Ma 2023 február 05. Ágota, Ingrid napja van. Holnap Dorottya, Dóra napja lesz.
A rendőröket eltángálták

A rendőröket eltángálták

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Azért nem hagy nyugodni: mi lett volna, ha veszítenek a marokkói aranylábú gyerekek?

 

A futball-világbajnokság eseményzuhatagának sűrűjében kissé elsikkadt a Belgium válogatottját 2-0-ra legyőző Marokkó szurkolóinak Brüsszelben tartott vasárnapi örömünnepe. A hírügynökségek szűkszavú jelentéseiből mindössze annyi derült ki, hogy a lelkes drukkerek határtalan örömükben felgyújtották a belga főváros néhány kerületét, a megzabolázásukra rájuk küldött rohamrendőrök közül pedig több tucatnyit úgy eltángáltak, mint annak a rendje.

Azért néhány videó így is fölkerült a netre: ezeken önfeledt arabusokat láthatunk, amint borogatják, gyújtogatják a parkoló autókat, válaszul elkeseredett rendőrök vízágyúznak le minden arra járót, legyen az randalírozó marokkói vagy japán katasztrófaturista, esetleg csak egy épp hazafelé igyekvő flamand zöldaktivista. (Elnéztem volna közöttük a vízsugár elől prüszkölve szaladó Guy Verhofstadt fogászt is, ám bánatomra nem volt ott a korzón.)

Gondolom, azért sem lihegte túl az eseményt a helyi sajtó, nehogy a közvélemény leragadjon egy ilyen apró álproblémán, és a történések tematizálása kicsússzon az arra hivatottak kezéből. Igazából nem is volt semmi gond ezzel a kis tüzes-vizes attrakcióval, hiszen egy sikeres, be- és elfogadó, nyitott társadalom, mint a belga, bátran megengedhet magának a saját fővárosában egy szenvedélyes szpartakiádot. Sőt vegyük úgy, arrafelé így ünneplik advent első vasárnapját. Nyilván a szabadság lángjai voltak.
Azért nem hagy nyugodni: mi lett volna, ha veszítenek a marokkói aranylábú gyerekek?

Borítókép: Kiégett autó roncsa a Brüsszel központjában kitört zavargások után 2022. november 27-én. A rendbontásokra azt követően került sor, hogy Marokkó a katari labdarúgó-világbajnokságon 2-0-ra megverte a belga csapatot (Fotó: MTI/EPA/Stephanie Lecocq)

Pilhál György - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

 

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Kultúra (6) Rejtőzködő magyarország (168) Nagyvilág (1305) Tv fotel (65) Jobbegyenes (2539) Heti lámpás (260) Autómánia (61) Emberi kapcsolatok (36) Sport (729) Mozaik (83) Mondom a magamét (6595) Tereb (142) Titkok és talányok (12) Életmód (1) Vetítő (30) Politika (1581) Gasztronómia (539) Alámerült atlantiszom (142) Mozi világ (440) Irodalmi kávéház (516) Flag gondolja (33) Szépségápolás (15) Történelem (15) Egészség (50) Gazdaság (675) Belföld (8)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>