Ma 2024 február 29. Anonymus napja van. Holnap Albin napja lesz.
Pulai András egy krumpliszsákkal a félrevezetés foteljában

Pulai András egy krumpliszsákkal a félrevezetés foteljában

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Pulai még ezt az ocsmányságot is képes fokozni...

Ha a félrevezetésnek teremne vesszője, akkor abból méretes és kényelmes fotelt lehetne fonni az érintettek számára, amelyben mások mellett Pulai András, a Publicus Intézet magát szívesen függetlennek mondó ügyvezető igazgatója is műsorról műsorra eltanyázgathatna, ha az ellenzéket kell babusgatni és a kormányt szapulni.

Persze ha a függetlensége igaz volna, akkor például nem rendre ellenzéki tévéműsorokban tűnne föl. S ha kormánypárti vitaműsorokban is föl-fölbukkan olykor, akkor is a baloldal érdekeit védi, a tárgyilagosságról teljesen megfeledkezve, szemben a bevallottan kormánypárti vitapartnereivel. Ennek fényében már meg sem lepődik az ember, amikor például a 2018-as választás MSZP-s eredményváróján a sok politikus között nem mással találja szemben magát a tudósításra a helyszínen váró újságírók csapata, mint Pulai Andrással.

Mindez csak arról jutott eszembe, hogy Pulai szombat este az ATV Civil a pályán című műsorában aktivizálta magát a korrupció témájában.

Arról volt szó, hogy Kövér László házelnök 4,4 millió forintos büntetéssel sújtotta Jakab Pétert, a Jobbik elnökét, aki egy zsák krumplival a kezében közeledett a parlamenti ülésteremben Orbán Viktor felé. Hogy mi volt vele a szándéka, azt nem lehetett tudni, mert több fideszes képviselő – köztük maga a házelnök – fizikailag megakadályozta, hogy a miniszterelnök közvetlen közelébe kerüljön, megelőzendő a nagyobb bajt. Jakab minősíthetetlen magatartását szankcionálta Kövér László teljes joggal a szabály által megengedett legszigorúbb büntetéssel.

Az már csak a hab a tortán, hogy ez az egész krumplis történet úgy hazugság, ahogy van. Az ellenzék ugyanis a Fideszt vádolta azzal, hogy a borsodi 6. számú választókerületben tartott időközi választáson krumplival vásárolta meg a szavazatokat Koncz Zsófia Fidesz–KDNP-s jelölt számára. A valóság ezzel szemben az, hogy éppen a Jobbik címkézte föl Koncz Zsófia nevével a krumpliszsákokat, amit fénykép is igazol, és osztogatta az embereknek. Azt a látszatot keltve, mintha a Fidesz emberei tették volna ezt.

Nos, Pulai András ezúttal is a félrevezetés neki kényelmes foteljában foglalt helyet, s a tévéműsorban nem győzte szapulni a Fideszt a nem létező krumpliosztogatás miatt, miközben a Jobbik provokációjáról egy szót sem ejtett.

Előbb kifejtette: „Az ellenzéki szavazók körében ez működik. Abban is biztos vagyok, hogy ezzel a történettel a Fidesz a saját bázisának játszik. Mert a saját bázisa tapsol, amikor ezt látja. Amikor azt látják, hogy valahol valaki valami gonoszságot akar csinálni a felkent vezér ellen, akkor el a kezekkel, akkor minden eszköz megengedett” – utalva arra, hogy képviselőtársai megvédték Orbán Viktort Jakab zsákos fellépésének minden esetleges negatív következményétől. Majd így folytatta: „A krumplizás mint jelenség és a választás óta tanúsított magatartással azért felkerült a térképre. Felkerült az általános politikai fogyasztó térképére is. És tudja, hogy ezzel a jelenséggel, úgy tűnik, hogy a Fidesz azért rendszeresen él.”

Tehát nem elég, hogy egy valótlan helyzetet pertraktál valóságosnak, hanem még e valótlan helyzet rendszerességét is van arca emlegetni.

Ha az ember zsebében ilyenkor elkezd kinyílni a bicska, akkor azt mondhatjuk, hogy van rá oka. Sajnos arra is van, hogy teljesen kinyíljon. Pulai ugyanis folytatta: „A krumpli arra hívja fel a figyelmet, hogy van egy olyan vezetése az országnak, amely abban érdekelt, hogy előállítson minél több olyan embert, akit krumplival befolyásolni lehet. Ez a cél, hogy minél több olyan legyen, mert akkor minél többet tud ő krumplival befolyásolni.”

És még mindig nincs vége, Pulai még ezt az ocsmányságot is képes fokozni: „A krumplival operálás azért van, hogy elmondjuk, hogy egy kormányzat nyomorban tart embereket.”

Nem kommentálom az idézeteket, mert ide nem lehetne nyomdafestéket tűrő szavakat találni. Más kérdés, hogy a beszélgetés többi résztvevőjének sem volt egyetlen tiltakozó szava sem az elmondottakkal kapcsolatban, ami – fogalmazzunk úgy – érdekes. Pedig tiltakozhatott volna a résztvevők közül Pusztai Erzsébet orvos, volt MDF-es, majd onnan fokozatosan balra tolódó egykori politikus, a kormányellenes nézeteiről jól ismert Magyar György ügyvéd és Lattmann Tamás nemzetközi jogász is, aki a 2018-as választások előtt az MSZP miniszterelnök-jelöltjeként tűnt föl, ám ezt a tényt maga az MSZP cáfolta.

Kommentár helyett inkább idézem azt az Orbán Viktortól származó, a parlamentben október 19-én elmondott, Szilágyi György jobbikos képviselőnek szóló választ, amelyben a korrupcióról szólt a miniszterelnök. „Szeretném még egyszer aláhúzni: olyan kormányunk van, amely zéró toleranciát hirdet néhány fontos ügyben, ilyen a korrupció. Soha semmilyen befolyást vásárolni ennek a kormánynak az időszakában nem lehet. Eddig sem lehetett, és ezután sem. Aki megpróbálta, az a Jobbiknál kötött ki, és korrumpálta az egész Jobbikot. Ettől lettek önök Magyarország legkorruptabb pártja.”

Azzal kapcsolatban pedig, hogy ki tartja nyomorban az embereket, érdemes elolvasni az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat jelentésének egy részletét. Ez 2010-ben a Magyarországon mélyszegénységben élők számát 407 ezer főben állapította meg, mára kimutatásuk szerint ez a szám 100 ezerre csökkent.

Ennyit a független-objektív Pulai András által képviselt tájékoztatás és a vele egy követ fújó asztaltársaság hitelességéről.

Horváth K. József - ]]>www.888.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Vetítő (30) Tv fotel (65) Kultúra (6) Titkok és talányok (12) Nézőpont (1) Tereb (146) Jobbegyenes (2764) Gasztronómia (539) Autómánia (61) Szépségápolás (15) Sport (729) Életmód (1) Alámerült atlantiszom (142) Irodalmi kávéház (535) Nagyvilág (1309) Heti lámpás (306) Történelem (17) Mondom a magamét (7429) Belföld (10) Mozi világ (440) Emberi kapcsolatok (36) Gazdaság (699) Rejtőzködő magyarország (168) Politika (1582) Mozaik (83) Flag gondolja (36) Egészség (50)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>