Ma 2024 július 13. Jenő napja van. Holnap Örs, Stella napja lesz.
Az ENSZ-főtitkár is felkerülhet a halállistára

Az ENSZ-főtitkár is felkerülhet a halállistára

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

A Mirotvorec halálportál is felfigyelhet Guterres megdöbbentő kijelentésére.

Tudjuk, az ukrán határ túlsó oldalát igencsak toleráns emberek lakják. Mindent tolerálnak, ami nekik tetszik, és semmit sem, ami nem. Most éppen az ENSZ-főtitkár mondott olyan "gyalázatosat", hogy Zelenszkijék azóta sem tértek magukhoz. Ilyenkor időnként a Mirotvorec lép – ez az az oldal, amely halállistát működtet, amit hallgatólagosan engedélyez az ukrán-féle demokrácia –, hogy jelezze, a megszólaló élete árán se mondjon többé ilyet. Ezen a listán szerepel többek között Orbán Viktor, Szijjártó Péter, vagy Bayer Zsolt is.

Guterres gyalázatos kijelentése figyelemre méltó. Hiszen, ha nem is mondta ki, de például a szénerőművek ellen tett kijelentése azt jelenti, hogy az orosz atomot és gázt nem lehet csak úgy elhagyni, ha a legfontosabb dologról, a klímáról gondolkodunk. De mondott ennél még cifrábbat is. Idézzük. "A pillanatnyi válságok nem lehetnek kifogások arra, hogy visszaforduljunk."

Hogy is van ez? Hogy az ukrajnai események csak pillanatnyiak, ráadásul mindössze válságról van szó? Sőt, később talált arra is célozni, hogy az ukrajnai helyzet a klímaváltozáshoz képest másodlagos!

Bizony igazságot szólhatott, mert sokan vannak így még itthon is, pedig hát errefelé a háborúnak nem csak szellője, de brüsszeli vihara is érezteti hatását.

Hogy Guterres, az ENSZ főtitkára ilyen gyalázatos, Ukrajna problémáit lekicsinylő mondatait hogyan díjazza majd a Mirotvorec, felkereül-e a halállistára vagy megszólal-e maga a főprókátor, Zelenszkij, azt nem tudom. Azt viszont igen, hogy nem csak Ukrajna és Európa veszik oda a háború elhúzódásával, hanem vélhetően a Föld klímája is.

Békére van szükség!

Üdvözlet, KJ

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tv fotel (65) Jobbegyenes (2823) Egészség (50) Gasztronómia (539) Életmód (1) Politika (1582) Mozaik (83) Mondom a magamét (7708) Alámerült atlantiszom (142) Mozi világ (440) Gazdaság (713) Nagyvilág (1310) Vetítő (30) Belföld (11) Titkok és talányok (12) Rejtőzködő magyarország (168) Kultúra (9) Nézőpont (1) Irodalmi kávéház (537) Történelem (18) Flag gondolja (36) Szépségápolás (15) Emberi kapcsolatok (36) Tereb (146) Heti lámpás (322) Sport (729) Autómánia (61)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>