Ma 2023 május 28. Emil, Csanád napja van. Holnap Magdolna napja lesz.
5a96673b19ce9e80761d8de1267588ece06d8f42.jpg

Az 58 fickifickiző sajnos továbbra sem német, de még nem is menekült

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A kölni tömeges fogdosás miatt letartóztatott 58 emberből 3 volt menekült – ]]>írja a 444pontsorosgyörgy]]>, s látom magam előtt, ahogy a szerkesztők – akik a címet megszülték – boldogan ölelkeznek és a plafon magasságában adják egymásnak a pacsit.

Ma végre, oly sok idő elteltével fogást találtak az Orbánon! Nem a menekültek fickifickiztek. Hurrá! Akkor hátha agykutatók is – lelkendeznek és reménykednek, de hiába.

Aztán mi derül ki? Lássuk: „58 embert tartóztattak le a kölni szilveszteri tömeges fogdosások miatt, közülük összesen három menekült volt: két szír és egy iraki – ]]>mondta a Die Weltnek Ulrich Bremer kölni főügyész]]>. Az elkövetők többsége algériai (25 ember), tunéziai (21 ember) nemzetiségű bevándorló volt, továbbá három német, három marokkói, egy-egy líbiai, iráni és montenegrói is részt vett a bűncselekményekben.”

Hát, bazdmeg! A többi meg bevándorló! Értik, ugye? Azon örvendezik a 444, hogy a kölni fogdosós elkövetőkből három menekült volt, majd megírja, de nem fogja fel, hogy a többi meg bevándorló (azaz „gazdasági menekült”, vagy amit akartok).

De ami fontosabb: miért nem mindegy, hogy menekült vagy bevándorló? Nem azért, amiért a 444 gondolja. A bevándorló és a menekült között nem az a különbség, hogy az előbbi korábban jött és már évek óta Németországban élnek. Ilyet nem is nyilatkozott a kölni főügyész, már az ő piciny kis lelkük költötte ezt hozzá. A megoldás a következő lenne: a bevándorlók illegális bevándorlók, azaz korábban magukat menekültnek hazudva jutottak be az országba.

Na, őket úgy lehetne fenéken rúgva kibillenteni az országból, hogy otthon landolva még hetekig ülni se tudjanak.

De van egy másik olvasata is annak, miért érdemes ennek az eredménynek különösképpen örvendezni, azaz, hogy az letartoztatott illető menekült vagy besunnyogott bevándorló: azért, mert a kulturális háttere pont ugyanaz. Persze Afrika és Szíria nem egyenlő és viszonylag távol van egymástól, de ettől még a nőkhöz való viszony kb. ugyanolyan a világ eme két sarkában. A kulturális háttér pedig köszöni, de leszarja, hogy van-e papírja a gazdájának a németeknél tartózkodni vagy nincs. Hogy menekült vagy (illegális) bevándorló.  

A 444-nek agyára ment a menekültügy meg a Zorbán, lehet nem ártana nekik egy szigorúan politikamentes, rekreációs hét. Mert kissé túl vanak indoktrinálódva, és mindenkit menekültnek tekintenek, aki keresztülcsörtetett a GYoDán. Nem látják a különbséget olyan dolgok között, amelyek közt mind a valóság, mind az angol, mind a német, mind a magyar nyelv és jogrendszer (de még az uniós is) különbséget tesz.

És a fő blama, hogy korábban éppen ők tekintették menekültnek az összes fogdosót, azaz nekik blama, hogy csak hárman voltak azok tényleg azok. Mert ha a letartoztatottak arányából indulunk ki, a nyáron érkező egymillióból minimális lesz a valódi menekültek aránya.

Örülünk, hogy megint közhelyek és evidenciák szájba rágásával tölthettük drága időnket.

]]>www.tutiblog.com]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Emberi kapcsolatok (36) Titkok és talányok (12) Gazdaság (681) Tv fotel (65) Irodalmi kávéház (521) Tereb (142) Politika (1581) Történelem (15) Egészség (50) Nagyvilág (1306) Mozi világ (440) Rejtőzködő magyarország (168) Kultúra (6) Belföld (9) Mondom a magamét (6833) Mozaik (83) Heti lámpás (263) Jobbegyenes (2619) Sport (729) Életmód (1) Vetítő (30) Gasztronómia (539) Szépségápolás (15) Autómánia (61) Flag gondolja (33) Alámerült atlantiszom (142)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>