Ma 2024 július 13. Jenő napja van. Holnap Örs, Stella napja lesz.
malac-660x330.jpg

A korrupciós légvárak építésének tényleg nincsenek szabályai

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
A hét híre, hogy elkezdődött az Évtized Bírósági Hercehurcájának beharangozott bohózat, {...}

{...} melynek során az álmélkodó közönség tekintete előtt a minap Közepesen Érdektelen Egy tanúskodott Közepesen Érdektelen Kettő ellen, merthogy „ismerek én embereket, akik ismernek embereket” címszó alatt megpróbáltak legombolni 2 milliárdot a hülye amerikai nagybácsiról előlegben, csak hát a legjobb ötleteket is nehéz úgy kivitelezni, ha nincs semmi alapjuk. Például nem hülye a nagybácsi, ők meg nem ismernek senkit.

Az „évtized diplomáciai botránya” a görbített valóság klasszikus példájaként fog bevonulna a kis magyar politikaitörténetbe. Az oka, hogy egyáltalán téma lett, az nem más, mint hogy a magyar-amerikai hidegháború goodfriendi frontján vívott ütközete során a nevezett nagykövetségi ügyvivő eltökélten kereste a Nagy Áttörést, és – aki keres, az talál alapon – bele is futott az étolaj-gate-be. Kellett valami kézzelfogható ok a botozásra, a nem tetszik a pofád nemzetközileg nem elfogadott háborús indok egy ideje.

Az étolaj-gate, mint Elképesztően Fontos Ügy, tökéletesen szemlélteti, ahogy a légvárak építésének, úgy a háborúnak sincsenek szabályai. De hogy az amerikai külpolitika dicső epizódjai közé végül csak nem került oda a Nagy Banánháborúk mellé, az csak annak köszönhető, hogy a kíméletlenül kettéhasított levegőn túl többet nem nyertek rajta. Sem az amerikai cégek piaci pozíciói nem javultak, sem az „ellenséges” magyar kormány nem bukott meg. Egyedüli vesztes a két Közepesen Érdektelen Lófaszjóska, akik annyira beleélték magukat a testvériesen elosztott egy-egy milliárdba, hogy már a repjegyet is lefoglalták valamelyik kölcsönös kiadatási egyezményt alá nem író üdülőparadicsomba.

A kolosszálisnak, egyedülállónak, balkáninál és balkánibbnak beállított botrány a csendes érdektelenségben fog végül betetőzni.

Akár nevethetünk is azon, hogy a „botrány” fénykorában tízezres tüntetéseket voltak képesek összehívni az elragadtatott ellenzékiek, merthogy mostmár tényleg. Zöldhorváthok aktákkal, szorgos újságírók korrupciós delúzióikkal, wannabe közpénzfelügyelők önnön jelentéktelenségükkel ültek fel a körhintára és fennen hirdették, hogy tartanak valahova.

Miközben tényleg semmi más nem történt, mint két darab Közepesen Érdektelen Lófaszjóska néhány sör után a cigizőben egymásra tromfoltak tűzközeliségben, majd ráittak két unicumot és megtervezték a Nagy Cselt. Aztán Közepesen Érdektelen Egy, mivel nem sikerült a Bungeet lehúzni az „okosban megoldom, adj pénzt” indokkal, feljelentette Közepesen Érdektelen Kettőt.

Persze most hirtelen mindenki távolság- és mértéktartó meg újságíró lett, elfeledkeztek a korrupciós lufi egyre nagyobbra és nagyobbra fújásában játszott legkevésbé sem dicsőséges szerepükről. A szerencsétlen Vida Ildikó feletti drónköröztetésről, a hatalmas megmondásokról, az egészen Orbánig érnek a szálak szövegekről, arról, hogyan mosódott el a határ fantázia és valóság között és kezdte el az előbbi kíméletlenül felfalni az utóbbit.

Hogy milyen érzés építőkockának lenni egy légvárban, arra a haladó sajtónak kell választ adnia. Ja, és szeretettül várjuk az Amerikai Egyesült Államok Magyar Nagykövetségétől az ilyenkor szokásos non-paper bocsikát. Mert mégiscsak néhány hülye hülyeségeket beszélt, erre ők meg “hadat üzentek”.

]]>www.tutiblog.com]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Politika (1582) Flag gondolja (36) Alámerült atlantiszom (142) Heti lámpás (322) Mozaik (83) Autómánia (61) Irodalmi kávéház (537) Mozi világ (440) Nagyvilág (1310) Kultúra (9) Szépségápolás (15) Emberi kapcsolatok (36) Nézőpont (1) Vetítő (30) Rejtőzködő magyarország (168) Gazdaság (713) Egészség (50) Jobbegyenes (2823) Tereb (146) Belföld (11) Titkok és talányok (12) Sport (729) Történelem (18) Mondom a magamét (7708) Életmód (1) Tv fotel (65) Gasztronómia (539)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>