Ma 2021 május 14. Bonifác napja van. Holnap Zsófia, Szonja napja lesz.
Itt az idő

Itt az idő

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Ezt ismerjük:

Menekültek próbáltak áttörni a horvát–bosnyák határon        

Néhány tucat menekült próbált áttörni Horvátországba a szomszédos Boszniából október 23-án délután, számolt be a Radio Free Europe. A horvát rendőrök visszaverték a csoportot, és többeket megbilincseltek. „Háromszor is megpróbáltak áttörni a rendőrségi kordonon” – nyilatkozta a rendőrség szóvivője, Saneta Dujković. A horvát rendőrök könnygázt vetettek be. Az összecsapásban néhányan megsérültek, közöttük több nő is, írja az MTI.

Eközben háromszáz, az EU-ba tartó menekült elzárta a határátkelőhelyre vezető utat Boszniában. „A menekültek az úton ülnek, ezzel akadályozva a közlekedést" – idézte a Balkan Insight a horvát rendőrségi szóvivőt. A menekültek azt skandálják, hogy nyissák meg a határt. Az emberek közt elterjedt az a hamis információ, hogy Horvátország hajlandó átengedni a menekülteket.

Egy kétségbe esett ember 24-én délután késsel kísérelt meg öngyilkosságot, de megmentették, írta egy helyszínről tudósító Twitter-bejegyzés. A helyi média szerint Bihac vonatállomásán vesztegel egy vonat, amelyről a rendőrök nem engedik leszállni azt a 90 menekültet, akik Horvátország felé utaznának.

A helyzet szerdán délután is feszült, az emberek száma folyamatosan növekszik, ugyanis egyre többen érkeznek a határra a különböző befogadóközpontokból. A menekültek legnagyobb része Pakisztánból és Afganisztánból származik, de vannak köztük irániak, szírek és algériaiak is.” (index)

Igen, ezt ismerjük. És csak annyit mondhatunk: itt az ideje eltakarítani az összeset. Lehet haza menni! Neki lehet állni odahaza élhető életet csinálni, melózni, tanulni, felépíteni egy élhető világot, szembeszállni az elnyomással (már ha van olyan éppen), szóval ideje elvégezni mindazt, amit a világ boldogabbik fele már elvégzett. Takarodjatok! Van dolgotok elég, világos?

(És pontosan ugyanez érvényes az USA déli határa felé vonuló, nyilvánvalóan Sorosék által finanszírozott és irányított tömegre. És nagyon remélem, Trump nem fog meghátrálni, és a hadsereggel takaríttatja el az összeset, méghozzá bárhogyan, ha kell. Legyen csak örök példa és tanulság: nem lehet össze-vissza vándorolni a világban, elég volt abból, hogy aki szarul érzi magát odahaza, az elindul valamelyik gazdag(abb) országba, át tökön-paszulyon, átgázolva határokon, hülye jelszavakat ordibálva, aztán, ha megérkezett, várja, hogy kapjon lakást, kaját, és a helyi nőket is megerőszakolja, csak mert „eltérő kultúra”.

T@karodjatok haza!

Soroséknak pedig innen is üzenjük: ma közel 8 milliárd ember él ezen a nyomorult bolygón. E 8 milliárdból körülbelül 6 milliárd rossz, rosszabb és még rosszabb körülmények között. Tényleg az lesz a megoldás, hogy ez a 6 milliárd átvándorol Európába, Észak-Amerikába és Ausztráliába? Tényleg az lesz a megoldás, hogy kiürül Afrika, Ázsia és a Közel-Kelet nagy része, valamint Dél-Amerika és Közép-Amerika nagy része is?

És mi lesz azután, a kurv@ anyátokat?

Akkor majd nem 6, hanem 8 milliárd ember fog szarul élni. Aztán persze, törvényszerűen ki is irtja egymást.

Ez lenne a cél? Ez lenne a „humánus megoldás”, a „nyitott társadalom” csodája?

Szerintem akkor már inkább benneteket iktassunk ki egyszer s mindenkorra, aztán térjünk vissza a normalitás talajára. Ez sokkal egyszerűbb és hatékonyabb megoldás. És azután ráadásul el lehet kezdeni segíteni a rossz, rosszabb és még rosszabb helyzetben lévőkön végre. Segíteni – ott, ahol élnek, ahol születtek.

Na, hát ezen tessék elkezdeni töprengeni. 

Bayer Zsolt - ]]>https://badog.blogstar.hu/]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tereb (140) Történelem (14) Titkok és talányok (12) Sport (729) Alámerült atlantiszom (142) Gasztronómia (539) Szépségápolás (15) Vetítő (37) Nagyvilág (1454) Irodalmi kávéház (505) Heti lámpás (255) Gazdaság (657) Életmód (1) Egészség (50) Flag gondolja (33) Mondom a magamét (5292) Belföld (6) Rejtőzködő magyarország (171) Jobbegyenes (2025) Autómánia (61) Tv fotel (65) Politika (1578) Emberi kapcsolatok (36) Mozaik (83) Kultúra (6) Mozi világ (440)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>