Ma 2024 június 23. Zoltán napja van. Holnap Iván napja lesz.
Bencsik András: Gyurcsány a sztálini úton

Bencsik András: Gyurcsány a sztálini úton

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Azt mondja ez a mai Rákosi: „Az eucharisztia nevében (nevetés) nem ígérhetek bocsánatot, mert nem bocsájtok meg azoknak, akik megrabolták, meggyalázták, tönkretették a hazámat az elmúlt 12 évben. De a józanság és a tisztesség, az alkotmányosság nevében azt mondom, szerencséjük lesz, mert egy tisztességes hatalom, egy független igazságszolgáltatás fog majd pálcát törni felettük.”

Olyan, mintha dorombolva tréfálkozna, pedig mi már tudjuk, ez a mai Rákosi egyszer már lövetett, és az arcizma sem rándult belé.

Ami amúgy elődjét illeti: „…hatvanadik születésnapján egész népünk meg van győződve arról, hogy Rákosi elvtárs vezetésével hazánk végre a helyes útra tért. Arra az útra, amely nem más népek elnyomása és leigázása felé mutat, hanem amely a szabad és a szabadságukért s a békéért és demokráciáért küzdő népekkel együttműködve hivatott biztosítani hazánk további felemelkedését még fényesebbé, még dicsőbbé tenni a világban a magyar nevet! Ez az út, amelyen Rákosi elvtárs vezet bennünket – Sztálin útja!” Ezt Gerő Ernő mondta.

Az ember hüledezik. Az mer erkölcsről és igazságszolgáltatásról beszélni, aki trükkök százait bevetve, amikor hatalmon volt, bandájával „megrabolta, meggyalázta, tönkretette a hazánkat”, de még ennél is tovább ment, és aljas számítással az 1956-os forradalom és szabadságharc ötvenedik évfordulóját terrorral és vérrel mocskolta be, amikor a magyar rendőröket arra kényszerítette, hogy azonosítószám nélkül, álarcban, mint a bűnözők, fegyverrel lövöldözzenek ártatlan emberekre, gumibottal, viperával ütlegeljék őket, kardot suhogtató lovasrohammal riogassák a civil tüntetőket, könnygázzal mérgezzék a menekülőket, hogy megtanulja ez a k*r­­va nép, a kommunistáktól soha nem lehet megszabadulni? Hogy ötvenhatot mindig ötvenhét követi?

Ez a sötét alak volt az, aki utóbb képes volt arra, hogy letagadjon mindent, lerázzon magáról mindent, majd érezvén, hogy a csődbe vitte az országot, gyáván kiiszkoljon a hatalomból, átadván a stafétát egy bárgyú temetkezési vállalkozónak.

És ez a sötét alak most fenyegetőzik. Bosszút emleget, bár igyekszik a fenyegetést becsomagolni. Azt mondja, „egy tisztességes hatalom, egy független igazságszolgáltatás fog majd pálcát törni felettük.” Még hozzá is teszi, „nem mi”, nehogy valaki személyes bosszúra gondoljon. Amikor a véreskezű Rajk Lászlót saját elvtársai halálra ítélték, azzal vigasztalták őt: „Rajk elvtárs, ez nem személyes ügy, ez pártérdek”. Aztán jól felakasztották.

Valahogy így képzeli a pálcatörést Gyurcsány. Aki nem átall a kereszténység legszentebb misztériumán gúnyolódni. Fogalma sincs, hogy mi az Eucharisztia, hogy mit jelent a keresztények számára Jézus megtestesülése a szentmise csúcspontján, hogy milyen hihetetlenül hatalmas érzés e szent rítus segítségével Jézussal és az ott lévő hívek közösségével egységesülni, miféle erőt, bizonyosságot ad ez a szent pillanat.

Azt mondja ez a mai Rákosi, „a választásokkal kormányt fogunk váltani, de rendszert váltani csak kormányzással lehet”. Vagyis: „a választás kormányváltás és a kormányzás rendszerváltás”. 

Rendszerváltás? A kommunista már nem is titkolózik. A polgári demokráciá­nak vége, Magyarországnak vissza kell térnie a sztálini útra. Rendszerváltás lesz, éppen olyan, amilyen most Amerikában és Nyugat-Európában készül. Vörös és véres rendszerváltás lesz… ha hagyjuk. Hát ne hagyjuk. Hajrá, Magyarország! Hajrá, magyarok!

Bencsik András - ]]>www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Titkok és talányok (12) Flag gondolja (36) Mozi világ (440) Mondom a magamét (7667) Tereb (146) Jobbegyenes (2818) Szépségápolás (15) Életmód (1) Gazdaság (711) Vetítő (30) Sport (729) Alámerült atlantiszom (142) Emberi kapcsolatok (36) Irodalmi kávéház (537) Történelem (18) Kultúra (9) Rejtőzködő magyarország (168) Autómánia (61) Heti lámpás (319) Mozaik (83) Politika (1582) Nagyvilág (1310) Gasztronómia (539) Belföld (11) Tv fotel (65) Egészség (50) Nézőpont (1)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>