Ma 2023 február 01. Ignác napja van. Holnap Karolina, Aida napja lesz.
A zsák meg a foltja

A zsák meg a foltja

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

És most itt van Tuareg áldozata, szegény Hadházy Ákos

 

Elképzelem a közmédia épülete előtt sátorozó Hadházy Ákos ábrázatát, amint randalírozásra felkért kommandós vezére, Szabó „Tuareg” Gábor közli vele: se forradalom, se székházfoglalás, de még egy vérszegény blokád sem lehetséges, ugyanis a rendőrök többen vannak, ráadásul jobban kiképzettek, mint az ő alultáplált csövesei.
Gondolom, lekonyult a lódoktor. Márpedig Tuareg ellenállóval nem érdemes vitába szállni. Nagy stratéga.

Régi fekáliamixert képzeljünk el, aki – hol máshol? – a szabad demokratáknál kezdte az anarchista pályát. Csak akkor távozott a felekezetből, amikor már ciki lett Pető Ivánékkal együtt mutatkozni – ez elég hamar bekövetkezett. (Ekkortájt zárt be a Lipót.) Tuareg a Fidesznél is kopogott, de gyorsan elhajtották. A szocialisták következtek, majd az Együtt gyülekezet, végül rátalált Gyurcsány pártjára – ekkor fordulhatott válságosra az állapota. Megmelegedni azonban itt sem tudott, tenyérbemászó karaktere még a túlmozgásos habzóborász számára is vállalhatatlannak bizonyult. (Tuareg szellemiségére mi sem jellemzőbb, mint hogy a 2014-es önkormányzati választás előtt arra buzdította környezetét: a főpolgármester-jelöltek közül okvetlenül Bokros Lajosra szavazzanak!) Legemlékezetesebb alakítását a televízióban is nyomon követhettük: a maga alapította Ország Gyűlése Mozgalom élén 2014–15-ben hónapokig a Parlament előtti Kossuth téren kempingezett, mígnem szedte a sátorfáját.

És most itt van Tuareg áldozata, szegény Hadházy Ákos, aki a lefújt forradalom hírére magába zuhanva álldogál a Kunigunda útjai éjszakában, mint lószerszám a hideg vízben.

Borítókép: Hadházy Ákos (Forrás: MTI)

Pilhál György - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Belföld (8) Titkok és talányok (12) Gazdaság (675) Egészség (50) Flag gondolja (33) Mozi világ (440) Heti lámpás (260) Rejtőzködő magyarország (168) Mondom a magamét (6587) Tv fotel (65) Kultúra (6) Gasztronómia (539) Irodalmi kávéház (516) Vetítő (30) Nagyvilág (1305) Jobbegyenes (2537) Szépségápolás (15) Sport (729) Életmód (1) Mozaik (83) Alámerült atlantiszom (142) Politika (1581) Tereb (142) Történelem (15) Autómánia (61) Emberi kapcsolatok (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>