Ma 2021 június 20. Rafael napja van. Holnap Alajos, Leila napja lesz.
A pszichológusok árulása

A pszichológusok árulása

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
 Itt az ideje, hogy kimondjuk: nem tűrjük tovább!

Julien Benda a világirodalom egyik legbeszédesebb címét adta könyvének: Az írástudók árulása. Ebben kifejtette, hogy az emberiség azért maradhatott meg, mert a történelem folyamán az írástudók, tehát az értelmiségiek nem hatalmi célokat követtek, hanem az igazat és a jót tartották szem előtt; vagy ahogy József Attila mondaná, a mindenséggel mérték magukat. Ezért bár az emberiség a rosszat cselekedte, minduntalan arra emlékeztették, hogy mi a jó. Így a rossz soha nem válhatott elfogadottá, soha nem válhatott normává.

Benda szerint ez a helyzet a XIX. században megváltozott: az értelmiségiek tudásukkal és tehetségükkel az egyetemes igazság és jó helyett valamely ideológia és annak hatalmi érdekeinek szolgálatába szegődtek. Az értelmiségi pedig akkor követ el árulást, amikor hallgat a jóról, és arról beszél, hogy melyik ideológiát kell támogatni vagy melyik új tan határozza meg a valóságot, mik az új tabuk.

Egy ilyen árulásnak lehettünk a szemtanúi a napokban, amikor a „pszichológus szakma” tiltakozó tagjai az LMBTQ-propaganda-mesekönyv káros hatása ellen felszólaló ]]>Bagdy Emőke szakpszichológus ellen tettek közzé állásfoglalást]]>, jobban mondva egy annak álcázott rituális karaktergyilkossági kísérletet. Összeverődtek, és a torkának ugrottak: szakmaiatlannak, gyűlöletkeltőnek és a társadalmi kirekesztés szálláscsinálójának nevezték, elhatárolódtak tőle.

És mindezt miért? Pusztán azért, mert Bagdy Emőke kollégájuk el merte mondani a véleményét, amely nem egyezik az övékével, a lélekkufárokéval.

Vétkesek közt cinkos, aki néma. Bagdy Emőke nem maradt néma, a sok vétkes pedig felháborodott ezen. És mi szörnyűt mondott? Azt, hogy a gyermekek óvodáskori érzékenyítése azért veszélyes, mert nekik ebben a korban a saját nemi identitás rögzítése a feladat, hogy a gyerekből harmonikus és kiegyensúlyozott felnőtt váljon. Hát nem borzalmas? Hát nem gyűlöletkeltő? De ]]>a társadalmi többség nem hagyta magára Bagdy Emőkét, aláírásgyűjtés indult érte]]>, mert a társadalom többségét nem lehet többé zsarolni. Nem zsarolhatják azon áruló pszichológusok sem, akik zavaros ideológiák szolgálatát fontosabbnak tartják a lelki egészségnél.

Itt az ideje, hogy kimondjuk: nem tűrjük, hogy ideológiai sorkatonák gyűlöletesnek és kirekesztőnek feltételezzék, annak becsméreljék a többségi társadalmat és annak normáit. Hogy társadalom- és lélekmérnökként megmondják, mit kell elfogadnunk és mit nem, azon ideológiák nevében, amelyekhez szegődtek. Ennek a hazug premisszákon alapuló zsarolásnak véget kell vetni, a karaktergyilkossági kísérleteiket el kell utasítani. Csak hogy világos legyen, miről is van szó: az inkriminált mesekönyv egyik szerzője elszólta magát az egyik interjúban, mondván az volt a céljuk, hogy a kisgyermekekkel is megismertessék az olyan fogalmakat, mint az aszexualitás vagy a transzneműség.

Nos, nem kellenek kutatások, hogy józan paraszti ésszel is belássuk: ez így nincsen rendben, ez torzulásokhoz vezethet, mert ha ez nem is megrontás, de bizonyára alattomos lélekrontás. Az ehhez hasonló „érzékenyítésnek” nevezett agymosásnak ugyanis az a célja, hogy lelki roncsokat, önazonosságukat és önbizalmukat vesztett, szorongó nyomorékokat csináljanak a gyermekekből, mire felnőnek. Ez ráadásul értelmetlen, mert egy keresztény értékeket valló országban élünk, mi szükség van tehát elvont ideológiák, önjelölt lélekkufárok kalauzolására? A cél világos: fel akarják számolni a hagyományos családmodellt, mert rájöttek, hogy nem elég kamaszkorban kezdeni, korábban kell megágyazni a későbbi propagandának.

Nyugaton ez már teljesen normális – hangzik az ellenérv. Ne hagyjuk, hogy nálunk is az legyen.

Pataki Tamás - ]]>www.magyarnemzet.hu ]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Irodalmi kávéház (504) Flag gondolja (33) Emberi kapcsolatok (36) Mozi világ (440) Sport (729) Mondom a magamét (5379) Történelem (14) Vetítő (30) Mozaik (83) Heti lámpás (255) Rejtőzködő magyarország (168) Kultúra (6) Gazdaság (657) Nagyvilág (1456) Jobbegyenes (2051) Politika (1578) Autómánia (61) Egészség (50) Szépségápolás (15) Tv fotel (65) Gasztronómia (539) Belföld (6) Életmód (1) Alámerült atlantiszom (142) Tereb (138) Titkok és talányok (12)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>