Ma 2022 május 21. Konstantin napja van. Holnap Júlia, Rita napja lesz.
A baloldal az Országgyűlésben folytatta a lángospolitizálást

A baloldal az Országgyűlésben folytatta a lángospolitizálást

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Gyurcsányék gúnyt űztek a parlamentből.

Az Országgyűlés rendkívüli ülésének összehívását kezdeményezte a Demokratikus Koalíció. A T. Ház hétfői ülésén nem vettek részt a kormánypártok, így határozatképtelenség miatt csupán az ellenzéki politikusok napirend előtti felszólalásai hangzottak el.

Hétfőn kora délután kezdődött az Országgyűlés rendkívüli ülése, amelyet a Demokratikus Koalíció (DK) kezdeményezésére hívtak össze, ugyanis Gyurcsány Ferenc pártja szerint „a miniszterelnök Brüsszelben szembement az Országgyűlés döntésével”. A kezdeményezést Dobrev Klára, Gyurcsány felesége, a DK EP-képviselője jelentette be pénteken.

 

A rendkívüli ülés megtartásához a képviselők egyötödének beleegyezése szükséges, amelyet a baloldali politikusok össze is gyűjtöttek. Mivel

az ülést az ellenzék kampánycélokra próbálta használni,

ezért a kormánypárti többség távol maradt az üléstől, a határozatképtelenség miatt pedig a T. Házban mindössze a baloldali képviselői felszólalások hangzottak el, azokra reakció nem érkezett.

Az ellenzék az általuk meghirdetett témára kevés szót pazarolt, ehelyett folytatta a lángospolitizálást. Az utóbbi időben

a Jobbiktól az MSZP-ig a teljes ellenzék a lángos árának állítólagos emelkedésével,

valamint azzal kampányol, hogy a kormánypártok „ellopták a Balatont”. Emellett az elmúlt hetekben a balatoni szabadstrandok védelmének ügyét tűzték a zászlajukra, a komédiába illő populizmus ezúttal a Parlamentben folytatódott.

– Egyre kevesebb az olcsó szállás, egyre kevesebb az olcsó lángos – emelte ki napirend előtti felszólalásában Kocsis-Cake Olivio (Párbeszéd). A politikus szerint a befektetők sorra építik be a partszakaszokat az egyes tavaknál, példaként a tatai Öreg-tavat, a Balatont, a Velencei-tavat és a Fertő-avat említette. Beszédében röviden felidézte, hogy olyan megállapodást fogadtak el Brüsszelben, amely „megszegi azokat a feltételeket, amelyeket elfogadott az Országgyűlés”.

– A tőke Európája helyett az emberek Európája jöjjön el – emelte ki Ungár Péter (LMP) azzal kapcsolatban, hogy pártja milyen Európa-vízióval rendelkezik. A képviselő közölte:

ideje, hogy az EU-ban végképp leáldozzon a neoliberális politikának.

Ungár arról is beszélt: szerinte a kormány nem tett érdemi lépéseket a klímaváltozás elleni küzdelem terén.

– Magyarországnak züllött kormánya van – kezdte beszédét Gyurcsány Ferenc (DK), aki ezt az állítását többször is megismételte beszédében. Gyurcsány felszólalásában kifogásolta, hogy a kormánypárti többség nem szólalt fel Bogdán László halálakor. Emellett kritizálta a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) átalakítását, amely szerinte „ebek harmincadjára jut”. A korábbi miniszterelnök

felhozta az Index.hu szétesését is, mint amiért a kormánypárt a felelős

– bár a cég vezetői ezt korábban tagadták.

Tóth Bertalan (MSZP) beszédében tovább folytatta a lángospolitizálást, mint mondta: „a Balaton mindenkié”, ezért arra kért mindenkit, aki egyetért velük, hogy aláírásával támogassa az MSZP ez irányú kezdeményezését. A politikus szintén felhozta az Index.hu és az SZFE ügyét, valamint az önkormányzatok „egyre erősödő fojtogatásáról” beszélt.

Brenner Koloman (Jobbik) szerint a Brüsszelben elfogadott egyezség legnagyobb győztese Németország és Franciaország. Kiemelte: véleménye szerint a paktum egy hitelbomba, amely hosszú távra eladósítja a dél-európai EU-tagállamokat, amelyek gazdasági nehézségei az egész közösségre kihatnak. Koloman közölte: pártja, a néppárti Jobbik képviselői azért harcolnak, hogy „jobboldali tagjai legyünk egy nemzeti egységkormánynak” – utalt az ellenzéki összefogásra.

Bácskai Balázs - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Vetítő (30) Kultúra (6) Életmód (1) Flag gondolja (33) Autómánia (61) Tv fotel (65) Gazdaság (664) Alámerült atlantiszom (142) Tereb (141) Nagyvilág (1465) Irodalmi kávéház (513) Sport (729) Emberi kapcsolatok (36) Szépségápolás (15) Gasztronómia (539) Belföld (6) Mozi világ (440) Politika (1581) Mondom a magamét (6064) Egészség (50) Titkok és talányok (12) Heti lámpás (259) Mozaik (83) Rejtőzködő magyarország (168) Jobbegyenes (2309) Történelem (14)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>