Ma 2021 december 09. Natália napja van. Holnap Judit napja lesz.
Apáti Bence: VV Zsoltinál járt Jakab Péter

Apáti Bence: VV Zsoltinál járt Jakab Péter

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Peti ilyen srác.

Hatalmas a jövés-menés a szegény ember Gulyás Marcijánál, VV Zsoltinál. A vállaltan meleg vlogger kanapéjához járul mostanság az összes baloldali politikus. Mínusz Hadházy Ákos, akiről anno egy ország tudta meg, hogy nem ad olyan csip-csup dolgokra, mint a személyes higiénia, meg a lyuk nélküli fuszekli.

A Momentum friss igazolása épp ezért nem is merészkedik olyan helyekre, ahol le kellene rúgnia a cipőit. Merthogy a Zshowetime című műsorba ez a belépő. Meg az ellenzékiség.

Jakab Péter pedig az; ellenzéki, ráadásul a leghangosabb és legmérgesebb fajtából, meg köztudottan roppant bátor ember is, a zoknija is kifogástalan állapotú, úgyhogy ledobta a fehérfűzős acélbetétest, és leheveredett a híres díványra.

Bár láthatóan azért feszengett kissé, tartózkodó volt, nem is fordult teljes testtel Zsolti felé, nem tette fel - amúgy hányaveti módon - az egyik lábát az ülőalkalmatosságra, úgy, mint elődei.

A testbeszéde elárulta: a "hozott is, meg nem is" mesét fogja elmondani.

Azaz; ugyan egy kanapéra csüccsen a liberális, meleg vloggerrel, hogy megmutassa: zsidózó, cigányozó, buzizó náciból szobatiszta demokrata lett, olyan, akit még Karácsony Gergely és Vadai Ágnes is elfogad - Gyurcsányról nem is szólva, aki már valósággal a fiává fogadta -, de azért igyekszik megfelelni a rá osztott szerepnek: hozza az egyszerű, szőke kólát vedelő és parizert faló, a vidéki/jobbos/melós szavazókat megszólaltatni képes jobbikos vezető figuráját.

A valósághősből ellenzéki propagandistává transzformálódott műsorvezető eleinte hasonlóan távolságtartó volt, mint a Jobbik elnöke, mégiscsak egy olyan ember ült le mellé, aki néhány éve még arról szónokolt, hogy a melegek aberrált buzik, így maga a házigazda is, de aztán túlléptek a sérelmeken, oldódott a hangulat, a beszélgetés helyenként kedélyes viccelődésbe csapott át, jókedvűen csapkodták le egymás magasra dobott labdáit.

Bár kétségtelen, hogy Jakab nehezen tudott kibújni a vicsorgó, fröcsögő humortalan troll bőréből. Aztán ahogy teltek-múltak a percek, néha képes volt még el is mosolyodni Peti.

Jakabról a közel egyórás interjúból megtudhattuk, hogy jó ember, bár milliomos, de sokat jótékonykodik. Szinte minden pénzét leégett házú párttagoknak szokta adományozni, a maradékot meg félreteszi a kampányra, a hónap végén így aztán néha még prémium párizsira is telik neki.

Az is kiderült, hogy annak idején sokat zsidóztak és cigányoztak körülötte, de ez őt roppant mód feszélyezte. Illetve nem annyira, a zsidózással például annak ellenére nem foglalkozott, hogy állítása szerint zsidó felmenőkkel rendelkezik. Akkoriban ugyanis a messzi Borsodban úgy érezte, hogy a cigánybűnözés fontosabb probléma, mint az antiszemitizmus.

Na jó, nem ezt a kifejezést használta. Kikupálódott a Peti.

Zsolti ugyan felidézte az egyik emblematikus esetet, amikor Jakab Péter egy vidéki fórumon Pörzse Sándor vaskos zsidózásán rötyögött a háttérben - nem kaptunk magyarázatot arra, mi lelte akkor a zsidó származású elnök urat -, de az valahogy elfelejtődött, hogy voltak egyéb ínyencségek is Jakab múltjában. Például egy alkalommal a kiválasztott népet emlegette és a kóserétkezést kifogásolta a zsidóságára mostanában oly nagyon büszke Péter.

Jakab aztán a jóleső akolmeleg safe space-ben újra jól belebonyolódhatott abba, hogy mit is gondol a homoszexuálisok örökbefogadási jogáról.

Most épp nem ért vele egyet, ami amúgy igazából tényleg teljesen indifferens, hiszen neki bevallottan az a dolga, hogy elvigye az LMBTQI-lobbi hülyeségeitől irtózó ellenzéki jobboldaliakat a szavazóurnákhoz.

(Ha ugyan vannak ilyen emberek.)

Aztán, hogy mi lesz az esetlegesen megnyert választás után, már nem fontos.

Mindenesetre érdekes volt látni, hogy VV Zsolti ugyanazokra a mondatokra és ugyanazokra az érvekre, amelyek hallatán amúgy üzembiztosan dührohamot szokott kapni - ha azok egy kormánypárti politikus vagy újságíró szájából hangzanak el -, most nyugodt tudott maradni, sőt kedvesen és empatikusan bólogatott, majd higgadtan vitatkozott. Úgy látszik, van jó (ellenzéki) és van rossz (kormánypárti) homofóbia.

Ahogy van jó fajgyűlölet és jó antiszemitizmus is.

Peti ilyen srác.

Neki jól áll mindkettő.

Tőle elfogadják, sőt elvárják a buzizást, az aberráltozást, a cigányozást, a kiválasztott népezést

Még a három apázást is.

A lényeg, hogy bukjon  a zOrbán.

Apáti Bence - ]]>www.origo.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gasztronómia (539) Sport (729) Tv fotel (65) Szépségápolás (15) Mozi világ (440) Életmód (1) Vetítő (30) Irodalmi kávéház (509) Flag gondolja (33) Politika (1578) Emberi kapcsolatok (36) Alámerült atlantiszom (142) Rejtőzködő magyarország (168) Egészség (50) Jobbegyenes (2168) Mondom a magamét (5743) Titkok és talányok (12) Gazdaság (663) Autómánia (61) Kultúra (6) Heti lámpás (255) Tereb (138) Történelem (14) Nagyvilág (1463) Mozaik (83) Belföld (6)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>