájával szemben is felmerültek kifogások, de ő ennek ellenére Márki-Zay Péter töretlen bizalmát élvezi. Volt olyan elnökségi tag például, aki szerette volna megnézni az egyesület bankszámlakivonatát, de Barta László ezt egyszerűen megtagadta tőle” – áll a cikkben.

A Népszava a vitás ügyek között arról is írt: információik szerint a helyi Kossuth Klub ellenzéki összefogást akart Nagykőrösön a 2019-es önkormányzati választáson, „ők döbbentek meg leginkább azon, hogy Márki-Zay Péter egyszer csak a megkérdezésük nélkül jelentette be: Zágráb Nándor személyében a Jobbik helyi politikusa lesz Czifra Szabolcs fideszes polgármester kihívója”. 

A Kossuth Klub elnöke, Mészáros István ezért „Barta László meghekkelte a Kossuth Körünket” címmel írt nyílt levelet a mozgalom közösségi oldalára, amelyben arra szólították fel az elnököt, hogy vonja vissza Zágráb Nándor támogatását. 

„Barta Lászlót pedig azért kritizálják, mert »a tudtunk nélkül, a hátunk mögött tárgyalást folytatott és megállapodott« a jobbikos politikussal. Barta László erre azt felelte, Mészáros Istvánnak az MMM Pest megyei koordinátoránál kellett volna a helyzetről tájékozódnia. Hajdúsámsonban a helyi Kossuth Klub tagjai testületileg kiléptek az általuk alapított szervezetből és egy új egyesület színeiben indulnak majd” – olvasható a 2019-es Népszava-cikkben.

Külföldi kapcsolat

Barta László közösségi oldalán még mindig olyan profilkép van, amelyen a Márki-Zay-féle mozgalom logója látható. Nyilvánosan sem tanulmányairól, sem munkahelyeiről nem tüntet fel adatokat, az azonban kiderül, hogy 2008-ban az Amerikai Egyesült Államokba, az Alabama államban található Birminghambe költözött. Másik közösségi oldalán pedig olyan képeket osztott meg, amelyeken mások mellett Márki-Zay Péterrel és Kész Zoltánnal látható Londonban. A találkozóról ]]>Kész is beszámolt közösségi oldalán]]> (a fotón szintén szerepel Barta), azt állítva, hogy „londoni magyarok meghívására jártak ott.”

Kész és Márki-Zay kapcsán többször is előfordult, hogy közösen bukkantak fel külföldön. Mint emlékezetes, 2019 májusában a baloldali média nagy lelkesedéssel számolt be arról, hogy Orbán Viktor washingtoni látogatásának napján „ellenzéki politikusokat is fogadnak az amerikai külügyminisztériumban”, nevezetesen Márki-Zay Pétert és Kész Zoltánt. Amikor kiderült, hogy ez az állítás ebben a formában némileg túlzás, a hódmezővásárhelyi polgármester pontosított az ATV-ben: mivel nem országos politikusok, hanem egy mozgalom képviselői, így nem országos politikusokkal találkoztak, hanem „például az amerikai külügy Magyarországgal foglalkozó szakembereivel beszélgettek”.

Később az Origo kérdésére azt írta a Facebook-oldalán, hogy „hazájukért aggódó amerikai magyarok meghívására jöttünk Washingtonba, az amerikai külügyminisztériumban és a kongresszusban tett látogatásokat, a German Marshall Fund és más beszélgetéseket is ők szervezték meg”.

A German Marshall Fund kapcsán talán nem meglepő: a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítványok évi 250 ezer és félmillió dollár közötti összeggel járul hozzá a működéséhez. 

A 2015-ös veszprémi időközi választást megnyerő, aztán 2018-ban nagyot bukó Kész Zoltán kapcsolata valószínűleg nem lehet rossz a Soros-világgal: idén év elején például podcastben beszélgetett Dalibor Rohaccsal. A szlovák Rohac az American Enterprise Institute kutatója, ő volt egyebek mellett az, aki Hajba Mátéval, a Szabad Piac Alapítvány igazgatójával és a Polgári Platform alelnökével 2017-ben ötpontos forgatókönyvet dolgozott ki az Orbán-kormány megbuktatására. 

A jelenleg is a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökségi tagjaként tevékenykedő Kész Zoltán önéletrajzában maga büszkélkedik el azzal, hogy tanulmányai egy részét Georgia, illetve New York államban végezte, Fulbright-ösztöndíjasként pedig egy évet oktatott amerikai történelmet Kaliforniában.

„1997-ben a hosszú távú célok azonossága közös program indítására ösztönözte a magyar Soros Alapítványt és a Fulbright Bizottságot, mely program keretében 2001-ig, tehát 5 éven át évi 5 diák utazhatott posztgraduális képzésre az Egyesült Államokba” – olvasható az ösztöndíjról ]]>Soros Alapítvány kiadványában]]>.

Márki-Zay Péter tehát Kész Zoltánnal közösen építgeti külföldi politikai kapcsolatait – londoni útjukra pedig a BMW-s balesetben érintett Barta Lászlót is elvitték…

Bándy Péter - ]]>www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Történelem (14) Nagyvilág (1464) Mozi világ (440) Rejtőzködő magyarország (168) Jobbegyenes (2198) Mozaik (83) Politika (1579) Szépségápolás (15) Egészség (50) Tv fotel (65) Gazdaság (663) Flag gondolja (33) Belföld (6) Kultúra (6) Titkok és talányok (12) Heti lámpás (256) Autómánia (61) Mondom a magamét (5821) Sport (729) Gasztronómia (539) Alámerült atlantiszom (142) Emberi kapcsolatok (36) Vetítő (30) Irodalmi kávéház (509) Tereb (139) Életmód (1)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>