Ma 2023 február 01. Ignác napja van. Holnap Karolina, Aida napja lesz.
Fürjes Balázs Baranyi Krisztinának: Rossz út, ha politikusok döntik el, hogy ki legyen újságíró

Fürjes Balázs Baranyi Krisztinának: Rossz út, ha politikusok döntik el, hogy ki legyen újságíró

Flag

Szöveg méret

4
Átlag: 4 (1 szavazat)

Ez kemény!

 

– Régóta nem nyilatkozok sem a Pesti Srácoknak, sem más szennylapoknak a kérdéseire – fogalmazott kedd este az ATV Egyenes beszéd című műsorában Baranyi Krisztina. Emlékezetes, Ferencváros baloldali polgármestere múlt péntek reggel azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy élő adásban jelentette ki, hogy az egyik őt kérdező újságíró kérdéseire azért nem fog válaszolni, mert az illető a Pesti Srácok nevű portál munkatársa. Jelezte: ha tudta volna, hogy a Pesti Srácok újságírója jelen lesz a stúdióban, akkor azon nem vesz részt, legközelebb pedig a műsor készítőitől érdeklődni fog, hogy mely lapok újságírói akarnak kérdéseket feltenni a polgármesternek.

– Nekem abban van vitám polgármester asszonnyal, hogy az nagyon rossz út, ha akár bal-, akár jobboldali politikusok döntik el, hogy ki az újságíró

– fogalmazott a műsorban Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség politikai államtitkára.

Ezután Baranyi Krisztina a tabletjén keresztül levetített egy videót, amit elmondása szerint az ATV nem akart bemutatni. A műsorvezető leszögezte, hogy a felvételt azért nem vetítették le, mert nem akartak teret adni az obszcén tartalmaknak.

Erre reagálva az államtitkár emlékeztetett arra, hogy a jogszabályok miatt a politikusoknak többet el kell tűrniük. Továbbá jelezte, hogy a szabadságot korlátoznák, ha a politikusok eldönthetnék, hogy ki tarthatja magát újságírónak és ki nem. 

– Magyarországon sajtószabadság van 

– rögzítette Fürjes. Jelezte: ehhez az is kell, hogy az emberek szabadon tájékozódhatnak a különböző sajtótermékekből.

Borítókép: Baranyi Krisztina (Fotó: Havran Zoltán)

]]>www.magyarnemzet.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Jobbegyenes (2537) Heti lámpás (260) Emberi kapcsolatok (36) Életmód (1) Irodalmi kávéház (516) Flag gondolja (33) Szépségápolás (15) Gasztronómia (539) Titkok és talányok (12) Egészség (50) Vetítő (30) Gazdaság (675) Belföld (8) Mondom a magamét (6587) Nagyvilág (1305) Mozi világ (440) Rejtőzködő magyarország (168) Tv fotel (65) Kultúra (6) Autómánia (61) Mozaik (83) Politika (1581) Alámerült atlantiszom (142) Tereb (142) Történelem (15) Sport (729)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>