Ma 2024 május 18. Erik, Alexandra napja van. Holnap Ivó, Milán napja lesz.
bencsik-andras-55.jpg

A patriotizmus diadala

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Azt tanácsolom azon szülőknek, kiknek iskolás gyermeke éppen útra készülődik az osztállyal valamelyik síparadicsomba,

hogy amennyiben a csapat szintén éjszakai utazással tervezi lerövidíteni a szűkös időt, illetve csökkenteni a szállásköltségeket, hogy szépen kérje meg az utat szervező tanárokat, ne utazzanak éjszaka. És ha a kérés hasztalan, akkor ne engedje a gyereket elutazni. Maradjon itthon. Tudományosan igazolták (lásd e számunkat), hogy három óra megszakítás nélküli éjszakai vezetés megfelel annak, mintha részegen ülnénk a volán mögé. Az élet ennél többet ér.

A tragédiát nem lehet jóvátenni, de okulni lehet és kell belőle. Kétségtelen, hogy vannak, akik azzal kérkednek, évek óta ittasan vezetnek és mégsem volt balesetük, de erre az a válasz, hogy az autópálya nem orosz rulett. Az ilyesmi csak a filmekben engedhető meg, mert ott a jelenet után föltápászkodnak a kaszkadőrök. De ezt a mostani tragédiát nem lehet jóvátenni. Az együttérzés és a közös fájdalom hangjai után meg kell szólalnia a jóindulatú figyelmeztetésnek is: ne kockáztassatok!

A tragikus baleset napján a világ másik felén történelmi esemény zajlott le. A magát mindenhatónak és legyőzhetetlennek tartó balliberális világelit hisztériázásával nem törődve, az Amerikai Egyesült Államok fővárosában letette esküjét az USA 45. elnöke, Donald John Trump, aki ezt követően megtartotta beszédét, amivel – ha az abban foglaltakat akarja és képes lesz valóra váltani – új világkorszakot nyitott meg.

Ahogy az Echo TV sajtóklubjában is elhangzott, Trump elnök céljai meglepően sok mindenben emlékeztetnek Orbán Viktor miniszterelnök céljaira, s az új amerikai elnök szavai sokban emlékeztetnek a Fidesz számos, azóta már – Istennek hála – megvalósult célkitűzésének megfogalmazására: Merj nagy lenni! Merj nagyot álmodni!

És bár nagyképűség, mégis engedtessék meg a játékos feltevés, hogy talán van Trump elnök környezetében valaki, aki olvassa az ön kedvenc hetilapját, mert a múlt év végén ezt írtam e hasábokon „az új patriotizmus egyik sajátossága lesz, hogy a nemzetek a hasonlóképpen gondolkodó szomszédos nemzetekkel összefogva lesznek csak képesek legyőzni társadalmi betegségeiket.” És most Trump elnök úr a modern patriotizmust hirdette meg, s hogy ne legyen félreértés, beiktatásának napját nemzeti ünnepnek rendelte el ezzel a névvel: „a patriotizmus napja”.

A tréfát félretéve, több mint biztató, hogy a magyar médiában legalább az ön lapja lehozta szó szerinti fordításban az új amerikai elnök sorsfordító beszédét, mert ebből kiolvashatja – minden ezzel ellenkező híreszteléssel szemben –, hogy az a folyamat, amit Donald Trump ott a tengerentúlon meghirdetett, döntő mértékben rokon azzal a folyamattal, ami először Magyarországon bontotta ki a szárnyait, de ma már az EU keleti részét is megtermékenyítette. Ez a modern patriotizmus hatja át a mai Oroszországot, erre vágyik, egyelőre reménytelenül, Nyugat-Európa egyre nagyobb része is.

Örülni persze még korai, a szavaknak a tettek adnak csak hitelt, de reménykedni már szabad. A tervek szerint a jövő héten hazánkba látogat Oroszország első embere. A közeledés megállíthatatlan, mert ha a legnagyobb hatalmak vezetői a tisztességes béke, az értelmes munka és a polgári jólét hármasságára alapozzák új stratégiájukat, akkor a modern patriotizmus a szabad világ szabad nemzeteinek felvirágzását hozza el. Az agg George Sorost meg egyszer végképp elfelejtjük.

Bencsik András - ]]>www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Egészség (50) Jobbegyenes (2804) Irodalmi kávéház (537) Tv fotel (65) Tereb (146) Gasztronómia (539) Flag gondolja (36) Sport (729) Mozaik (83) Mozi világ (440) Mondom a magamét (7603) Vetítő (30) Emberi kapcsolatok (36) Kultúra (9) Gazdaság (709) Politika (1582) Nézőpont (1) Szépségápolás (15) Autómánia (61) Titkok és talányok (12) Rejtőzködő magyarország (168) Belföld (11) Történelem (18) Nagyvilág (1310) Életmód (1) Heti lámpás (313) Alámerült atlantiszom (142)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>