Ma 2024 február 29. Anonymus napja van. Holnap Albin napja lesz.
Apáti Bence: Megszületett az új, buksisimogatóan haladó focistahős

Apáti Bence: Megszületett az új, buksisimogatóan haladó focistahős

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Szép is a Stockholm-szindróma.

A cancel culture-t, a(z) (el)törlés kultúráját népszerűsítő haladók, akik amúgy páros napokon Jehova tanúi hittérítőit megszégyenítő módon járnak házról házra, és lelkesen győzködik a beszűkült tudattal rendelkező fasisztákat arról, hogy a szólásszabadságot már meghaladta a progresszió, meg arról, hogy a magáncégeknek szívük joga eldönteni, hogy kiket foglalkoztatnak, most Hrutka János miatt verik épp földhöz magukat, és csapnak olyan világra szóló hisztikét, mint egy játékától megfosztott rémes kétéves.

De haladjunk sorjában.

Gulácsi Péter, az RB Leipzig kapusa valószínűleg némi vezetői nyomás hatására kiállt a szivárványcsaládok mellett, no meg Magyarország alaptörvénye ellen, amit a jobbára a hagyományos értékeket tisztelő, jobbos szurkolók és konzervatív emberek nem vettek jó néven.

A haladók és az egyre radikálisabban harcoló LMBTQI-közösség kegyeit kereső celebek, színészek, "kőfaragók és balett-táncosok" viszont nagyon is.

Mindkét fél beleállt a komment- és üzengetésháborúba, ami remek dolog, miért is ne lehetne vitatkozni.

Hrutka János is, aki manapság már harcos liberálissá, főállású jóemberré vedlett - pardon -, változott, ebbéli minőségében pedig minden alkalmat megragad arra, hogy új barátainak udvaroljon.

Most is így tett, harcos posztban állt ki Gulácsi és a szivárványcsaládok mellett, ami a szokásos ügymenetnek megfelelően rengeteg lájkot, gratuláló üzenetet és buksisimiző cikkek tucatjait eredményezte a betiltott liberális sajtóban. A kilencven százalékban libernyák celebek is Hrutka-fanok lettek, egyúttal egy emberként kezdtek valami egészen zavarba ejtő módon, általánosítva focistákat szidni, homályos és kevésbé homályos fejtegetésekbe bocsátkozva azzal kapcsolatban, hogy lám mégiscsak léteznek értelmes labdarúgók.

A focista-shaming hullámait örömmel meglovagoló Hrutka pedig élvezte a figyelmet, és úgy fürdőzött a libsik szeretetében, mint az egykori náci jobbikosok, akiket most Gyurcsány, meg a Telex dicsérget.

Szép is a Stockholm-szindróma.

Hrutkával aztán az elmúlt héten szerződést bontott a Spíler TV, a liberális menedzser pedig egy sokat sejtető poszttal üzent a bajtársainak, arra célozgatva, hogy az alaptörvény-ellenes állásfoglalása miatt tették ki a szűrét.

A függetlenobjektív lapok legalábbis ezt látták bele a bejegyzésébe, és bár egy hónapja még lelkesen érveltek amellett, hogy tök oké, ha Amerikában vagy máshol mindenféle jött-ment trumpistákat, meg jobboldaliakat szakmányban rugdalnak ki a munkahelyeikről - lásd Gina Carano esetét a Disney-vel -, most mégis szűnni nem akaró diktatúrázásban törtek ki, és a szólásszabadságot kezdték képmutató módon, krokodilkönnyeket hullatva siratni.

Nos, egyrészt jó lenne, ha eldöntenék végre, hogy akkor most egy magáncég úgymond szabadon dönthet-e arról, hogy az általa fontosnak vélt értékeket képviselő személyeket foglalkoztathat-e, vagy sem. Mert az nagyon disszonáns, hogy a libsi vállalatoknak jogukban áll kirúgni a konzervatív alkalmazottaikat, ha viszont ugyanezt teszik konzi társaik, akkor meg visítás van. Tehát némi következetesség azért nem ártana, ha másért nem, a tisztánlátás végett.

Másrészt a Spíler TV a közleményében cáfolta, hogy Hrutkával azért bontottak volna szerződést, mert támadta Magyarország alaptörvényét.

Végül nekem innen úgy tűnik, hogy a Novák Katalint és a magyar kormányt minősíthetetlen stílusban gyalázó Kajdi Csaba második éve zsűrizhet a TV2-n, és a transzlobbi agymenéseit visszhangzó Demcsák Zsuzsának sem kellett még távoznia a jobboldali tulajdonban lévő Life TV-től.

Hrutka Jánosnak is lesz újra tévés munkája, erre nagy összegben mernék fogadni, rövidesen egészen biztosan megint láthatjuk majd. Mondjuk az RTL Klubon.

Kolosi Péter senkit nem hagy az út szélén.

Apáti Bence - ]]>www.origo.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tv fotel (65) Gazdaság (699) Flag gondolja (36) Sport (729) Rejtőzködő magyarország (168) Alámerült atlantiszom (142) Mozi világ (440) Irodalmi kávéház (535) Emberi kapcsolatok (36) Heti lámpás (306) Kultúra (6) Tereb (146) Szépségápolás (15) Politika (1582) Mondom a magamét (7429) Történelem (17) Mozaik (83) Belföld (10) Nézőpont (1) Egészség (50) Jobbegyenes (2764) Nagyvilág (1309) Életmód (1) Titkok és talányok (12) Vetítő (30) Gasztronómia (539) Autómánia (61)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>