Ma 2022 augusztus 10. Lőrinc napja van. Holnap Zsuzsanna, Tiborc napja lesz.
bc799103dc0fa85bd7436876622e08cd.jpg

Az európai inkvizíció diszkrét bája

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Az elmúlt napokban Orbán Viktor miniszterelnök kapitális hibát és talán megbocsáthatatlan bűnt követett el. Abból a hamis és nevetséges gondolatból kiindulva, hogy Európában szólásszabadság van, tárgyalásra ajánlotta a halálbüntetés kérdését.

Nem jelentette ki, hogy Magyarország visszaállítja a halálbüntetést, vagy fel akarja bontani a halálbüntetés betiltására vonatkozó nemzetközi egyezményeket, vagy hogy egyáltalán valamit tenni akarna. Csak azt, hogy szeretne beszélni a témáról. Ami ezután történt, számomra rendkívül meglepő volt. A politikai korrektség európai hívei és magyar lakájai mindent elsöprő támadást indítottak a szólás szabadsága ellen.

Véletlenül sem kívánok állást foglalni a halálbüntetés létezésével vagy nem létezésével kapcsolatban. Az Egyesült Államokban, ahol egyszer már eltörölték a halálbüntetést, később sok államban visszaállították, míg más államok a halálbüntetés újbóli bevezetése ellen foglaltak állást. A témával kapcsolatban könyvtárnyi irodalom létezik, amit a kérdés eldöntése előtt érdemes elolvasni és megfontolni. De egy szabad országban még soha nem hallottam a halálbüntetés megvitatásának tiltásáról.

Egy pár napig vártam a magyar szabadelvű, liberális, konzervatív vagy felvilágosult baloldali emberek megszólalását, akik mellszélességgel kiállnak a miniszterelnök azon joga mellett, hogy vitára bocsásson egy nagyon is vitatott témát. A társadalom egy jó része, néhol meghatározó része, támogatja a halálbüntetés újragondolását, míg az Európai Unió illetékesei elvetik a gondolatot. Szóval miért nem lehet ezt megvitatni? Talán a politika brüsszeli csinálói félnek a vita kimenetelétől? Vagy úgy gondolják, hogy Európa a civilizáció egyetlen letéteményese, és más kultúrák, földrészek, elvek valamilyen alacsonyabb kategóriába tartoznak? A rendkívül erkölcsös és hirtelen rendkívül keresztény politikusok is felháborodásukat fejezték ki a vita gondolatával kapcsolatban. Mintha mindenki megunta volna a szabadságot, és elege lett volna az opciók megvitatásából. A szólásszabadság gyöngye azonban az Európai Parlament úgynevezett liberális tagozatának a tulajdona. Közismert, az Orbán Viktor vezette párt, a Fidesz, az Európai Néppárt csoportjának tagja Brüsszelben. A brüsszeli liberálisok most felszólították az Európai Néppárt brüsszeli tagjait, zárják ki a csoportosulásból a Fideszt, mert a magyar miniszterelnök a halálbüntetésről kíván beszélni. Ez nem vicc. Ez a felszólítás valóban megtörtént. A liberálisok tették. Nem a szélsőjobboldaliak, nem a kommunisták, még csak nem is a rossz hírű fasiszták. A liberálisok. Nem kívánok elemzői színekben tündökölni, de meggyőződésem, hogy egy komoly magyar baloldali elme az év bohózatát tudná megírni erről a brüsszeli közjátékról.

Nem kevés időbe tellett, amíg az általunk civilizáltnak gondolt társadalmak jobbjai eldöntötték, hogy a szólás szabadsága a demokrácia egyetlen garanciája. Minden veszélyesen burjánzó vadhajtása ellenére a demokrácia nem létezik szólásszabadság nélkül, és ahol szólásszabadság van, ott a demokrácia villámgyorsan beköszönt. Ennél nagyobb érték nem létezik.

Az intoleranciát általában a szélsőségesek eszméjének tartjuk. A bolsevikok gyilkolják politikai ellenfeleiket, a nácik gyilkolják a zsidókat, a cigányokat, a másképp gondolkodókat, a szunniták gyilkolják a síitákat és vice versa. Az Iszlám Állam gyilkol mindenkit, aki nem hisz a gyilkos szervezet beteges vallási értelmezésében. Valahogy ezeket a szörnyűségeket elfogadjuk tényként, és harcolunk ellenük. A fent említettek többek között a szólásszabadság ellenségei is, és mi nem engedjük eszméiket beszivárogni privát világunkba. Az európai uniós megközelítésben az a borzalmas, hogy nem pszichopaták vagy téveszmék terjesztői ellen kell harcolni a szabad beszédért, hanem olyanokkal, akikkel elméletileg nagyon sok tekintetben egyformán látjuk a világ dolgait. Számomra valahogy ez sötétebbnek és veszélyesebbnek tűnik, mint amikor a szélsőségesek próbálnak megnémítani minket.

Mint ahogy Voltaire megfogalmazta: egy másik ember álláspontjával egyáltalán nem ért egyet, de hajlandó meghalni azért, hogy a másik ember gond nélkül elmondhassa az őáltala helytelennek, rossznak, bűnösnek ítélt gondolatot. Talán még nem késő megismertetni ezzel a gondolatvilággal az Európai Unió vezető korifeusait sem. Ez lenne az én személyes javaslatom. Remélem, politikailag korrekt.

]]>www.napigazdasag.hu]]> - George F. Hemingway

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>]]>
]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Rejtőzködő magyarország (168) Titkok és talányok (12) Politika (1581) Belföld (8) Alámerült atlantiszom (142) Gazdaság (667) Vetítő (30) Történelem (15) Mozi világ (440) Gasztronómia (539) Tv fotel (65) Nagyvilág (1464) Sport (729) Flag gondolja (33) Szépségápolás (15) Életmód (1) Jobbegyenes (2379) Mondom a magamét (6236) Emberi kapcsolatok (36) Mozaik (83) Kultúra (6) Heti lámpás (260) Egészség (50) Irodalmi kávéház (513) Autómánia (61) Tereb (141)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>