Ma 2021 június 21. Alajos, Leila napja van. Holnap Paulina napja lesz.
Apáti Bence: Jó ez a pápa, csak libsi

Apáti Bence: Jó ez a pápa, csak libsi

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Ferenc nem akar Orbánnal, sem Áderrel találkozni magyarországi látogatása során.

Apáti Bence szerint

Jó keresztény ez a pápa, csak libsi. Ferenc nem akar Orbánnal, sem Áderrel találkozni magyarországi látogatása során. Az ok: nem tetszik neki országunk migránspolitikája.
Állítólag.

Áldják is a Szentatyát az amúgy istentagadó, egyházellenes, libsi újságok, hogy aztán most megint meg van leckéztetve a magyar miniszterelnök.

Mert Orbán a katolikus egyház vezetője szerint is egy migránsgyűlölő, embertelen politikus, nem keresztény - oktatnak a baloldali ateisták.

Ferenc pápa számtalanszor felszólalt már a migránsok és a migráció mellett, muszlim menekültek lábát mosta és csókolgatta, ráadásul egy alkalommal imigyen beszélt:

"Ebben az időben, amikor Európában populista hangokat hallunk és szelektív politikai döntéseknek vagyunk szemtanúi, könnyen eszünkbe juthatnak Hitler 1933-ban elhangzott beszédei, amelyek nem sokban különböznek néhány európai politikus mostani szólamaitól".

A populistázást, és a hitlerezést már jól ismerjük, mi is kaptunk belőle rendesen a migrációs válság kezdetén, emlékszünk, milyen szorgalmasan ütötték-rúgták a volt gyarmattartók a magyar kormányt, amiért nem akart többmillió muszlim honfoglalót, népvándorlót beengedni Európába.

Aztán láss csodát, tőlünk nyugatra is megépültek azok a legendás kapuk szárnyakkal, no meg a közhangulat is megfordult. Dániának épp most lett elege a migrációból, pedig a baloldal kormányoz.
Ferenc pápa viszont teljesen más tracken van. 2017-ben például felszólította az európai országokat, hogy a korábbinál sokkal nagyobb támogatást nyújtsanak a menekülteknek útjuk minden szakaszában, továbbá humanitárius folyosó létrehozását javasolja azoknak, akik a háború elől menekülnek. Álláspontja azóta sem változott.

Ugye, a fő gond, hogy a menekültek nagy része nem a háború elől menekül, sőt biztonságos országokból érkezik. Kényes ízlésüknek jellemzően nem felel meg egy békés harmadik ország (Görögország, Szerbia, Bulgária vagy Horvátország), hanem inkább a nagy segélyeket osztogató Németországba vagy Svédországba vágynak. Azt a vitát már rég megnyertük, hogy a migrációhoz csak ürügy volt a szír háború. Bebizonyosodott, hogy a terrorizmus és a migráció között van összefüggés. Persze a pápa még nem világosodott meg. Szerencsére sokan már igen. Rod Dreher, konzervatív író írta nemrég a blogján:

"Könnyű elképzelni, Ferenc pápa miért nem szereti Orbánt. Ferenc azt hiszi, Európának ki kellene nyitnia a kapuit a harmadik világból érkező bevándorlók előtt; Orbán szerint ez Európa halálát jelentené."

Az amerikai szerző szerint Orbánnak büszkének kellene lennie arra, hogy a jelenlegi pápa nem hajlandó vele találkozni..

Apáti Bence

]]>www.origo.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozi világ (440) Titkok és talányok (12) Gazdaság (657) Történelem (14) Emberi kapcsolatok (36) Tereb (138) Nagyvilág (1456) Mondom a magamét (5379) Sport (729) Mozaik (83) Tv fotel (65) Vetítő (30) Politika (1578) Életmód (1) Flag gondolja (33) Gasztronómia (539) Heti lámpás (255) Rejtőzködő magyarország (168) Belföld (6) Irodalmi kávéház (504) Autómánia (61) Jobbegyenes (2051) Kultúra (6) Egészség (50) Alámerült atlantiszom (142) Szépségápolás (15)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>