Ma 2023 február 05. Ágota, Ingrid napja van. Holnap Dorottya, Dóra napja lesz.
Aki ma tüntet, annak leigazolom a napját!

Aki ma tüntet, annak leigazolom a napját!

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Mondta egy osztályfőnök egy meg nem nevezett iskolában, mert szóltak neki, hogy minél nagyobb balhé kell.

Mondta, mert mondhatta. Ahogy az emberek között, úgy a tanárok között is vannak jók, kevésbé jók, és alávalók is. De gondoljuk át, milyen lehetősége van ilyenkor a diáknak? Kap egy olyan napot, amikor nem kell iskolába menni, elég csak lődörögni, nincs dolgozat, felelés, lecke számonkérése... Osztálytársakkal, barátokkal beszélget, szórakozik, élvezi az édes semmittevést. Visszagondolva arra a korra, mikor még iskolába jártam, én sem néztem volna az ajándék lónak a fogát, egyszerűen elfogadtam volna a felkínált lehetőséget. És szinte biztos, hogy csodálkoztam volna, ha valamelyik osztálytársam azt mondja, én sajnos nem kérek ebből, felelni, dolgozatot írni szeretnék.

De azon is csodálkoztam volna – annak idején –, ha édesapám nem megy be az iskolába, többedmagával, hogy nem túl csendesen és szelíden számon kérje a tanáron, mit is tesz valójában. Hisz pontosan látta volna, hogy politikai ágyútölteléknek használja a "tanár", a "pedagógus" a gyerekét.

És akkor is bement volna, ha másnap már átiratott volna egy másik iskolába, mert ilyen osztályfőnök csak egy velejéig romlott pöcegödörben dogozhat úgy, hogy az nem tűnik fel senkinek, a kollégáknak, az igazgatónak. Egész biztos, hogy nem ez az első húzása, és nem is az utolsó, ahogy a minap nem véletlenül, a Gyurcsány-Doberv párosnak szállították a tömeget, a mi gyerekeinket a senkiházi pedagógusok PDSZ, az Amnesty Internationál...

És vannak bizonyára szülők, nem is egy, aki most gondolkodik azon, menjen-e be, vagy ne menjen. Márpedig, ha ez a gondolat megfogant benne, akkor mennie kell, rá kell borítani az asztalt nem csak az osztályfőnökökre – mert ez egész biztos nem egy helyen, nem egy iskolában történik meg –, hanem az igazgatóra és a nyomorult sunnyogókra is, akik nem akadályozzák meg, hogy az ilyen "pedagógusok" mérgezzék egy-egy iskola légkörét és a gyermekeink lelkét.

Üdvözlet, KJ

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Kultúra (6) Történelem (15) Tv fotel (65) Autómánia (61) Szépségápolás (15) Belföld (8) Titkok és talányok (12) Politika (1581) Emberi kapcsolatok (36) Vetítő (30) Gazdaság (675) Mozi világ (440) Irodalmi kávéház (516) Mondom a magamét (6595) Gasztronómia (539) Alámerült atlantiszom (142) Heti lámpás (260) Sport (729) Egészség (50) Jobbegyenes (2539) Rejtőzködő magyarország (168) Életmód (1) Tereb (142) Nagyvilág (1305) Mozaik (83) Flag gondolja (33)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>