Ma 2024 április 20. Tivadar napja van. Holnap Konrád napja lesz.
Alföldi Róbert: Ez férfias? Ez tökös? Ez egyenes? Ez magyar? Ez gerinces?

Alföldi Róbert: Ez férfias? Ez tökös? Ez egyenes? Ez magyar? Ez gerinces?

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Robika beleszállt Vidnyánszky Attilába.

]]>Blikk]]> arról ír, hogy Alföldi Róbert, a Nemzeti Színház korábbi igazgatója elítéli Vidnyánszky Attila magatartását a teátrumban történt novemberi baleset miatt: ekkor Horváth Lajos Ottó és Szász Júlia súlyosan megsérültek, métereket zuhantak a díszletben. 

Alföldi szerint nála ilyen hiba elő sem fordulhatott volna,

és biztosan nem így kezelte volna a helyzetet.

„Én ennyire naiv vagyok. Azt hittem, komolyan gondolja, hogy lemond. Nem hittem, hogy ez előre át lett gondolva, ki lett találva: lemond, és akkor jön mindenki, hogy jaj, maradj, utána ő közli, hogy nem tudnak nélkülem működni, feláldozom magam, visszajövök. Ez férfias? Ez tökös? Ez egyenes? Ez magyar? Ez gerinces?” – kérdezi.

Hozzáteszi: ahhoz, hogy egy díszlet színpadra kerülhessen, többlépcsős ellenőrzésen kell átmennie. „Elfogadják a tervet, miután a rendező megmutatja a művészeti, műszaki és gazdasági vezetésnek, hogy mit szeretne csinálni. Megvitatják, hogy erre van-e pénz, idő, illetve műszakilag kivitelezhető-e. Ha ezt szakemberek is átnézik, elkezdik a gyártást. Amikor a díszlet elkészül, majd bekerül a színpadra, jön az átvétele. Ilyenkor a rendezőnek, műszaki vezetőnek, színpadmesternek és egy munkavédelmi felelősnek kell elfogadnia. Ha mindez megtörténik, alá kell írni egy dokumentumot, amelyen 

jogilag a legmagasabb rangú szereplő az igazgató, de gyakorlatilag a műszaki vezető, hiszen ő a szakember.” 

Alföldi úgy tudja, ez a végső aláírás nem történt meg a Rómeó és Júlia díszletének esetében.

A teljes cikket a ]]>Mandiner.hu-n]]> olvashatják. 

]]>www.hirtv.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mondom a magamét (7548) Nézőpont (1) Történelem (18) Autómánia (61) Tv fotel (65) Mozi világ (440) Irodalmi kávéház (537) Gazdaság (705) Politika (1582) Kultúra (7) Szépségápolás (15) Sport (729) Heti lámpás (312) Belföld (10) Gasztronómia (539) Tereb (146) Vetítő (30) Mozaik (83) Jobbegyenes (2789) Titkok és talányok (12) Életmód (1) Alámerült atlantiszom (142) Nagyvilág (1310) Emberi kapcsolatok (36) Flag gondolja (36) Egészség (50) Rejtőzködő magyarország (168)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>