Ma 2022 július 07. Apollónia napja van. Holnap Ellák napja lesz.
A lázadás napja

A lázadás napja

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Zendülés. Szabotázs a mestertervvel szemben.

A főpolgármester szerint mindenesetre az önkormányzati választáson vérszerződést kötő pártoknak nem abban kellene versenyezni, hogy ki hány politikust tud átültetni a saját csónakjába.

Egy barátom mesélte, hogy a gyereke a farsangon Karácsony Gergőnek öltözött és bicikli volt a jelmeze – ezzel a sztorival indított a hétvégén Budapest főpolgármestere egy baloldali rendezvényen, ahol kifejtette, hogy az ellenzéknek csak akkor lehet esélye 2022-ben, a következő országgyűlési választáson, ha nem a 2010 előtti világot akarja visszahozni. Ezekkel a szavakkal üzent Karácsony Gyurcsány Ferencnek, lényegében azt, hogy a magát már az ellenzék vezérének tekintő DK-elnök „kicsit túltolta a biciklit” az óbudai és a pestszentlőrinci szocialista polgármesterek Demokratikus Koalícióba történő villámigazolásával. Egyúttal – ezt nem mondta, csak gondolhatta Karácsony Gergely – ezzel a DK többséget teremtett magának a Fővárosi Közgyűlésben, éppen az ebből kiszoruló szocialisták rovására.

Karácsony és pártszövetségesei, a szocialisták arra is célozgattak, hogy itt bizony csábítás történhetett, ami aláássa az ellenzéki pártok közötti bizalmat. Gyurcsány ásója máskülönben hónapok óta zavartalanul, sőt mélyenszántón üzemelt. Tetejébe a DK-elnök három teljes MSZP-s alapszervezet átlépését is meglebegtette a nyilvánosság előtt. Méghozzá bicskanyitogatón. Önmagát hősnek beállítva. Hogy ő bizony nem engedett az átlépni akaróknak. Mert ez fájna a szocialistáknak. Hogy szakadjon meg az a szív! A főpolgármester szerint mindenesetre az önkormányzati választáson vérszerződést kötő pártoknak nem abban kellene versenyezni, hogy ki hány politikust tud átültetni a saját csónakjába.
Elég volt látni az eseményről beszámoló ATV Híradó vágóképén Kunhalmi Ágnes és Tóth Bertalan elégedett pillantását. Ez már nem a „senki sem tekintheti lábtörlőjének az MSZP-t” durcás kifakadását kísérő pártelnöki szöveg volt, s nem Kunhalmi választmányi elnök sértődött replikája, miszerint „a farkas nem fog füvet enni soha”.

Valóban nem, a farkasok inkább bárányokat esznek. Főleg azokat, akik nem akarnak „eldékásodni”, ahogyan arra utalt Schiffer András egykori pártja, az LMP, illetve a teljes ellenzék kapcsán, amiből maga azt a következtetést vonta le, hogy egy ilyen ellenzékre nemcsak nem lehet, de nem is lenne érdemes leváltani a jelenlegi rezsimet.

A hétvégi kongresszusra készülő MSZP elnöke a beszédes pillantás mellett arról is beszélt, hogy erős MSZP, karakteres szociáldemokrata mozgalom nélkül sem kormányváltás, sem korszakváltás nem lehetséges. Szavai kvázi felértek egy zsarolással a Demokratikus Koalíció irányába. Sőt, a szocialisták most a sarkukra álltak abban a kérdésben is, amely a gyurcsányi mesterterv legújabb, a „közös lista, közös győzelem, közös kormányzás” fejezetben arról döntene íziben, hogy ki legyen a közös miniszterelnök-jelölt.

Hát egyébként persze, hogy Gyurcsányné, a Dobrev Klára! Aki most még nem ambicionálja ezt eléggé, ahogyan azt a bukott miniszterelnök az ATV-ben elpanaszolta, de azon van, hogy jöjjön meg mielőbb az az ambíció. Erre föl a szocialisták – most már a Momentum álláspontja mellé felsorakozva – kijelentették, hogy nem kívánnak az ellenzéki miniszterelnök-jelölt személyével foglalkozni. Mert „ez túl korai és teljességgel amatőr dolog lenne”. Tetejébe másnap az újabb ráncfelvarráson átesett Jobbik, Jakab Péter elnök tolmácsolásában kijelenti, bíz nem hajlandó egy listán szerepelni Gyurcsány Ferenccel. Mi több, két lista kell – tromfolt rá az elnöke szavaira tegnap Brenner Koloman, a meghasonlottak parlamenti képviselője.
Ez aztán már valóságos lázadás. Zendülés. Szabotázs a mestertervvel szemben.

Bán Károly

(A szerző  újságíró)

]]>www.magyarhirlap.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Titkok és talányok (12) Rejtőzködő magyarország (168) Tereb (141) Sport (729) Autómánia (61) Irodalmi kávéház (513) Vetítő (30) Gazdaság (665) Történelem (15) Mondom a magamét (6164) Nagyvilág (1465) Mozaik (83) Életmód (1) Heti lámpás (260) Tv fotel (65) Gasztronómia (539) Kultúra (6) Flag gondolja (33) Emberi kapcsolatok (36) Alámerült atlantiszom (142) Mozi világ (440) Politika (1581) Belföld (8) Szépségápolás (15) Jobbegyenes (2349) Egészség (50)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>