Ma 2022 május 17. Paszkál napja van. Holnap Erik, Alexandra napja lesz.
A Dobrev, aki ott se volt

A Dobrev, aki ott se volt

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Nagyapja a hírhedt kommunista főkáder, Apró Antal...

Egy hölgy az állambiztonsági, posztkommunista rokonság fogságában.

Nagyapja a hírhedt kommunista főkáder, a Nagy Imre kivégzését követelő Apró Antal. Anyja, Apró Piroska már fiatalon az állambiztonságnak súgott egy német újságíróról, később olyan állásokban dolgozott, amelyek a hírszerzők terepei voltak, aztán a “modellváltás” háttérembere lett. Néhai apja, Petar Dobrev bolgár impexes, gyaníthatóan kém vagy hírszerző, korai halála miatt nem igazán futhatta ki magát. Nagybátyja, ifjabb Apró Antal ex-állambiztonsági tiszt, aki egy diplomata sikertelen beszervezéséből írta a szakdolgozatát. A modellváltás során biztonság-technikai cégeket alapított, lánya és fia is azok vezetésében kapott szerepet. A párhuzam félelmetes: amíg Dobrev Klára anyja, Apró Piroska a pufajkás-ügynök Horn Gyula kabinetfőnöke volt, lányának már csak a szerencsétlen kiállású szigorúan titkos tiszt, Medgyessy Péter jutott, neki dolgozott alig harmincévesen. Aztán jött el a férje, Gyurcsány Ferenc ideje, de miután csúfosan megbukott és lejáratta magát, a klán most őt húzta elő. Dobrev Klára, az ember, aki ott se volt.

„Nem tudok mit kezdeni azzal, ha valaki a nagyapám alapján ítél meg”

– mondta Dobrev Klára a baráti Magyar Narancsnak, amely egy korábbi választás előtt már egyenesen vezércikkében (!) utasította olvasóit arra, hogy a DK-ra szavazzanak, semmiképp se az LMP-re. Már önmagában ez a mondat is teljesen szürreális, de jól jellemzi a jelent: az egykori lázadó Magyar Narancs mint Gyurcsány Ferencék Pravdája. Nem csak ez, Dobrev Klára politikai szerepvállalása is kórtünet. Hogy még mindig itt tartunk. Ha valaki nem tudná, az interjúban említett nagyapó, a szektás kommunista Apró Antal a kommunista diktatúra egyik legkeményebb, leghajthatatlanabb sakkfigurája volt, olyan alak, akiket még a legnagyobb ügyességgel sem lehetne kifehéríteni. Erkölcsi értelemben az egész család hasonló.

„Nem tudok mit kezdeni azzal, ha valaki az anyám alapján ítél meg”

– ezt is mondhatta volna Dobrev Klára. Apró Antal lánya, Apró Piroska szintén hírhedt káder. Pár éve ]]>megírtam, hogy megtaláltam azt a feljegyzést, amelyet az ő beszámolója alapján készítettek]]> egy állambiztonsági célkeresztbe került német újságíróról, miután fiatalon a házaspár közelébe került a KGB-hez tartozó Nemzetközi Újságíró Szervezet balatoni nyaralójában. Ezt az iratot ismerve későbbi pályafutása még érdekesebben cseng: az Apró-csemete a Külkereskedelmi Minisztériumhoz került, majd Bulgáriába ment, ahol a kereskedelmi kirendeltség titkára lett.

Hálózat rovatunk olvasóinak nem kell elmondani, hogy mindez mit jelentett – igen, ezeken a helyeken szinte kizárólag a hírszerzés emberei dolgoztak. ]]>http://www.pestisracok.hu]]>

Magát Horn Gyulát, a ]]>pufajkás „Harcost”]]> nagy valószínűséggel éppen Szófiában szervezték be ügynöknek, ő gazdasági titkárként dolgozott ott. Piroska egy videotonos kitérő után – és most egy jelentőségteljes: ]]>„hm” következik]]> – a Külkereskedelmi Minisztériumnál folytatta, a diktatúra, majd a „modellváltás” (a Párt és az állambiztonság nevezte így a rendszerváltást) szürke, de félelmetes hatalmú eminenciása volt, hogy az MSZ(M)P 1994-es hatalomra jutása idején visszakerüljön Horn mellé.

Piroska a néhai miniszterelnök Kabinetirodáját vezette. Címzetes államtitkár lett a kommunistakáderből.
„Nem tudok mit kezdeni azzal, ha valaki az apám alapján ítél meg”

– egy újabb lehetséges nyilatkozat. Apró Piroska Bulgáriában ismerkedett meg Dobrev Klára apjával, az impexes Petar Dobrevvel.

Igen, a bolgár papa impexes volt.

Azt se kell külön magyarázni, hogy ez mit jelentett (akinek igen, az olvassa el ]]>Borvendég Zsuzsanna könyvét ]]>vagy az azt ]]>bemutató cikket]]>). Magam is írtam arról, ]]>hogyan fosztották ki Bulgáriát]]> a nyolcvanas és kilencvenes években azok a moszkovita-kommunista-maffia körök, amelyek szabadon garázdálkodhattak az országban.

Közben gyilkolgattak, néha egymást, ha úgy esett, akár az ]]>MGIMO-s ex-miniszterelnököt is megölték]]>. Ez a fertő szerencsére hazánkra azért sohasem volt jellemző. 

A Teljes cikk a ]]>Pestisracok.hu oldalon olvasható el!]]>

Mező Gábor - ]]>www.pestisracok.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Rejtőzködő magyarország (168) Mozaik (83) Történelem (14) Heti lámpás (258) Mozi világ (440) Szépségápolás (15) Belföld (6) Emberi kapcsolatok (36) Kultúra (6) Irodalmi kávéház (513) Mondom a magamét (6056) Nagyvilág (1465) Sport (729) Autómánia (61) Alámerült atlantiszom (142) Flag gondolja (33) Titkok és talányok (12) Egészség (50) Életmód (1) Tereb (141) Politika (1581) Jobbegyenes (2304) Vetítő (30) Tv fotel (65) Gazdaság (664) Gasztronómia (539)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>