Ma 2023 szeptember 27. Adalbert napja van. Holnap Vencel napja lesz.
Klára is elindult

Klára is elindult

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Lehet, hogy mégiscsak az a félnótás Karácsony Gergely lesz a megoldás?

Akik álmatlanul forgolódtak ágyukban, most megnyugodhatnak, mert anyák napján Dobrev Klárát, aki „a közelmúltban 4320 kilométert tett meg, felkeresett 39 települést, 71 fontos beszélgetésen van túl”, a DK elnöke, vagyis Klára kedves férje, Gyurcsány Ferenc, a furfangos trükkök százainak tudója miniszterelnök-jelöltnek jelölte.

Most már aztán nem babra megy a játék. Eddig ugye jelölt volt a krumplis Jakab, a butuska Fekete-Győr, a lúzer Márki-Zay, de most itt van Dobrev Klára, az első női űrhajós, akarom mondani, az első női miniszterelnök-jelölt, aki hatalmas öntudattal a pályára lépett.

És mindjárt hatalmasakat is mondott. Itt van például ez: „A család, az család, vagyis család ott van, ahol szeretet van…” A mondat első fele, az „a család, az család” az olyan örök érvényű bölcsességek közé tartozik, és nem véletlenül, mint példának okáért az „a krumplileves, az legyen krumplileves” típusú megállapítás. A mondat második fele azonban elgondolkodtatja az embert: „család ott van, ahol szeretet van.” A pedofil is szereti a gyerekeket, akkor ők egy család lesznek? Józsi bácsi szereti a káposztás cvekedlit, akkor ők is egy családot alkotnak? Géza szereti Bélát, netán erre gondolt Gyurcsányné asszony?

Gyurcsányné közhelyeinek egyébiránt nem érdemes ennél nagyobb figyelmet szentelni, mert vagy olyan üresek, mint az előbbi példa, vagy olyan ostobaságok, mint az a javaslata, hogy a közmű-szolgáltatásokat kapják ingyen, akik keveset (az mennyi?) fogyasztanak, de többet fizessenek, akik valamivel többet, és még sokkal többet fizessenek, akik még sokkal többet fogyasztanak. Manapság a kórházak, a termelőüzemek, az iskolák és a nagyobb intézmények fogyasztanak a legtöbbet az alapvető közmű-szolgáltatásokból. Őket akarja büntetni? De miért? Mert csak? Vagy bocs, nem így értette?

Ne merüljünk el a Szemlőhegy utcai háziasszony eszmevilágának rejtelmeiben, mert csak eszköze ő ambiciózus, bár ma már nem kevéssé paranoid férje hatalmi törekvéseinek. Megírtuk már e hasábokon, hogy Dobrev Klára is csak bábu ebben a bábszínházban, ahol az Őszödi Böszme mozgatja a szereplőket azon célból, hogy a segítségükkel váltsa valóra egyetlen vágyát, amelyhez rögeszmésen ragaszkodik: hogy visszakerüljön a hatalomba, a miniszterelnöki bársonyszékbe, ahonnan annak idején gyáván elinalt, átadván helyét a szerencsétlen Bajnai Gordonkának.

Gyurcsány Ferenc őrületében mégis van rendszer. Azt pontosan tudja, hogy őt soha semmilyen körülmények között nem választanák meg miniszterelnöknek, mert még a saját táborának józan (na jó, józanabb) tagjai hátán is végigfutna a hideg arra gondolva, hogy a Böszme kezébe kerülhetne a kormány. Ezért maga helyett egy olyan bábut állít, akiről megpróbálja elhitetni, hogy akár igazi miniszterelnök is lehet.

Ha megválasztják. De ha megválasztják, akkor a bábunak vége, a bábunak mennie kell, ahogy Medgyessy Péternek is mennie kellett, mert csak egy dolog számít, hogy Gyurcsány ismét miniszterelnök legyen. Dobrev Klárát, a feleségét ő találta ki, ő dobta be a köztudatba, és ő fogja kilökni onnan, ha eljön az ideje.

De azért egy kicsit aggódik. Egy kicsit aggasztja, hogy a DK miniszterelnök-jelöltje végső soron mégiscsak a férjének a felesége, ezt valahogy jó lenne elmismásolni. Lehet, hogy mégiscsak az a félnótás Karácsony Gergely lesz a megoldás? Azt olyan könnyen ütné le, mint kakukkos óra a fél hatot… Az előválasztás folytatódik.

Bencsik András - ]]>www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tv fotel (65) Szépségápolás (15) Mondom a magamét (7100) Nagyvilág (1309) Mozaik (83) Mozi világ (440) Életmód (1) Rejtőzködő magyarország (168) Autómánia (61) Gasztronómia (539) Vetítő (30) Jobbegyenes (2682) Történelem (16) Tereb (145) Politika (1581) Irodalmi kávéház (529) Egészség (50) Titkok és talányok (12) Flag gondolja (34) Alámerült atlantiszom (142) Nézőpont (1) Sport (729) Heti lámpás (276) Belföld (10) Gazdaság (689) Kultúra (6) Emberi kapcsolatok (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>